CBR 125 yüksek devirdeki far sorunu..

moturumu en son iki gün önce yıkadım.. yalnız motor kısmınada çamurlar gitsin diye su tutmuştum.. bugunde akşam biraz tur atayım diye çıktım ama motor ısındıktan boş viteste biraz devirlendirdim motoru ama 9-10 bin devre vurdurduğumda ön farda biraz kısılma oldu.. tekrar denedim yine aynı.. giderkende 9-10 bin dvre getirdim yine aynı yine aynı.. :pr: servis açık olsa götürecektim ama bayram nedeniyle serviste kapalı.. buradn bir fikir almak istedim.. sorun neden kaynaklanıyo olabilir?

bizim araba da olmuştu elektirikle ilgili bi dalgasını değiştirdiler düzeldi:cat:
yani senin anlayacağın bi miktar para sıkışmış oraya:queen:

:pr: hmm anladım birazda olsa ama yarın 80 kmlik bir yol tepmem lazım farlar sürekli açık olduğu için soruyorumm.. bir sorun çıkarırmı düşük devirlerde gitsem.. yani motoru komple kaybetmeyelim o yüzden soruyorum..

seni yanlış bilgilendirmek istemem ama biz kullandık bir müddet öyle bişey olmadı:cat:

bence hiç bişey olmaz motoru kaybetmezsin yani, kaybetsen kaybetsen en fazla far ampulünü falan kaybedersin.. Çok önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum..

hocam dediğin kıllandırdı şimdi beni,gerçi benimki daha rodajda olduğu için o devirlere çıkamıyorum ama inşallah sorun bendede olmaz,ben henüz yıkamadım motorumu ama çok kirli de değil daha,yıkayacağım vakit dikkat etcem ama,umarım sorunun çözülür...

aslına bakarsak yıkadığımdan kaynakladığı söylenemez.. çünkü daha önce yağmurda çok gezdim.. problem çıkarmadı.. ve sorunun ne zaman başladığınıda tam olarak bilmiyorum..

CsaRvoX, sende de mi cıbır 125 war..?

Yıkama ile olmayabilir. Elektirik problemi var sanırım arkadasında dediği gibi en fazla far ampulu gider ama. Bİrde şu varki Birşey olmaz diye hareket etmek bizlere mahsus bir düşünce haline geldi burada Dikkat !!

just_life, doğru söylüyosun üstad.. yarın gitmekten vazgeçtim.. servisin açılmasını bekleyeceg:cat: m..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
birebir motoru görüp te arıza kaynağını araştırma imkanı olmadığından ve nasılsa seninde amacın ne olabileceği hakkında fikir almak olduğundan bende kendi fikrimi söyliyeyim ..

tam olarak yıkamayla alakalı olmaya bilir ama.... büyük ihtimalle arızanın kaynağı konjektör akü gerekli enerji beslemesini konjektörden alamadığında farların + yüksek devirde bujine gerekli akımı göndermek için sürekli akünden harcar besleme alamayan akü zayıflayacaktır bu nedenle farlarında cansızlaşır tahminim doğruysa ve konjektörün arızalıysa uzun yola çıkmamanda fayda var sadece farlarının cansızlaşmasıyla kalmaz elektrik komple kesildiğinde motorun stop ta edebilir bencede servise gösterene kadar beklemek en mantıklısı

büyük ihtimalle elektrik tesisatından kaynaklanan bir problem bu şöyleki motorların şarj devresi 1000-1500 d/dk devreye girer.şarjı kontrol etmen için basitce motor rolantide calışırken farları yak ışığa bak gaz verince kuvvetleniyor ise şarj ediyor demektir.eğer uzun yol yapmıyorsan belli aralıklarla ve marşı cok kullanıyorsan ve farları acık tutuyor isen akü yeterince dolmuyor demektir. akü yeterli dolmayınca cok yüksek devirde farın kısılmasında ateşleme için gerekli olan voltajı sağlamıyor olabi
lir tabiki bu bir varsayım birde cok yüksek devirde konjektör yüksek şarjı engellemek için devreyi kesebilir cünkü yüksek devirde akü için gerekli şarj voltajının üzerine cıkar bu da akünün bozulmasına sebep olmasın diye konjektör kullanılırzaten sürekli yüksek devirde kullanma şansında yoktur

arkadaşlar şöyle birşeyde dikkatimi çekti bugn.. benim farın sol ampulünün kısıldığını fark etttim.. tahminimce bu da demek oluyorki ampuln içindeki tel hassaslaşmış ve yüksek titreşime dayanamıyo... sizce?

PcKopat;
Muhtemelen Far Ampulünün içindeki Telin Bir Tarafı Koptu Ve Titreşim Artınca Salantıdan Etkileniyor.Endişelenme.
ARKADAŞLAR BU GİBİ UFAK ŞEYLER İÇİN SERVİSE GİDİP PARA DÖKMENİZE GEREK YOK!!!
Kendiniz Halledin.Bir Far Ampulü bir Sinyal Ampulü Sinyaller Düzensiz Yanıyorsa Flasher...(ama paranız fazla ise gidin)
Sorun Yapmayın Kendi Kafanızda,Rahat Olun!!!

SAYGILARIMLA
ilkan TEK

sevgili dostum,aynı devirde stop lambasını yada park lambasını
izle onlar da yapıyorsa şarjla ilgili bir sorun var demektir.:silent:

benim motor normalde 85 filan yapıyo ben bikeresinde rampa aşşağı bastım 100 e kadar çıktı. sonra baktım ki far ampülü patlamış. bi ilgisi olabilirmi. bu arada ön far direk aküden bağlı değil. motor çalışınca çalışıyo. (mondial110ft)
yani yüksek devir olunca olabiliyomu? ilgisi yokmu?

"ylmzzz" Kardeş Bu Çinlilerin KONJEKTÖRÜ Adi Bunadan Dolayı Yüksek Devirde Manyatodan Gelen Yüksek Voltajı Ayarlayamıyor.Bu Nedenle Ampüller Aşırı Yükten Kesiyor.Hatta Sigorta Olmassa Tesisatta Tüm Elektrik Tesisatı Bile Yanabiliyor,Ki Yanmışı Var.Ben Gördüm Çatır Çatır Yandı.Sigortanız Keserse Sakın HA DİREKT BAĞLAMAYIN Yenisini Takın!!!

SAYGILARIMLA
ilkan TEK

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar