hukuk davası açmanız gerekli, ancak önce bi avukata danışmanızda fayda var.
geçmiş olsun. ayıplı mal satışı olmuş. kanıtları ile beraber dava etsen kazanırsın diye düşünüyorum.
satıcı motorun ilk sahibi miydi?
motorun daha önce açıldığı servis bilgilerindede mevcut ancak motorun şanzıman dağıtması sonucu motor bloğunu kırması ve kaynak yapılmasından hiçbir haberimiz olmadı taki kendi ustamız görene kadarayıplı mal konusunu garantili sıfır araç satışları ile mukayese etmeyin.
yukarıdaki sıkıntı gizli ayıplı mal konusuna giriyor.Motorun daha önce açılıp işlem görmüş olduğuda söylenmiş.
Yani satıcının motorun şuandaki durumu ile bağını oluşturmak zor gibi.
Muhtemelen kendiside değildir yaptıran..
Motorun gerekli onarım,parça değişikliği ve işçilik faturaları ile birlikte zararın telafisi için dava açsanız bile bilirkişi satıcıyı
sorumlu tutmayabilir.
pek ümitli olmamakla birlikte bir deneyin..
Bilir kişi yolu ile bir test laboratuvarı kaynak yaşını belirleyebilir. Noterde devir tarihi belli. Hakim bilirkişi raporu istedimi olay biter.inşallah paranızı geri alabilirsiniz.
ancak merak ettiğim bir konu var,mahkemeye bu zararı sizin değil de eski sahibinin verdiğini nasıl kanıtlayacaksınız?
siz motosikleti aldıktan sonra da ortaya çıkmış olabilir bu olay.bu ikinci el mal alım-satımı çok zor iş.
Sıkıntı şurda, elinizde ekspertiz raporu vb. bir belge var ise, dava açar ve sonuç elde edersiniz. Ancak elde belge yoksa, noter evrağına da herhangi bir not düşülmemişse sonuç ne olur bilmiyorum.
hocam internette bu konu ile ilgili yazılmış birkaç makale okudum avukatların yazmış olduğu
exper raporu olmasına gerek yokmuş ne kadar gerçek bilemem yarın gidip avukatla görüşmedikçe bilemeyiz
olanları burdan yazar herkesi bilgilendiririm güzel mesajlarınız için herkese teşekkür ediyorum