cbr 125 zincir ayarı

Zincirimi honda bayisine gittiğimde 200 km iken düzeltildi nedeni ise aldıgım yer duzgun yapmamıs ıkı tarafında ayarı aynı degılmiş buyuzden sallanıyormus cok düzeltildi 200 uncu km de

daha ellenmedı zıncır ama aklıma takıldı ilkkez zinciri duzeltılen bır zıncır ıcın sonu gelmemısmı bu zıncırın :Z

suanda 2000 km ye 6 km kaldı

GknWL3.jpg
(evet biraz fazla temiz ) cbr 125

zincir-temizleme-12-570x379.jpg
bu cbr 250

üstteki motorun ZİNCİRİ ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ,,,
Servisine söyle,
zıncırın germe payı bıtese omru bıtmıs demektır...

yanı sımdı benım motoru aldıgımda bu motorun zıncırı bıtıkmıydı ? bumu oluyor şimi gidip zincirmi alıcagım ?

Motorun bayideki fotoğrafinı bile buldum sonda aynı sekılde zıncır

vay arkadas bızde sıfır motor alıyoruz masrafı az olur sandık adamların yaptıgına bak

N4VNZg.jpg

Son düzenleme:
Germe payının bittigini çentiklerden anlarsın çentiklerde sona geldiyse geçmiş olsun yeni zincir 300 den aşşağı degil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:38 ----------

Zincirin ortalama ömrü 20.000 km dir.

ya kafayı yıcem ben motora naptım bitti bukadar abilerim yokmu bilen eden ya 2000 km de motoru 2000 km teker yaparak gitsem yine bitmez gibime geliyo :D yok böyle bi sacmalık ya motoru tekere bırak sadece bazen devırlı kullanıyorum okadar yanı motorla tekerı hıc deneemdım en son scooter le denediğimde yerdeydim :D :D :D tövbeee :D ama sımdı scooterle burda köyde apaçilik yapıyom sadece scooterle :D

Arkadaşlar ZİNCİR SIFIR ALINDIĞI ZAMAN monte edilirken,
GERME PAYI EN İÇE ÇEKİLİR zincir boyu ayarlanır,
eger bakla tam oturmaz ıse zıncır 5/1 oranında gerılebılır,

eğer motor sıfır alındıgı anda ZİNCİR EN UÇ SEVIYEDE ISE ilk servıs bakımında bunu belırtmelısınız ve gerekırse zıncır tekrardan ayar ve kısaltma uygulatmalısınız,

Yoksa 3..5 bın km sonrasında ZİNCİR UZAMIŞ İSE DİŞLİLEREDE ZARAR VERECEĞİNDEN DEĞİŞMELİDİR,,,

Eğer henüz 300,,,500 km ve seviye sonda ise ZİNCİR AYARLANMALIDIR...

motor un bakımı daha 4000 km de motorun zıncırı suan öyle ahım şahım gergın ve salgında degıl peki 2000 km daha kullanıp servıse goturup ayarlattırmalımıyım yanı baklava fılan cıkarısalar zıncırde bısey olurmu ?

Baklava cikarirlarsa mucize olur,bakla cikarabilirler ama....:pl:
Kucukte olsa bir ihtimal gozden kacan 2 bakla fazla zincir sizin motora denk gelmis olabilir..zincirin disliye oturusuna bakin ,baktirin,omrunun bitip bitmedigini anlarsiniz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar