CbR 250 motor ömrü ne kadardır ?

Merhabalar
2011 model cbr 250 kullanıyorum motorum su an tam 35 binde benim öğrenmek istediğim şey şu,
Motorunun bütün bakımlarını Zaman'ında aksatmadan ve tam olarak yaparsam motorsikletimin motorunun ömrü kaç bin km'dir ?
Kaç bine kadar kullanabilirim
Bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum ?

Super Moderator
200 yapanlar var. Biraz araştırın bulursunuz.. Ama sürekli tapalarsanız 20 binde kol cıkartanlar da var, yok değil..

kitapçıkta "kullanım ömrü 10 yıldır" yazıyor, km belirtilmemiş.

Kullanımla alakalı.Motoru zorlamazsanız, sürekli yüksek devir yapmazsanız motor zor ölür.Tam tersini yaparsanız 100bin görmez diye düşünüyorum.

5 milyon kilometre yapan otomobil

Amerikalı Irvin Gordon, 1966 yılında satın aldığı arabasıyla 5 milyon kilometre yaptı. Guiness Rekorlar Kitabı'na giren Gordon, ''Sürmekten keyif aldığım bir araba'' diye konuştu.

Amerikalı emekli öğretmen 72 yaşındaki Irvin Gordon, 1966 yılında 4 bin 150 dolar ödeyerek satın aldığı arabasıyla 5 milyon kilometre sınırına dayandı.

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, yaptığı yüksek kilometreyle Guiness Rekorlar Kitabı'na giren Gordon, ''Sürmekten keyif aldığım bir araba'' diye konuştu.

46 yıl önce aldığı arabaya bir yıllık maaşını yatırdığını anlatan Gordon, 10 dolar ek para vererek arabaya radyo da koydurduğunu kaydetti.

Yaşlanan arabasının motorunu iki kez elden geçirdiğini belirten Gordon, arabanın büyük ölçüde değişmediğine dikkat çekti.

Arabayı daha çok şovlara götürdüğünü kaydeden yaşlı sürücü, ülke içinde geziler de yaptığını ifade ederek yolculuk yapmaya bayıldığını vurguladı.

otomobil-guiness.jpg

Kaynak: timeturk.com

Ortalama 100.000 e kadar normal kullanım ile ömrü vardır, sonrasında aşınan parçaları değiştirerek ömrünü uzatabilirsiniz, genelde bunlar piston, sekman, silindir veya silindir rektefiyesi, bir kaç tane de rulmandır. Tabi bu biraz tuzlu olabilir.

Tam olarak ömrü 122.999 km , 123.000 olduğu anda infilak ediyor ::xs26:: :flower:

Amerikalı emekli öğretmen 72 yaşındaki Irvin Gordon, 1966 yılında 4 bin 150 dolar ödeyerek satın aldığı arabasıyla 5 milyon kilometre sınırına dayandı.

46 yıl önce aldığı arabaya bir yıllık maaşını yatırdığını anlatan Gordon, 10 dolar ek para vererek arabaya radyo da koydurduğunu kaydetti.

öğretmen ve bir yıllık maaş. gerisi laf.
aa olur mu. daha seni başkan yapacaktık...

Bu soruyu sormanın nedeni sahibindende düşürülmüş km li cbr250 ler. motor üzerinde durmadan gezen tipler var senin 2-3 mislin geziyorlar. motorları aslında 70-80 binde. ama ilana koyunca 6000- 6500 e koymak yerine 9500 e satmak istediklerinden bu km leri sen görmüyorsun. Onun için soruyorsun ömrü ne kadar diye.

Motora zararlı abidik gubidik işler yapılmıyorsa Honda 100 bin km yapamayacak kalitede motoru banttan çıkarmaz.

Yanlış anlaşılacak ama devir bozuk. yukarıda yazdığım para meselesinden dolayı çıktığından beri çok tutulan, sevilen cbr250 ile 60-70 bin yaptım diye kimse foruma başlık açmadı gurur duyarak. üyelerden bahsetmiyorum. insan sadece bunun için bile üye olur, sıfır almdım veya 2. el aldığım cbr 80 binde hala taş gibi diye... millette vaybe bravo der ama. dediğim gibi bunu yapıp kuru övgü almaktansa diğer şeyler daha cazip.

CBr250 lili kuryeye sordum senin motor kaç binde 100 bin oldumu diye km çalışmıyor bilmiyorum dedi. Haftada bir yağ değiştiriyor kim bilir kacbinde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar