- Konu Yazar
Merhaba 600f kullanıcıları. Benim dün başıma gelen bir olay oldu ve sizinle paylaşıp sorunu bilenlerden çözüm önerisi almak istiyorum. Motorum 2006 model 600f. Dün biraz gazladıktan sonra Işıklarda beklerken göstergede kırmızı ışığın ve yağ lambasının yandığını gördüm. Motoru kenara çektim biraz bekledim ustamı aradım yağı eksilmiştir kontrol et dedi yağını kontrol ettim 350 ml civarı yağ eksilmişti yağını tamamladım. Sonra motorumu biraz daha kullandıktan sonra ışıklarda beklerken aynı ışıkların tekrar yandığını gördüm ve direkt motor ustamın dükkanına götürdüm. Rölantide çalışırken 1.5-2 bin devir aralığında gazı sabit tuttuğum vakit ışıklar sönüyor bırakınca 6-7 saniye sonra tekrar yanıyor. Bu olay hararet Derecesi 100 ün üzerindeyken gerçekleşti. Bundan 1 buçuk ay önce Motosikletim yatak sarmıştı ana yatak kol yatak egzantirik zinciri gergisi yağ pompası zincir paletleri falan herşeyi değiştirilip yapılmıştı. Motorun tamirden çıkıp kullandığım daha 20-25 gün oldu. Bu yağ lambası önceki arızalı halinde de Yanıyordu ve şimdi yine tedirgin oldum motorum tekrardan yatak mı sardı diye. Yanan ışık ustanın dediği gibi müşürden midir yoksa yağ pompası mı arızalanmıştır konuya hakim olan arkadaşlar yazarlarsa çok sevinirim. Saygılar..