herkes kaza yapıyor şansa bana ilk gün geldi ben bundan önce de motor kullanıyordum ama bir tane kaza yapmadım tamam fazla bi süre kullanmadım ama yapmadım yani. bana ders oldu gaza gelmem bundan sonra
motor senin motorun ister eğitim alırsın ister kendin araştırırsın güvenli sürüşü fakat benim kızdığım tek nokta var gerçi seni pek bağlamaz ama motor daha sıfır iken zorlamak ileride ömrünü kısaltır ve sen onu satmak istediğinde kötü bir motor satarsın ama bunu da dile getirmezsin işte bu kötü bir şey.
hem motorun çok güçlü olduğunu ve aşırı gaz verdiğinde pati çekip kıç atacağını bilmiyor muydun? bilsen bu hataya düşmezdin işte daha düşebileceğin bir çok hata var ve eğitimde bunları öğretirler yada kendin araştırır isen yine öğrenirsin ki ileride yeni hatalara düşmeyesin.
bu forumda hep eğitim alın der dururlar fakat biz salak mıyız? kendimiz öğrenemiyor muyuz? elimizin altında öyle büyük bir ansiklopedi(internet) var ki neredeyse her şeyi öğrenebiliriz.
"git eğitim al" lafı hiç hoşuma gitmemiştir benim, ben dün "beylikdüzü-küçükçekmece" arası yol yaptım sonrada "küçükçekmece-büyükçekmece" arası yol yaptım iş çıkış saatinde ve o yoğun trafikte motosikletlerin aralardan vızır vızır geçmesine hayret ediyorum. bu ne cesaret? müneccim olmalılar çünkü arabanın dibinden geçerken arabanın sabit duracağını önceden biliyor olmalılar!
ben arabanın ne yapacağını bilmediğim için temkinli davranıyorum ve bu sayede 3 senedir istanbul trafiğinde kazasız belasız yol alıyorum. neredeyse her yola çıkmamda hatalı sürücülerle karşılaşıyorum.
uzun lafın kısası artık dangalak sürücüleri ezberledim ve yapabilecekleri hataları izliyorum ve hata yaptıklarında bir kez daha küfür edip ama ben etkilenmeden yola devam ediyorum.
birde şu varki trafikte yarış yapılmaz, bende yarış yaptım ama abilerimin arabalarıyla ve boş yolda "drag" yarışı yaptık sadece. kalkışta ben geçiyorum ama 60 km hızdan sonra uzuyorlar.
benim yol tecrübem 5 bin km küsür 125cc çinli scooter, 1500 km yakın mondial 150zc ve 19 bin küsür tvs apache.
tecrübe etmek önemlidir fakat dolu dolu tecrübe etmek var birde hiç bir şey öğrenmeden boş boş tecrübe etmek var. dolu dolu tecrübe edenler kazalardan uzak olur fakat içi boş uzun yıllar tecrübe edenler kaza yapmaya devam eder. tehlikeli olduğunu bildiği halde seri kullananlar(kuryeler) çok tecrübelidir fakat kazadan kaçamazlar çünkü bilerek temkinli kullanmıyorlar.
burada bir çok üye kendini bir şey sanıyor belkide gerçekten kendini övmeyi hakedenler vardır ama yinede başka üyeleri yargılar iken aynı şeyi ona karşıda düşünmelerini isterim.
tecrübe olayı sadece motosiklet değil her şey için geçerlidir her şey! boş boş tecrübe etmek ile dolu dolu tecrübe etmek farklıdır ve bu insanın zekası ile doğru orantılıdır. zekası alt seviye biri ile üst seviye birinin aynı 50 bin km yapması çok farklıdır. alt seviye zeka insan ben 50 bin km yaptım der akıl verir ve üst seviye zeka bende 50 bin km yaptım der akıl verir fakat birinin 50 bin km kazalarla dolu iken diğeri ise belki 2 yada 3 yada hiç kaza yapmamıştır.
saksıyı kullanın gerisi gelir arkadaşlar.