Cbr 600 f 2006

Öncelikle herkeze merhabalar arkadaşlar
Bir konuda fikrinizi alıcam , aklımda bir süredir cbr600f 2006 model alma fikri var fakat daha önce sahip olmadığım bir motor olduğu için kullanan arkadaşlarda varsa önerilerini ve şikayetlerini alabilirmiyim

40 k ve altı km almak istiyorum
Daha öncelerden yüksek cc tecrübem bolca var
Motosiklette 80 bin km üzeri tecrübem vardır

Konuyla ilgili bilgisi olan kardeşlerim beni aydınlatırsa çok teşekkür ederim.

merhaba dostum. kendi gözlemimi aktarmak istiyorum. bir aralar motosiklet fiyatları kabul edilir seviyelerdeyken, bazı insanların r6, gsxr, 600rr almaya gücü yetmiyordu. spor görünümünden dolayıda cbr 600f e yöneliyorlardı çünkü o dönemlerde fiyatları supersport motorlara göre çok daha uygundu. bu da bu motorların stuntçıların ve apaçi takımının elinden geçmesine neden oldu. ben ne zaman bi cbr 600 f görsem %90 ihtimalle ne kafasında kask, ne elinde eldiven olan, arkasını kaydıra kaydıra ara sokaklarda giden tipler vardı üzerinde. eğer ki bu motoru alacaksanız gerçekten iyi araştırıp iyi bir ustaya göstermenizi tavsiye ederim. bakacağınız motorların kelek çıkma olasılığı çok yüksek.

2006 model motorda 40 bin km altı motor bulmam imkansız heleki ucuz 4 silindir olarak tanınan kaçıncı sahibi olduğun belli bile olmayan motordan bahsediyorsan dediğin km yi anca geri çekerek yaparlar o yüzden km den ziyade gerçekten bakımı ne alemde arızası eksiği varmı buna bak hasar kaydı illaki olacaktır kaç senelik motor sonuçta , ne olursa olsun adam akıllı bir ekspere götür dyno vs si olan çünkü sırf grenajı temiz durduğu için bakımlı olduğunu idda eden ama ustaya gidinde 10 bin tl masrafı çıkan motor denk geldi, ben almaya niyetlendiğimde de 1,5sene önce belki 15 20 motora baktım ki fiyat olarak ucuz olanlarda da değildi baktımlarım hepsinde bir sorun vardı pert toplaması stunt çıkması apaçilikten çiğeri delik deşik olmuş motorlar dolu dikkat et yani ama temizini düzgününü bulursan da gayet güzel motordur

şu motorlar neden hiç 40 bini geçmiyor anlamak mümkün değil. ben yıllar önce motosiklete ilk merak sardığımda da yüksek hacimli ikinci el motosikletlerde km'ler hep 40 50 binlerdeydi, şu anda da hala aynı. 10 15 yaşında motosiklet alıyorsanız kafadan 100 bin km'yi gözden çıkarın. göstergeye inanmayın. evet istisnalar vardır ama 10 ilanın 9'unda km hep 40 50 bin ise bu istisna değil adamı salak yerine koymaktır.

benim tavsiyem eski model araba veya motosiklet alıyorsanız km göstergesi yokmuş gibi düşünüp aracın genel durumuna bakın.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Bloğu çok sağlam ama kesin rektefiye isteyebilir. Ona göre bakın.

2010 yılında 40 bin altı bulunamıyordu, bazı çakallar 25bine çekip satıyorlardı, 10 yıl önceydi tabi bu :mrgreen:
alacağın ve kmsinde 38bin yazan cbr600f şanslıysan 138bin km'dedir, az şanslıysan 238bin km'de- şanssızsan 338bin km olabilir

motor sağlam motor eyvallahta, 200-300bin birazcık fazla gibi

Moderatör
Güzel motorlardı, hala güzeller, ama 40.000 Km olanını bulmak samanlıkta iğne aramak gibi. Zaten gerçek 40.000 Km olanına da neredeyse sıfır 600 cc parası ister sahibi.
Benim motosiklet 2007 model, geçen sene alırken 48.000 Km gösteriyordu göstergede. Ben en az 148.000 olduğunu kabullenerek aldım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eski model bir motor kullanıcısı olarak biraz titiz bir insansan ve motorun bilmediğin geçmişini çaba harcayarak öğrendiğinde aldığın haberler bazen çok hoşuna gitmiyor. 600F her ne kadar kaliteli ve dayanıklı bir motor da olsa artık o motorun 14 senelik olduğunu kabul edip ona göre davranmak, bakımını ona göre yaptırmak ve de sürekli sürprizlere hazırlıklı olmak gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar