CBR (arka dişli) önerilerinizi bekliyorum

Selamın aleyküm cbr125r motorumun dişli setini değiştirmeyi düşünüyorum. İvmelenmesini arttırmak istiyorum yada top speede oynasam ne kadar fark ettirir. Bunun yanı sıra yakıt tüketimi ve motorun sağlığına ne gibi katkısı olur? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, herkese kazasız belasız sürüşler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:42 ----------

Koskoca forumda yardımcı olucak birileri yok mu?

Tavsiyem ugrasma boyle seylerle 125 125 iste zamanina parana yazik..cbr gecis motoru zaten ...

Öncelikle ne istediğini bilmem gerekir. İvmelenme için arka dişli büyütülür.Top Speed için küçültülür. benim tavsiyemde Ön dişli bir büyük arkayı bir küçük yapman...

Öncelikle ne istediğini bilmem gerekir. İvmelenme için arka dişli büyütülür.Top Speed için küçültülür. benim tavsiyemde Ön dişli bir büyük arkayı bir küçük yapman...

Top speed i 5-10km/h oynasa ne fark eder eti belli butu belli:) En iyisi ivmelenmesini artırmak. Arkayı ne kadar büyütmem gerekir?

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:25 ----------

Tavsiyem ugrasma boyle seylerle 125 125 iste zamanina parana yazik..cbr gecis motoru zaten ...

İlk motorum değil bundan önce 2 tane hyosung gt250r, 2 tanede cbr125r ım oldu. Zincir dişli değişimi gerekiyor bende değiştirmişken performansa yönelik bişeyler yapayım dedim:)

Hem top speedini arttırıp hem ivmelenmesini arttıramazsın ikisi aynı anda olmaz.İvmelenmesi(torku)artsın istiyorsan ön dişli 15 ise 14 yapman lazım veya arka dişli 45 ise 50 yapman lazım.Top speedi arttırmak istersen ön dişli 15 ise 16 yapman lazım veya arka dişli 45 ise 41 yapman lazım.

Hem top speedini arttırıp hem ivmelenmesini arttıramazsın ikisi aynı anda olmaz.İvmelenmesi(torku)artsın istiyorsan ön dişli 15 ise 14 yapman lazım veya arka dişli 45 ise 50 yapman lazım.Top speedi arttırmak istersen ön dişli 15 ise 16 yapman lazım veya arka dişli 45 ise 41 yapman lazım.

Torku artırmak daha iyi olucaktır. Örnek verdiğiniz dişli ölçüleri cbr125r a göre mi?

Torku artırmak daha iyi olucaktır. Örnek verdiğiniz dişli ölçüleri cbr125r a göre mi?

Hayır, çoğunlukla kullanılan dişlilerin diş sayıları.Ön dişliyi değiştirmek daha kolay olur oyüzden senin ön dişlin kaç ise bir küçüğünü al(15 ise 14 gibi).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar