CBR 125 R'dan Gelen Ses

Motorumdan tuhaf bir ses geliyor ama kötü bir ses değil mesela 1 inci viteste çok birşey yok ama 2-3. vitese geçince böyle arkadan sanki zincir sesi gibi bir ses geliyor bisikletlerde hızlı gitersinde sanki zincirden ses çıkar ya öyle bir ses geliyor zincirin yağlanmasımı gerek çünkü üstündeki ya baya kuru gibi geldi bana yoksa zincirde ayrı bir sıkıntı olabilirmi düşük hızlarda duyulmuyor ama 2. vitese felan atınca ses hafif hafif gelmeye başlıyor. ben zincirden diye tahmin ediyorum çünkü arka lastiğin oralardan geliyor ses başka bir sorun olabilir mi acaba ? yoksa yağlasam düzelir mi ?

belki de şanzıman dişlileri kırık?
Sanmıyorum kırık olduğuğunu zincir dönerken dışardan gelen bir ses gibi daha çok zincir bolluğu olabilir yada yağlamam gerekebilir çünkü önemli bir sorun gibi durmuyor sadece ufak bir ses sıkıntı çıkarmıyor hiç

bu ses, belli hızlarda mı yoksa belli devirlerde mi oluyor? yoksa belli viteslerde mi var bu ses?

vitese bağlı olarak değişiyosa, şanzımanda sıkıntı vardır; belli hızlarda varsa, dediğin gibi zincirde sıkıntı olabilir. yok belli devirlerde varsa benim henüz bilgi sahibi olmadığım bir yerde sıkıntı olabilir.

Bende yeni konu açmadan burdan devam edeyim .. 2013 model bir cbr125 im var gecen hafta hava filtresini degistirdim .. Bildiginiz gibi hava filtresi icin karenajı söküyorlar.. Ve hava filtresini degistirdikten sonra karenajımda titresimden olusan bir ses var gibi .. Hava filterisini degistirmeden once bu kadar yoktu ama degistirdikten sonra motor titresimine bagimli olarak (3500 devire kadar birses yok) bir ses var.Sizlerde de böyle bir ses mevcut mu ? Bu ses nasıl önlenebilir?

bu ses, belli hızlarda mı yoksa belli devirlerde mi oluyor? yoksa belli viteslerde mi var bu ses?

vitese bağlı olarak değişiyosa, şanzımanda sıkıntı vardır; belli hızlarda varsa, dediğin gibi zincirde sıkıntı olabilir. yok belli devirlerde varsa benim henüz bilgi sahibi olmadığım bir yerde sıkıntı olabilir.

Durum şöyle 1 inci viteste yavaş giderken hiç bir ses yok ama hızlandıkça mesela 25-30 km ye doğru gelince ve arttıkça ses gelmeye devam ediyor yani 2. vitese geçiyorum zaten 15 km gibi sonra arttıkça ses devam ediyor 1 inci viteste yavaş gidersem ses gelmiyor ama hıza orantılı olarak aynı ses devam ediyor

Arkadaşın dediği gibi zincir bol sanırım, aynı şey bisiklette oluyor benim.

merhaba cümleten iyi geceler arkadaşlar.
-benim motorda rölantide hafif bi ıslık sesi geliyor bu bir
-diğeride 3. vites 5 bin devir cıvarı yavaş gaz acınca uğultu sesi geliyo devir yukselince gidiyo neden olabilir lütfen yardımcı olabilir misiniz?

merhaba cümleten iyi geceler arkadaşlar.
-benim motorda rölantide hafif bi ıslık sesi geliyor bu bir
-diğeride 3. vites 5 bin devir cıvarı yavaş gaz acınca uğultu sesi geliyo devir yukselince gidiyo neden olabilir lütfen yardımcı olabilir misiniz?
O ıslık sesi motorun karekterisrlik özelliği mesela daytona 675ler bildiğin ıslık sesi çıkarıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar