CBR250R boş vites sorunu

Selamlar,

Üstadlarım, motorumu alalı bir ay oldu, yanlış hatırlamıyorsam 140 küsür kmde. Işıklarda durduğumda boşa alayım arka fren ile dururum diyorum ama 2. vitesde iken aşağı basıyorum, N bi kere yanıp sönüyor, vites tekrar 1'e düşüyor.

Sizce bu yeni olduğu için mi bu şekilde, yoksa vites kutusunda bi sıkıntı mı var?

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

Benim cbr 125 dede boşa geçmesi biraz dert bende c.tesi servise sorucam bişeyler yapılır mı diye

aynı sorun bendede vardı ya vites 1 e yada 2 ye atılıyodu bi türlü giderken boşa atamıyodum debriyaj ayarından kaynaklanıyor 2 dk ya yapıyorlar serviste tabi siz biliyosanız siz yapın

Normal.
Ya yumuşak basmak lazım, ya 1e geçtikten sonra hafiçe yukarı kaldırmak lazım. Ama benim tecrübelerime göre motor hareketli iken boşa geçmesi zor, motor durunca boşa almak kolay ve lazım.

motor ile ışıklara yakşalırken motorun vitesini kademeli olarak düşürmen gerekiyor. 6. viteste durup vitesi aşağı çekersen bir türlü boşu tutturamazsın. ışıklara yaklaşırken kademe kademe 1 e kadar düşmen gerkiyor sonra birden yukarı yarım çekersen boşa gelir zaten. 2 den boşa atmak bana hep daha zormuş gibi geliyor belki öyle ayarlanıyordu r belkide bana öyle geliyordur bilmiyorum

Boşa geçerken çok yavaş geçmelisin. Çok narin bir şekilde. Zamanla alışıyorsun zaten. Dişlilere zarar vermeden "tık" diye geçirmelisin. Bunu yapabilirsin. Motoru açtırıp debriyaj ayarını filan.... aman haa öyle bir hata yapayım deme!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Boşa geçerken çok yavaş geçmelisin. Çok narin bir şekilde. Zamanla alışıyorsun zaten. Dişlilere zarar vermeden "tık" diye geçirmelisin. Bunu yapabilirsin. Motoru açtırıp debriyaj ayarını filan.... aman haa öyle bir hata yapayım deme!

"Bu lucy ne güzel kadındır, keşke insan bunla bir sevişse" Alıntıdır :queen:

Öncelikle herkese merhaba.

Bana kalırsa ışıklarda boşa almak baya bir tehlikeli.
Neden diye soracaksınız ?

Nedeni şu hızını alamayan öküzün biri sizi biçebilir yada farketmez yine gelir çarpabilir.Freni patlamış kamyon otobüs minibüs yine size çarpabilir.
Her zaman yapacağınız şu olsun.Işıklarda beklerken motor 1.viteste gözünüz aynada ve ışıkta eliniz debriyajda ayağınız arka frende olsun.Eğer böyle yaparsanız olası ters bir durumda hemen gazı açıp kaçabilirsiniz.

Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

Selamlar,

Üstadlarım, motorumu alalı bir ay oldu, yanlış hatırlamıyorsam 140 küsür kmde. Işıklarda durduğumda boşa alayım arka fren ile dururum diyorum ama 2. vitesde iken aşağı basıyorum, N bi kere yanıp sönüyor, vites tekrar 1'e düşüyor.

Sizce bu yeni olduğu için mi bu şekilde, yoksa vites kutusunda bi sıkıntı mı var?

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

hocam rodajda olduğun için olabilir... ayrıca senin alışman da biraz zaman alır o yüzden rodaj döneminde bol bol vites değiştir zamanla geçişler daha iyi olacaktır...

Boşa zor geçmesi iyi bir şey ani kalkışlarda vites boş a düşmüyor, ki bence gayet kararında bence ayağının biraz alışması lazım

Dun biraz denedim, bi kac defa gecti bosa. Cok narinmis. Yardimlariniz icin tesekkurler :₺

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar