eğer içersinde 10/40 varsa aynı yağdan devam etmek daha makuldur, ancak önceden 10/40 olan motora 10/30 ben olsam koymam.
km'ye bakılmaksızın motul'un kendi sayfası bile 10/30 tavsiye etmiş sürekli. Yağ eksiltme normalden fazla olmadıkça 10/30 ama öncesinde 10/40 kullanıldıysa ve yağ eksiltme biraz fazlaysa 10/40
10/40 tan 10/30 a gectim.motora hasar verdim miiii vermedim mi.bilgi dogru muuu yanlis mi ?
Biriniz cevap yazsjnn allahsizlar,panik oldum burda
Yalan bilgi di mi..yalan diyin
Bence yağ viskozitesini değiştirdiğin için değil, sürekli forumda sataştığın birisinin ahını aldığın için motorun zarar görür. Adam seni seviyor ama müsaade etmiyorsun derdini anlatmasına. Bu arada africanın motoruna yağ koymasanız da çalışır öyle bir makina yaptık yazıyor kitapçığında.
eğer içersinde 10/40 varsa aynı yağdan devam etmek daha makuldur, ancak önceden 10/40 olan motora 10/30 ben olsam koymam.
km'ye bakılmaksızın motul'un kendi sayfası bile 10/30 tavsiye etmiş sürekli. Yağ eksiltme normalden fazla olmadıkça 10/30 ama öncesinde 10/40 kullanıldıysa ve yağ eksiltme biraz fazlaysa 10/40
Kimden bahsediyosun ? Madalyalidan mi ?
Hocam yanlış bilgi paylaşmayalım lütfen. Yağ eksiltmişse motor, eklenecek olan yağ motordaki yağ ile aynı viskozite ve cins( mineral, yarı sentetik gibi.)olmalı. Motordan yağı boşalttıktan sonra filtre de değişecekse istenilen viskozitede yağ konulabilir. bkunu çıkartıp da şanzıman yağı gibi kalın yağ koyulmadığı müddetçe.
Aynen haklısın.yazdığım hangi kelime öbeğinden 'eklenecek yağ' anlamını çıkarttınız?
Cbr 650f motorumun yağ degisimini yapacagim. Kitapciginda 10w30 kullaniyor am servisle konustum 10w40 kullaniyorlar. Ben motul 7100 10w30 aldim hangisini kullanmak daha dogru?
10-40 ülkemizde "genel" bir yağ olduğu için ve de çoğu motorda kullanıldığı için ustalar, servisler bol bol satın alıyor. Haliyle eldeki yağı satma çabasından kaynaklı sürekli 10-40 öneriliyor da olabilir. Ancak Honda'nın da "her iklim, her kullanım şartında illa 10-30 kullanın yoksa bloğu elinize alırsınız" dediğini de düşünmüyorum.
10w40 yapar.Bu kadar adamin 10w40 ta diretmesinin bir dayanagi vardir diye dusunuyorum artik.
Ama yinede soyle bilimsel bir aciklama getirecek bir babayigit ciksa da aydinlansak.