CBR 250R vs NINJA 300

Herkeze selamlar,6 aydır cbr 250r kullanmaktayım motorumu yenilemek istiyorum fakat 600cc liğin çok tehlikeli olacağını bildiğim için ninja 300 almam durumunda performans açısından sizce beni tatmin edermi ? Güç olarak çok fark gözükmesede bu değişiklik bnm için yeterli olurmu,tecrübesi olan arkadaşlar bu durum için ne tavsiyede bulunabilir ?

Cbr 500 geliyor diye biliyorum bence onu inceleyin , 300cc motor 250 den inen birisini pek tatmin etmez dusuncesindeyim.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
Aradaki farkın seni tatmin edecegini kesnlikle dusunmuyorum ya 600 e gec yada devam et yani ben olsam oyle yapardım

rq7

300 lük kesmez seni kardeş sana 600 yolu görünüyor :) ya da cbr 500 ü bekle arkadaşın dediği gibi

Adam kendini 600cc ye hazır etmiyor ki 300cc düşünüyor. Siz de adamı mezara yollamaya hazırsınız. Ne bilinçsiz insanlarsınız!

Arkadaşım belliki 600cc için hazır değilsin. Hazır hissetsen, kendine güvensen böyle bir konu açmazdın zaten. 300cc o kadar çok fark yaratmaz 3-5 top speed artar biraz da kalkışta hızlıdır o kadar. Ya CBR 500 ü bekle yada bununla bir süre daha devam et kendini 600 cc ye hazır hissedene kadar.

Ayrıca şunuda söyliyim belki motor tarzını değiştirebilirsin. Farklı motor, farklı yollar, farklı bir heyecan. Bir düşün derim.

illa supersport olmasın dersen ktm 390 senin aklını başından alır bence ama onuda zaten 500 sınıfı motorlarla kıyaslıyorlar. o çok olur dersen kawasaki 300 lük modeli bence seni tatmin eder. Çünkü senin altındaki makinadan 50 cc fazlası daha önemlisi bir silindir daha fazlası ve 39 beygir gibi bir gücü var. Buda senin motorunun yarısı kadar daha ediyor :) Bence fırsat bulursan dene kawasaki seni şimdilik tatmin eder.

arkadaşım ninja 300 ü boşver.cbr 250 de yeterince tecrübe edindiysen eger.sana 600cc alınır fakat.beygir gücü düşük olanlardan.ve seni tatmin edecek.bu motorda yamaha xj6 600cc 77 hp güzel makına işini görecektir.yada kawasaki er6n/f 650cc çift silindir oda 60-70 hp gücünde makına.tavsiyem budur.

Bence SS işine çok da gönüllü değilsen bir enduro denesen iyi olur :) CBR 250'den sonra nefis gelir bir V-Strom dl 650 :) hem çift silindir öyle korkunç bir şey değil :) dilediğin gibi gezersin hem de beyler gibi binersin motora :)

Bence SS işine çok da gönüllü değilsen bir enduro denesen iyi olur :) CBR 250'den sonra nefis gelir bir V-Strom dl 650 :) hem çift silindir öyle korkunç bir şey değil :) dilediğin gibi gezersin hem de beyler gibi binersin motora :)

Suzuki dl650 V-strom a bir oyda benden :cat:

Ne meraklısınız milleti gencecik yaşta toprak altına sokmaya! Kendi arzularınızı niye başkalarına yöneltiyorsunuz? Adam kendini hazır hissetmiyor ki 300cc düşünüyor. Hazır olsa konu açmadan 600cc alırdı. Arkadaş 600cc nin çok tehlikeli olduğunun farkında ve bunuda söylemiş. Bizim milletimizde ender görülen bir şey bu TEBRİK EDİYORUM! Bir de bu 600cc diye direten arkadaşlar 600cc motora sahip olsa...

BMW S1000RR tahatalıdaki köye en çabuk bunla gider.

Ninja 300 teoride iyi bir seçim ... Ama bunu 2. elde kolay kolay satamazsın bence. kendine güveniyorsan cbr500...

250den sonra 600rr falan kalın gelir.Yukarıda denildiği gibi xj 600 çok tatlı makine.Fazla zorluk çekmezsin diye tahmin ediyorum.hakkında hayırlısı.

Ne meraklısınız milleti gencecik yaşta toprak altına sokmaya! Kendi arzularınızı niye başkalarına yöneltiyorsunuz? Adam kendini hazır hissetmiyor ki 300cc düşünüyor. Hazır olsa konu açmadan 600cc alırdı. Arkadaş 600cc nin çok tehlikeli olduğunun farkında ve bunuda söylemiş. Bizim milletimizde ender görülen bir şey bu TEBRİK EDİYORUM! Bir de bu 600cc diye direten arkadaşlar 600cc motora sahip olsa...

Yahu biz 600 RR al mı dedik adama ? Kendini hazır hissetmiyorsa 4 silindir bir makine almasın diye enduro önerdik ki gayet de yerinde bir öneridir bu. Tehlikeli olan 600 cc motosiklet değil üstündekidir. Yoksa sen al bir 600 RR'ı koy garaja kimseye zarar vermez. Tek veya çift silindir bir enduro ile paşa paşa gezer hiç de sıkıntı yaşamaz...

Ayrıca ülkemiz şartlarında 250 cc üstü motosikletlere ÖTV zammı var. Kawasaki ninja 300 için hiç yoktan o kadar para vereceğine o paraya bir v-strom alsa temiz bir tane ömür boyu biner keyifle istediği yere de gider. Herkes SS kullanacak diye bir şey yok sonuç olarak. Ülkemiz yolları, şartları SS kullanmak için çok elverişli değil bunun hepimiz farkındayız. Niye bir enduro fikri ortaya atıldığında herkes saldırıyor bu fikri atana anlamıyorum...

Son düzenleme:
Bize diyorsunuz fakat siz kaç kere 600 lük motor kullandınız.

Ezberlemişsiniz 600 cc ölümdür diye.
600cc 60 beygir makinada var 100 beygir de.
Bizde gidip rr tavsiye etmedik.
250 den sonra en rahat sürülebilecek 600 lüklerden birini tavsiye ettik.
Nedir bu küçümseme durumu sizdeki ?
V-stromun hiç üstüne dahi oturdunuz mu ?
Ben artçı oldum.

250cc yetmeyen bir insana V-strom ölüm değildir.
En sevmediğim insan tipidir , bir lafı ezberleyip her yerde onu söyleyen
Biraz kendi mantığınızı kullanın.

Art akademi eğitiminde hoca birçok kişiyi v-strom ile başlattığını söyledi.
Ama 600rr ile başlattığından hiç bahsetmedi.

Kurtulun artık ezberlediğiniz cümlelerden.
600 cc duyunca direk ölüm...
Yok öyle birşey .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar