Cbr 125 zincir sesi

Merhabalar öncelikle birkaç ay önce bir cbr 125 aldım, aldıktan sonra genel bakım ve yağ değişimi için falan motoru ustaya götürdüğümde zincirin değişmesi gerektiğini söyledi, motosiklet 17.000 kmdeydi değiştiğinde. Şuan yaklaşık 20.000 kilometrede fakat giderken gazı kapatınca motor hafif kompresyon yaparken zincirden ciddi anlamda duyulur bir şekilde ses geliyor(şıkır şıkır dönüyor yani, kaskın içinde ben duyuyorum) bu sesin bu kadar çok gelmesi normal mi? motorda duyan herkes sesi garipsedi bende o yüzden sorma gereksinimi duydum, zinciri motul c2 ile yaklaşık 500 kmde yağlıyorum. Şimdiden teşekkür ederim, eğer video ekleme şansım olursa yakın zamanda ekleyeceğim.

Arkadaşlarımda cbr var bende de vardı sıfır zincir bile ses yapiyo o motorda istedigin kadar yagla

Sesi duymadan söyleyeceğimiz her şey tahminden ibaret olacak. Net bir görüş için zincirinden gelen sesi duymak gerek maalesef.
Eğer aklına çok takıldıysa bir motosiklet servisine uğrayıp ustaya göster, belki zincirin gergi ayarı istiyordur.

Genel birkaç soruya cevap vereyim.

Soru: Zincir-dişli dönme esnasında ses yapar mı?
Cevap: Evet yapar. Zincir tipine göre bu ses miktarı de değişebilir.

Soru: Zincirden çıkan sesin az yada çok olması nelere bağlıdır?
Cevap: Zincir tipine, zincir gerginliğine, zincir yağlı olup olmaması durumuna, hatta ve hatta kullandığın zincir yağının viskozitesine göre bu ses değişebilir.

Sesi duymadan söyleyeceğimiz her şey tahminden ibaret olacak. Net bir görüş için zincirinden gelen sesi duymak gerek maalesef.
Eğer aklına çok takıldıysa bir motosiklet servisine uğrayıp ustaya göster, belki zincirin gergi ayarı istiyordur.

Genel birkaç soruya cevap vereyim.

Soru: Zincir-dişli dönme esnasında ses yapar mı?
Cevap: Evet yapar. Zincir tipine göre bu ses miktarı de değişebilir.

Soru: Zincirden çıkan sesin az yada çok olması nelere bağlıdır?
Cevap: Zincir tipine, zincir gerginliğine, zincir yağlı olup olmaması durumuna, hatta ve hatta kullandığın zincir yağının viskozitesine göre bu ses değişebilir.
Arkadaşlarımda cbr var bende de vardı sıfır zincir bile ses yapiyo o motorda istedigin kadar yagla
zincir o-ringli değilse daha çok ses yapar.
350-400 km'de bir yağla...

https://www.youtube.com/watch?v=6tjStbVFR8M video bu bi tekrar bakabilir misiniz, yorumlarınız için teşekkür ederim bu arada

sesten anladığımı söyleyeyim zincir gevşek gibi ses geldi bana. en iyisi serviste kontrol ettirmek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar