Cbr 125 --> 180 km hız?

MErhaba arkadaşlar

ustalara bir şey soracağım , bugün bir cbr 125 sahibi bir adamla konuştum , bana:

- moturun ön dişlisini 14" ten 16 " çıkartırsam 180 km çıkabileceğimi söledi--> 15 ytl yapıorlarmış..

Doğrumudur? yapan varmı?

- haaa yapılırsa dezavantajları olurmu? Yokuşta çekiş problemi vs..?

180'e belki çıkarsın ama 0-180 hızlanman 15 dakikayı falan bulur :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mümkün değil

Dişli oranlarını değiştirmek teoride son hızı arttırır ancak o hızla giderken oluşan rüzgar direncini yenebilecek tork motorda varmı?
Ayrıca hızlanma değerleri çok düşer hiç tavsiye etmem..

Son dişli oranına göre orantlıanarak hız artar (rüzgar direncini hesaba katmazsak tabii). 14'lük dişliyle son hız 140 ise 16'lıkla en fazla 160 olabilir, rüzgar direncini de hesaba katarsak 16'lık dişliyle 150'yi geçmek bile zor olur.

oranı degıstırırsen motorun cekısınde farklılık oluyorya tavsıye etmem

dostum motoruna yazık.. orjinalliği bozulacak boşuna.. motorun torku yetmeyecek sonuçta.. makinede zaten 6 vites war.. 125 motora göre gayet tatmin edici zatn.. deiştirirsen motorun hem çekişi hemde torkdan dolayı son hız düşecek.. 6. viteste motor zaten redline zor yaklaşıyo.. bence gerekli bişey deil..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Motor çekmez motor gitmez CBR 125 İN en fazla yapacağı süraat 135 km dir oda aşağı doğru meyilli yolda.Dişli mişli fassada fisso beygir gücü yok makinada..

yok abi sen orginalini degiştirme cekiş diye bişey kalmaz makinada hem 180 km/h gidecegini hic sanmam motor altında ucar gider havalanır zaten eti ne butu ney

pazar günü geziye gittik ramzey 250cc lik motorcuyla tanıştık dişlisini kendi yapmış neyse dönüş yolunda otobana çıktık benim makine kıçını yırtıyor 115 km 5.vites onun makine çok rahat 115 3.vites sonra göstererek 4.vitese attı hız aynı 5.vitese attı hız yine aynıen fazla 118'e çıktı ama motoru rahatlattığı kesin benimki gibi kendini yırtmıyor.Sen arkadaşlarının sözünü dinle orjinalliği bozma sürat yapmak istiyorsan racing al

Dişli büyültürsen sadece biraz ilk hareketlerde mootorda bir zorlanma olur sonra motor toplar zannediyorum ama yinede motorcu abilerim daha iyi bilir...

Ne gereği war ille de sürat diyorsan hızlı bir makine al.

ben 24'' e çıkardım. hasabusalar ağlıyo geçme abi geçme bizi diye :p

-Dişli büyürse ne olur:

- Motor yüksek hıza çıkmak için daha çok güç harcar(tabiyki siz tam gaz verirseniz.Eğer tam gaz vermezsen yavaş yavaş hızlanır). dişli büyüyor ama aynı hızı yakalamak için devirinde artması gerekiyor. Pek motosikletlerin sisteminden anlamam ama sbt hızda gidilmesi durumlarında rahat rahat süzüle süzüle akar gider akar gider.... Bizim arabaya taksak 55 BG maks 120 km (gösterge hatası dahil) son dişli ile oynasak 180 yaparmı....

-yanlışmı düşünüyorum. Kafam allak bullak zaten hidrolik dersini geçeyim sakin kafayla düşüneyim en iyisi....

24 inç = 60cmlik disk nasıl olur bu.... puahahhaa

iyi geceler..

ozaktasi' Alıntı:
Motor çekmez motor gitmez CBR 125 İN en fazla yapacağı süraat 135 km dir oda aşağı doğru meyilli yolda.Dişli mişli fassada fisso beygir gücü yok makinada..
kesinlikle katılıyorum,bugün çeşme otobanında 2 kişi çılgın bir meyilde üstelik yatmamıza rağmen 130km/h yaptık,ve devir göstergesi 10.500d/d'in üstündeydi,kırmızı çizgi 11.000 de başlıyor,benim kanaatimce standart haliyle max.135 yapar,dişliyle oynasanız bile tork olmadığı için hiç bir işe yaramaz belki 5. viteste biraz daha rahat gidersiniz,6.viteste zaten hızını bile koruyamıyor hele 2 kişiyseniz:bounce:

yahu beyler o dişliyi değiştirince kafadan motor garanti dışı kalır akıllı olun :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar