**Farı şu su busu derken yeni kasa CBR2500 alman çok çok çok çok çok çok daha ucuza gelir..
**Ayrıca tam set grenajda 1000 den fazla tutar.
**Büyük ihtimal 20'li yaşlarda ergensin bu soruyu sorduguna göre , olur öyle normaldir gelir bu yaşlarda böyle fikirler insanın aklına .
**araç şirketleri sıfır araç satmakdan kar elde etmek üzüne kurulmaz , yedek parça ve bakım dan kar elde etmek üzerine kurulur, Hangi aracı alırsan al tek tek parça toplamak ile sıfır alman arasınde minimum 3 kat fark vardır. Yani sıfır bir CBr ne kadar bilmiyorum ama diyelim ki 18 olsun onu parça parça honda alırsan 18*3 olur ki honda yedek parçada ucuzdur digerlerinde bu daha fazla olur.
** Renault megan araç 100ERuo kar ile fabrika satıyor bayiye yanlış duymadın 100eruo , 420TL ,yada 120$ diger firmalarda da üç aşagı beş yukarı böyle, Sıfır araç satışından kar elde etmek beklenmez, yedek parça servis den kar eder üreticiler..
Bize zamanında kimse böyle şeyleri öğretmedi abilerin olarak bilgi verelim..
Merhabalar, öncelikle zahmet edip uzun yorum yazdığınız için teşekkür ederim

yaş olarakta tahmin ettiğiniz yaştan 5 6 yaş kadar daha büyüğüm ergenlik dönemi çoktan bitmiş olsa gerek

Sorduğum bir soru yüzünden ergen muamelesi yapmanız yerinde olmamış pek alındığımı söyleyebilirim velhasıl yanlış anlaşılmadır olur böyle şeyler sorun değil birbirimizin yüzünü görerek konuşamıyoruz sonuçta

Benim bu soruyu sormamdaki amacım dediğim gibi şuan mesela kullandığım motor 2009 model sym gts 250 modeli , far ve kafa grenajı ve kafa demiri değişimiyle mesela bu motor yeni kasaya dönüyor şaseleri aynı çünki.. Acaba cbr 250r modelinde de durum aynı mı bunu öğrenmek istemiştim hepsi bu

Maliyet konusu çok önemli değil bir ay sağ sol kafa grenajını alırım , diğer ay farları depoyu.. işten fırsat bulduğumda ise montajına uğraşırım. Direk yeni kasayı almak tabiki bunun en kolay ve basit yolu fakat ben kendi el emeği vererek yaptığım şeyleri daha çok severim , detaylı şeylerle uğraşmayı seven bir yapım var açıkcası o yüzden sordum

Arabadan örnek vermişsiniz sistemini biliyorum olayların aydınlatmanız için çok teşekkür ediyorum. Motorla uğraşmayı dediğim gibi tamamen hobi , önceden arabaya harcardım artık arabaya bile binmiyorum diyebilirim boş yatırıyoruz kapıda motorun tadı gerçekten başka

Bu arada araç ile ilgili bir sorununuz olursa elimden gelen yardımı edebilirim , yedek parça olsun , montaj işçilik yardımcı olabilceğim kaliteli ustalarım vardır mekanik ve kaporta için hayırlı geceler
Teoride kulağa hoş geliyor da .... , dedikleri gibi bir maliyet hesabı yaparsan abilerin ne demek istediğini anlarsın , bu yüzden hayalden vazgeç git yeni kasa cbr 250 R al yoluna devam et
Selam , parçaları 3 aşşağı 5 yukarı hesapladım hemen hemen 1500 tl gibi bir rakama geliyor , amaç işin oluru varmı onu merak ediyorum hayalden ziyade teşekkür ederim
oluyor belki ufak tefek vida yerlerine el atman gerek ama çoğunluğu uyumlu aynı olay bir ara cbr600 rr larda da vardı paran varsa alıp dene en olmadı satarsın zaten
yorumunuz için teşekkür ederim , işi yapmaya karar verince en iyisi gidip parçaları yerinde kontrol ederek kıyaslamak olucak , vida yerleri denk geliyor mu gelmiyor mu . olmadı zaten sıfır ürünler , satışa çıkartırız çok sağolun