CBR125R Marş Sorunu ve "Vurdurma"

Merhaba arkadaşlar.
Malum bugün istanbulda hava buz gibiydi. Akşam 6 civarı çıkmam gerekiyodu motor ile. Vitesi boşa alıp marşa basıyım dedim, ben giyinene kadar azcık daha ısınsın diye. Boşa aldım. İlk önce garip bi şekilde marş verdi. Ama çalışmadı. Sonra dedim tam geçmedi heralde vites bi daha vitese geçirip boşa aldım. Tam geçtiğini hissettim. Yine yemedi. Çok da acelem vardı atladım üstüne. Sehpayı kaldırıp, vitesi 1 e aldım, çok hafif gaz verdim. Bu sefer çalıştı. Aküde sorun yok. Farlar tam yanıyo ve marşı düzgün yapıyo. Bi daha da yapmadı. 2-3 defa uzun süreli durdum işleri halletmek için.
Sonra aklıma geldi akü azalsa, marş motoru bozulsa bunu iteleyerek çalıştırabilirmiyiz acaba diye. 2013 enjeksiyonlu. Kontağı açıp yokuş aşağı yardırsam (normal araba vurdurur gibi, sadece tam debriyajı bırakırken seleye oturuyoz falan). Çalışır mı yoksa lastiği kitleyip bişeyleri dağıtır mıyım?

Teşekkürler kazasız sürüşler

İzmir İl Temsilcisi
enjeksiyonlu motosikleti vurdurmak çok iyi degildir.

sehpayı kaldırdım demişssin sehpa derken yan ayaklıktanmı bahsediyorsun ?

ayaklık müşürün iptal edildimi eger ayaklık müşürü iptal edilmediyse ayaklık açık iken motosiklet çalışmaz.

Farlar yansada akü motoru çalıştıramıcak güçtedede olabilir. Çünkü marş motoru motoru çalıştırmak için büyük miktarda akım çekmektedir.

vurdurma şeklinde tam debriyaja basarken üstüne atlamak tehlikeli olabilir dengeni bozup düşebilirsin.

2nci vitese alıp motoru belli bir hızda ittirip debriyajı bırak.

akün azalmışta olabilir farlar yanar korna çalar sinyaller çalışır fakat çalışmaya geldimi çalışmaz marşa basarsın alcak gibi olur 1-2 tur döner sonra tık tık tık ses yapar.

akün bitmiştir marş motorunu çalıştırmak için yüksek akım gerekir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hondacılar vurduruyor dediler geldik
enjeksiyonlu motorlar check etmeden çalışmaz diye duydum

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
vurduruken koltuğa oturmak gibi şeyler büyük hacimli motorlarda (beygiri-kompresyonu yüksek motorlarda) işe yarar...
misal klr 650 yi düz zeminde 3 kişi iterek 2 kişide koltuğa oturur vaziyette vurdurmuştuk...:queen:
senin 125 cc de öyle şeylere gerek yok...
vitesi 2 ye 3 e al... hızlandıktan sonra bırak debriyajı çalışır...

Beyler çok sağolun, akü sağlamdı yani sürekli Marş döndürüyo fakat yemiyodu. Bir de yan ayaklık müşürü sadece vitesteyken stop ediyo. Boşta çalışıyo. Zaten marş basmıyo vitesteyken.
Teşekkürler tekrar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar