Cbr 125 R Dan Sonra Gsr 600 E Geciş

cbf 600 e iyi diyorlar sen nasıl bir duyum aldım anlıyamadım :silent: açıkcası bende 150cc den sonra 250cc ye geçmek istemem.500-600 ccden aşağısına geçince uzun yolda pek bir fark olacağını sanmıyorum. Cbr 600 ü öneriyorum bende.Her yere hızlı bir şekilde gidersin tabi rahatlık 2.planda olur :) 600rr da olabilir tipi çok hoş :cherry:

cbf 600 de baktım ama makina biraz tuhaf geldi bana daha dogrusu kullanıcı yorumları karışık abs siz olanı berbat falan diyorlar dişik devirde acayip titriyo diyorlar falan öven kişi sayısı çok az ben hondacıyım honda tercih etmeyi çok isterim fakat gsr 600 acayip değişik bir makina

Ben cbf600 kullandım ve seni temin ederim böyle bir titreme sorunu yaşamadım...
Cbf600 gerçekten çok rahat ve güzel bir makine... Eğer istanbuldaysan honda servislerinden bazılarında test motoru olarak duruyor... En güzeli gidip test etmen. Kimsenin sözüne güvenme.

Tabi eğer hangi motor hoşuna gidiyorsa onu al derim ben sana...

arkadaşlar ek olarak birşey sormak istiyorum daha önce 600 lük bir makinanın üzerine çıkmadım .fakat şunu belirteyim benim cbr limitlerde kullanıyorum bazı virajlara 6.viteste 90 km hızla falan giriyorum viraj içinde arkateker kopmaya başlıyo bazen zoruk çıkartıyo fakat maximum hız konusunda basabileceğim max hız 160 170 olacak artı benim makinada yaptığım gibi viraja girersem gsr 600 mü daha sağlıklı olacak yoksa cbf 600 mü ? kusurabakmayın daha önce böyle bir makina üzerine çıkmadığım için sordum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
600f yarı super sport bi modeldir ve rr vb dier modellerden pek arta kalan yanıyoktur, kullanan biri olarak ss model rahatsızlığını hissettim...

cbr 125 rdan sonra 600rr a çok rahat gecilebilir bence arada hic bi motora gerek yok, dönmeyi kontrayı freni ögrenmişsen hic sorunun olmaz

ve son olarak gsr 600 kullanmış biri olarak şehir ici ve dışyında çok rahat edeceğini garantileyebilirim...

600f race degıl mıydı ?? :silent:

13 beygirden 120 beygire.... neden olmasın :p

arkadaşlar ek olarak birşey sormak istiyorum daha önce 600 lük bir makinanın üzerine çıkmadım .fakat şunu belirteyim benim cbr limitlerde kullanıyorum bazı virajlara 6.viteste 90 km hızla falan giriyorum viraj içinde arkateker kopmaya başlıyo bazen zoruk çıkartıyo fakat maximum hız konusunda basabileceğim max hız 160 170 olacak artı benim makinada yaptığım gibi viraja girersem gsr 600 mü daha sağlıklı olacak yoksa cbf 600 mü ? kusurabakmayın daha önce böyle bir makina üzerine çıkmadığım için sordum

600f ile o viraja tahminen 150-180 km/h arası bi süratte girersin ve bi duvarda patlarsın Allah korusun,, ve yüksek modellerde arka tekerleğinkopması demek hele viraj icinde seni ters tarafa direk savurabilir...

Son düzenleme:
barisf1
cbrda 90 km ile 6. viteste viraja girmen demek , viraj içerisinde açıcağın gazın kalmaması demek. virajlara yanlış giriyorsun , viraj içerisinde her zaman elinde kullanacağın devrin olması gereklidir...
Viraja girerken uygun biçimde vites küçültmelisin , ve virajları devirli dönmelisin... Viraj çıkışında ise gaz açıp vites atabilirsin...
Yüksek viteste düşük devirde girdiğin virajda, panik anında elinde kullanacağın gaz olmayacağından vites küçültmen gerekebilir , bu da virajda en istenmeyen şeylerden biridir...

Son düzenleme:
benımde merak ettıgım soruya olumlu cevap erdem abıden den olumsuz cevap gorkemden abıden gelmıs...pekı orta yollusu nedır gecılebılır mı ??

Selam arkadaşlar 2006 model cbr 125 kullanıyorum sehir içinde gayet güzel ama son zamanlarda hep geziisteklerim var geçenlerde şileye gidiyim dedim gidip geldikten sonra felç olmuş gibiydim . Onun için hem şehir içinde rahat kullanmak , hemde şehir dışına seyehat etmek istiyorum .çok araştırdım sürekli kafam karışıyo gsr 600 mü? ,fz6 fazer mi? vstrom 650 mi ? diye bana yardımcı olun fazer teker kilitliyo diyorlar vstrom sehir içinde kötü diyorlar , grs 600 şehir içi güzel fakat sehir dışı pek memnun etmiyo diyorlar ne yapacağımı şaşırdım yardımcı olun bana:silent:
öncelikle hayırlı olsun diyeyim simdıden fz6 fazer kullanıcısı olarak öcelıkle fren kılıtleme gibi bir olayın kesınlıkle bulunmadıgını belırtmek ısterım .ben 40,000 km deyım su anda yaz kıs biniyorum motor 2005 model artık siz hesaplayın hiç bole bişi ile karsılasmadım ama 3 motor arasından hangisi dersen kesınlıkle gsr 600 derım ben aldıgım zaman gsr 600 turkıye pıyasasında yoktu pişman oldum ama iş işten geçmişti zaten v -strom apayrı onu hiç mukayese etmıyorum.içlerınde en son tercıh edecegım makına kotulugunden deıl ama apayrı bır sınıf daha cok enduro sayılır ama kesınlıkle gsr 600 al derım fazerın gsr 600 e ustunluk saglayabıldıgı ıkı nokta var bırısı grenaj olayı (gsr 600 ıle cok yuksek suratelere cıkmayacaksan bu noktaya fazla takılma derım.) birde oturus pozısuonu gsr gore bıraz daha dik.başka sormak ıstedıgın bişey olursa fazer le alakalı cevaplarım

Fazer ın fren kitlemesinden falan önce gaz kolunun hassasiyet sorunu var(gaz kolu 9000-13000 devir arasında ya tam açık ya tam kapalı gibi tepki veriyor(bilgi dergiden alıntıdır.)).Yamaha nın yeni nesil enjeksiyonlu makinalarında(r1-fazer ve ybr 250) böyle bi sorun var.V strom heryerde.Herkes v-strom alıyor.Demekki bir bildikleri var.Ama gsrde indirim var.Bence çok güzel makine.Öncelikle 4 silindir mi alacan 2 silindir mi alacan buna kara vermelisin.Git hepsine bayisinde bin otur elle.Özellikle elleme kısmı önemli:mrgreen:
fazerın fren kılıtlemesı gibi bir olayın olmadıgını zaten daha evvelkı mesajımda belırtmıstım buna ek olarak arkadasımın dergıde okudugu yazıya ıstınaden bişi yazmak istedım evt fazerde gaz kolu hassasıyetı gibi bir sorun var ama bınen 10 kişiden 8 ının ayırt edemeyecegı oranda bir hassasıyet ve can sıkıcı bişey deıl. v-stromu tercıh etmeden evvel cıft sılındırlı olmasından kaynaklanan vıbrasyon olayını goz onunde bulundurmanı tavsıye ederım. herhalde 10,000 kusur ytl verıp 600 cc uzerı motor alıp daha evvel cbr 125 de takrıben 130 km/h cıvarında yasadaıgın vıbrasyonu v-stromda 150 km/h yasamak ıstemezsın.gsr 600 ude kullandım performans olarak fazer bıle mucadele edemez gsr 600 ıle ama cogu kişinin dediği gibi biraz fazla yakar ve top case v.s takmak istersen (ki uzun yol yapmak isteyen birinin kanımca ıhtıyacı oılacaktır) gorunumede onem verıyorsan gsr 600 de at dotunde kelebek gibi duracaktır :cherry: ama yınede sen bılırsın. artı tasıyacaksan arkanda sık sık fazer bu konuda bıraz daha avantajlı olur gsr 600 e göre daha da ne solıyım :cherry:

Son düzenleme:
fantazma arkadaşım bi soru da ben sormak istiyorum hazır fazer kullanan tecrübeli birini bulmuşken ben daha hiç vitesli motor kullanmadım 2 senedir motor kullanıyorum yaklaşık 4000 km dir de 400 lük maxi kullanıyorum ancak fazer almayı düşünüyorum acaba benim için uygun olurmu olmazmı yani çok mu hızlı bi geçiş olur sence

Forumdan Uzaklaştırıldı
benımde merak ettıgım soruya olumlu cevap erdem abıden den olumsuz cevap gorkemden abıden gelmıs...pekı orta yollusu nedır gecılebılır mı ??

insanları hep küçükle başla die tenkit ederler bu insanların iyilği icindir fakat 125lik 250lik 136 lık bi makinede motoru ögrnmişsin artık giderken herşey otomatik olarak oluorsa yani ellerin ayakların gözlerin kafan vücudun otomatikman yola cevap veriorsa sen 600lük makineyede 1000lik makineyede gecebilirsin, cbr 125 te viraja girmeyi ögrendin yatmasını ögrendin 600lük makinylede aynısını yapcaksın olcak bitecek ,,,

sevgiler

MKH

güzelmiş:bounce:
gsr600ufficiale.jpg

Suzuki_GSR_600_action-c110r.jpg

0606-suzuki-gsr-600e-005.jpg
:cat:

gsr nın yanı yukardakı resımdekı makınenın motokeyf te tanıtımını ızlemıstım onerebılırım ama sen bılırsın....dusun dusun dusun...tesekkürler erdem abı.....adın erdem dımı ??

Forumdan Uzaklaştırıldı
evet adım erdem, hayalimdeki motor gsr600 fakat 1000rr dan önce düşünmüyorum hani zirveye varmak ve inmek vardır ya 1000rr bnim icin zirve ondansonrakeyif motoru olarak bi gsr düşnüyorum..

egzosları akrapovic yaptınmı demeyin sesin güzelliğine:)

pekı bı soru daha sorsam kızar mısınız ?? (kızmazsınız ) pekıı seyy arkadaslar gt 250 r le motora baslanır mı ??

pekı bı soru daha sorsam kızar mısınız ?? (kızmazsınız ) pekıı seyy arkadaslar gt 250 r le motora baslanır mı ??

arkadaşım ben sana yardımcı olayım ben 21 yaşındayım çok küçük yaşlardan beri(5 yaşından) iki teker üzrindeyim bisiklet kullanmayı çok seviyordum 13 yaşındayken bababım mz 251 motoru vardı onu arkadaşlarla rampaya çıkartıyorduk çalıştırmadan rampa aşağı iniyorduk bu böyel bir kaç ay devam etti devamında bir gün babam beni gördü dur dedi motoru çalıştırdı .Vitese taktı debreyajı yavaşça bıratım ve 1. viteste gezmeye başladım .bu mz motorla çok gezdim .artık evden uzaklaşınca hız denemeleri yapıyordum .18 yaşındaydım bir gün aşırı bastım yaklaşık 15 dk falan öyle gittim eve getirdim motoru babam sabah işe gitmek için çalıştırmaya çalışıyor olmuyor beni kaldırdılar motoru vurduruyoruz kilitliyor motoru tamirciye götürdük motor bitmiş piston sıkışmış birde vurduruken krank kesmiş artı aşırı ısıdan motor bloğu çatlamış yani motor pert babam çok kızdı . 1 sene motorsuz kaldım sonra cbr 125 aldık çokta memnunum ama artık piştim .büyük motora geçecem .şimdi diyorsun bu çocuk bu kadar hikayeyi niye yazmış diye benim geldiğim evreleri yazdım sana sen direk gtr 250 motora başlama bence git ybr 125 al çok değil iki sene motoru hisset sonra 600 e geçebilirsin forumdaki abilerimde hep aynı tavsiyeleri yapıyor. umarım yardımcı olabilmişimdir.

ben daha cok racıng e nasıl gecılır dıye merak edıyorum cbr 125 ı dusunuyorum bırde gt250 r hangısı dıye daha dogrusu bende merak etmıyorum kuzenım bılıyor benım buraya uye oldugumu sorduruyor....o da benım gıbı motor meraklısı....

ben daha cok racıng e nasıl gecılır dıye merak edıyorum cbr 125 ı dusunuyorum bırde gt250 r hangısı dıye daha dogrusu bende merak etmıyorum kuzenım bılıyor benım buraya uye oldugumu sorduruyor....o da benım gıbı motor meraklısı....[/QUOTE
cbr 125 dengeli bir makina rahat kullanırsın max hız arıyosan alma gtr 250 daha hızlı fakat sağlamlık ve kalite konusu tartışılmaz honda .cbr halen kullandığım iiçin sağlamlık konusu süper devir saatindeki kırmızı bölgede hiçdurmadan 10 15 dk gidiyorum yaklaşık 130-140 arası motor banamısın demiyor.canavar gibi malesef uzun yol için müsait değil 1 saaten sonra kas ağrıları fenalaşıyor bende onun için
fazer gsr 600 gibi motorları araşyırıyorum .

hımm sagol kardesım...kuzen cevabını aldı...yalnız cocua acıyorum o bendende delı ne alsam dıye sabahtan aksama kadar dusunuyor yarın sarıyere gıdecekler zaten cocuk dıyo cbr 125 ın ıncelıgı olmasa omur boyu kullanırım dıye sende kullandım dıyorsun nasıl ıncelık kotu mu duruyor....lastıgı fln ozellıkle...:)

cvp veren yok mu ?? cvpsız kaldım ben yhaa

Son düzenleme:
hımm sagol kardesım...kuzen cevabını aldı...yalnız cocua acıyorum o bendende delı ne alsam dıye sabahtan aksama kadar dusunuyor yarın sarıyere gıdecekler zaten cocuk dıyo cbr 125 ın ıncelıgı olmasa omur boyu kullanırım dıye sende kullandım dıyorsun nasıl ıncelık kotu mu duruyor....lastıgı fln ozellıkle...:)

cvp veren yok mu ?? cvpsız kaldım ben yhaa

lastikler ince işte motora başlayan bir kişi gayet güzel duruyo fakat super spor bir makina ile yan yana geldiğinde motorun küçüklüğünü hissedersin cbr 125 le başlasın ister büyültür benim motor hikayemi anlattım birkaç mesaj önce bende motor çapımı büyülttükten sonra yorumlarım ı yaparım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar