başlık saçma oldu biraz sorun şu yağ tahliye hortumundan gezip dolaştıktan sonra motoru dükkana koyuyorum günde bir veya iki defa damlama yapıyor nedeni nedir ? yağının değişme zamanımı gelmiştir ?
Sakalın yağ olması normal yağı boşaltan evinsiz sakalı sökmeye üşendiğinden yağ boşaltılırken yağ az çok sakala sızıyor.3 tane hortum var 1 tanesi tapa ile kapalıdır içine bak yağ dolu ise çıkart yağı boşalt diğer 2 si motor havalandırması oralardan yağ gelmemesi lazım normalde.Ayrıca zinciri yağladığın da yağ oralardan sızar dikkatli bakın.
Karter havalandırması o yağ sıcak ile buharlaşınca gazlaşamayan kısmı oradan dışarı atılır. Yağ çok konulduysa ve motor aşırı ısınırsa oradan nispeten fazla yağ gelir.Ben kendi motorumu kontrol ettiğimde oradan yağ gelmiyordu ama uzun yola gittiğimde bir daha bakayım.Şu anda yağlı gibi durmuyor. Motorunda hangi yağı kullanıyorsun ? Belki yağdan yağa da fark ediyor olabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:11 ----------
Ayrıca bu sıkıntılarını cbr 125 kısmına yazsana hem konu aktif kalır hemde millete faydası olur