Hava filtresi rahat nefes almasını kolaylaştıracaktır fakat perf egsos olmadan giriş açılacak , çıkış değişmeyeceği için bir anlamı olmayacaktır... Filtre ve egsos birlikte uygulanır...
Ateşleme güçlü olup verimli yanma elde edilebilir belki de ne kadar faydası olacaktır?
130 da aynı 120 de... perf kaybı oluyor... Şayet ben test ettim. Özgürün motosikletiyle ön kaldırırken benimki kalkmıyor (kalkış olarak)
Son hızda da oynama oluyor , düz yolda onun motoru benimkini geçer.
Eğer illa perf istiyorum diyorsanız Komple Leo Vince ve K&N hava filtresi size 1.5 beygir (ehü) hazandıracaktır.
1 bg. anladımda buçuğu ne oluyor:silent: walla bravo bu işin kitabını yazmışsın:bounce:
beygirgücü ne ile ölçülüyor ? varmı sende cihazı...
bujilere gelince...tabiki performansı arttıracaktır ama sadece buji ile olmuyo bu iş :farao:
kondansatörün çıkışıda önemli ayrıca
cdı limit olmayacak motor lazım olan elektrik akım hızını ve gücünü yeterince alabilecek...
bunu için gerekli aparatlar gerek online, gerekse yurtdışı mağazalarda satılmaktadır
bunların buji başlığından tutunda ,aktarma kablosuna kadar hepsi modifiye parçalara entegre olacak şekilde tasarlanış yüksek teknoloji ürünü yardımcı aparatlardır.
filtre olayına gelince değiştirilmesinde tabiki fayda war...
ancak seninde belirtiğin gibi çıkışında önemi yüksek, ama senin dediğin marka egsozu taktığında da bu verimi tam anlamı ile alacağını sanıyorsan yanılıyorsun
sonuçta şu an üzerindeki egsoz(orjinal)tamamen tork ve hızı motorunun en iyi şekilde dengeli olarak kullanması için tasarlanmıştır.
bir makinenin hız/tork dengeli performansını artırmnın en iyi yolu en zayıf parçadan başlayarak bir dizi modifiye işlemlerini öncelik sırasına göre usta ellerde başarı ile gerçekleştirilmesi ile olacaktır...
ama yinede unutmayalım ki ekonomi/performans ikileminde şu an üzerinde olan orjinal parçalar ile bu minik yarışçı en ideal denklemde piyasaya sürülmüştür
bakın keyfinize terazinin kefeleri ile oynamayın

çünki yaptığınız her modifiye
bir sonrakinin de uygulanmasını gerektirecektir.
:bounce: