CBR 600 RR in krank 2 dişlisi hasar gördü ve 15 dakkikada tamir edildi şoktayım :D

Katılım
19 Nis 2014
Mesajlar
179
Arkadaşlar zamanında bir arkadaşa emanet edilen ve binilmemesi söylenen bir motorsiklet cbr 600rr 2007 model 45 binde balatasinin bitik olmasina ragmen bindi ve en sonunda oradan kırılan parca krank a zarar verdi ve kendisinin sucu olmadigini söyleyip kacmıştır ve iş başa düşmüştür. bizde o kadar araştirmamiza ragmen krank ve yatak degişicek ve duruma gore başka bir şey cıkmaz ise en az 3000 tl bunun 2000tl si krank ve yatak 1000 tl si işcilik. yapılabilcegini ogrendik oda en uygunu yani. sonra Nihat Boz extrem motor diye bir yer var zaten tanıdıgım bir yer bu ustaya goturduk kendisi 15 dakika içinde yaptı kapagı beraber actık ve dişliyi gördü siz gidin ben yaparım dedi ve dedigi gibi oldu. eskiden gelen krank daki ses şu an yok ve gazlamasi felan da degişti motorun dahada güçlendi artık ufak tefek sorunlarıda halletmiş dedigine göre. eger sizinde böyle bir probleminiz varsa gostermenizi tavsiye ederim çünki bu motor krank degişmesi lazim diyebilirdi ve daha cok para kazanabilirdi sonucda. o kadar araştirmadan sonra kendisini arayip sormuştum ama sen getir ben hallederim demişti ;) krank in resmini ve yapılmamış halindeki videosunu atiyorum tamirden sonraki videosuda yüklenecektir yükleyince eklerim. iyi günler.

X9A2rD.jpg

bk3Qdj.jpg



 
Katılım
19 Nis 2014
Mesajlar
179
degişen parca yok 1000 tl işcilik aldi daha once de zx636 yapmıstı bu şekilde baya onceleri bilmiyorum ve garanti verdi. biz 3000 tl yi gozden cıkartmıştık 1000 tl bize ilac oldu.
 
Katılım
12 Ara 2015
Mesajlar
1,067
degişen parca yok 1000 tl işcilik aldi daha once de zx636 yapmıstı bu şekilde baya onceleri bilmiyorum ve garanti verdi. biz 3000 tl yi gozden cıkartmıştık 1000 tl bize ilac oldu.

değişen parça yoksa 3 ay sonra buraya yeni konu açarsın elimizde patladı diye
 
Katılım
8 Eyl 2016
Mesajlar
2,484
Lazer kaynakla sertleşmeden kaynatılıp tesviye etmiştir.Yada normal argon kaynağı atmıştır.
 
Katılım
19 Nis 2014
Mesajlar
179
argon kaynak zor ama lazer ile tesviye etmesi olasi sonucda araştirmamıza ragmen bunu Türkiyede yapan yok
 
Katılım
30 Ağu 2012
Mesajlar
838
Ustalarımız enteresan gerçekten. Umarım O dişlinin kaynak ile vs ısınmasına neden olmamıştır. Çelik bu ısındımı yapısı bozulur.
 
Katılım
29 Haz 2016
Mesajlar
23
15 dakikalık işçiliğe 1000tl, kötülemek için demiyorum da fazla değil mi sanki? değişen parça yok yalnız kaynak yapılmış
 
Katılım
19 Nis 2014
Mesajlar
179
hayir tabikide lazer kaynak her yer yapıyor ama bu dişliyi motoru sökmeden yapıp ve garanti veriyor. ince bir işcilik ve bazen saatler alabiliyor.
 
Katılım
15 Ara 2016
Mesajlar
8,142
hayir tabikide lazer kaynak her yer yapıyor ama bu dişliyi motoru sökmeden yapıp ve garanti veriyor. ince bir işcilik ve bazen saatler alabiliyor.

Hocam hayırlı olsun,zaten ustalığı sağlam yaptığı işçiliğe kefil olmuş ustan, ee herşeyin bir bedeli olacaktır,yaptığı işe harcadığı masraf örnk.10tl ama işçiliği 990tl bu işler böyle varsa başka babayiğit yapar işi verir garantiyi,fiyat uygun,usta sonuçta tüm riskleri göze alarak iş yapıyor,aksi durumda,alt motor indirmeye kadar gider..

Sağlıcakla...
 
Son düzenleme:

F54

Katılım
25 Haz 2010
Mesajlar
14,951
Bakiyorumda eli anahtar tutmayan motosikletin lastiğini sisiremeyecek insanlar
Ustanin yaptığı işe deger biçiyor
Neden çünkü el emegi denen bi olaydan haberleri yok
Fiyat i fazla bulanlar gidip yetkili servise yaptirsin
Bakalim servis nasil öpüyor
Hic gözünüzün yaşına bakmazlar
Kim ne derse desin el emeğine saygiliyim işçiliğin hicbir zaman pazarlığını yapmam
 
Katılım
12 Ara 2015
Mesajlar
1,067
el emeğine laf yok, o parçanın tamiri söz konusu bile olamaz krank dişlisine kaynaktan bahsediyorsunuz komik gerçekten
 
Katılım
8 Eyl 2016
Mesajlar
2,484
Dişlinin köşesi gitmiş sadece tam diş kaynatmamış.Ben çok sorun olacağını düşünmüyorum.
 
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
13,918
Şimdi bu motora güvenilip 260-280km hıza mı çıkılacak. Motor başkasına satılırken bu işlem alıcıya anlatılmazsa cidden yazık.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst