CBF600 Alt Karteri deldim. Çözüm?

Arkadaşlar selamlar.
Genelde motosiklete tek biniyorum, geçen hafta eşimle bir bölge turu yaptık. Göl kenarına inelim dedik hafif engebeli bir yerden geçerken "HIRÇ" etti. Eyvah dedim.

Damla damla inmeye başladı. Epey canım sıkıldı. Karter delindi sonuç olarak.

Bir arkadaşımın minibüsüne yükledik, eve getirdim. Ertesi günü söktüm alt karteri tabi öncesinde yağı boşattık v.s

Alüminyum kaynağı yapan sanayide bir arkadaşımız var, gösterdim içerden dışardan bi zımpara temizlik yaptı. Kaynak yaptı. Motora taktım, yağı yeniledim.

Ertesi günü geldim bi baktım ufak 1 damla damlamış. Sonra kesilmiş. Yağ sıcakken akıtıyor, soğuyunca kesiliyor. 2-3 gün gözlemledim. Bir kaçak yok ama binip geldiğim zaman çok küçük bir sızıntı yapıp kaçırıyor.

İran yapıştırıcısı ile sızıntının geldiği yere ufak bir uygulama yaptım. Dolaştım geldim haftasonu, sabah baktım yine kaçırıyor.

Şimdi üçüncü bir işlem olarak ne yapmam lazım. Söküp tekrar bir kat daha kaynak yaptırayım diyorum. Galiba kaynak sırasında bir köpürme oldu gözenekler mi oluştu bilemiyorum. Halen yağ gelmesi can sıkıcı.

Kaynak ustaları daha iyi bilir , bu tarz işler çok yaptırdık , çatlak boyunca iki tarafından yiv açılır sonra doldurulur , ustan aceleye getirdi galiba bizim bu şekilde yaptırdığımız işler bir daha sıkıntı vermedi..geçmiş olsun Ramcix

Motosikleti
Honda CRF250L
Çatlak tamiri için önce çatlağın ilerlemesi durdurulmalı. En temel, bilindik yöntem çatlağın iki ucu matkap ile delinir, yüzeyler iç dış temizlenir ve kaynatılır, çelik için bu şekilde.
Aynı işlemi Al karter içinde uygulayabilirsiniz. Muhtemelen kaynakta kılcal çatlak var, genleşme kaynaklı kaçak oluyor. Eski kaynağı temizletip yeniden farklı bir ustaya götürün derim ben.
Birde Al kaynak öncesi yüzeyi hafif tavlamak daha iyi olur
Zor bir iş değil, bu katda içeriden kaynak atılırsa orijinalden sağlam olur bence :)

Keşke karter koruma kullansaydanız :)

Çatlak tamiri için önce çatlağın ilerlemesi durdurulmalı. En temel, bilindik yöntem çatlağın iki ucu matkap ile delinir, yüzeyler iç dış temizlenir ve kaynatılır, çelik için bu şekilde.
Aynı işlemi Al karter içinde uygulayabilirsiniz. Muhtemelen kaynakta kılcal çatlak var, genleşme kaynaklı kaçak oluyor. Eski kaynağı temizletip yeniden farklı bir ustaya götürün derim ben.
Birde Al kaynak öncesi yüzeyi hafif tavlamak daha iyi olur
Zor bir iş değil, bu katda içeriden kaynak atılırsa orijinalden sağlam olur bence :)

Keşke karter koruma kullansaydanız :)
Farklı bir ustaya götürsek iyi olacak. Ağzına zıçtı diyebilriz. Randımansız bir iş oldu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kaynak ustaları daha iyi bilir , bu tarz işler çok yaptırdık , çatlak boyunca iki tarafından yiv açılır sonra doldurulur , ustan aceleye getirdi galiba bizim bu şekilde yaptırdığımız işler bir daha sıkıntı vermedi..geçmiş olsun Ramcix
Abi bi içerden bi dışardan güle güle oldu.

Söküp içeriden de kanatmanız gerekir.
Söküp götürdüm hocam içerden dışardan kaynak oldu ama heralde sağlıksız bir işlem oldu.

Yenisi çok can yakmıyorsa, korkulu rüya görmektense, bence hiç uğraşma değiştir.
Bir sorayım

Yuzeyi basta temizle,iran yapistiricisini komple kaldir yuzeyden,kalin zimpara veya tel ile yapilir

Yapilan kaynagi bozma,karter zaten ince malzemeyi daha da zayiflatirsin.

Son düzenleme:
iranı söküp almanı deneyebilirsiniz, sun-fix, iki çeşit, macun ve sıvı kaynak şeklinde satılıyor.

Motosikleti
Ns200 15"
iranı söküp almanı deneyebilirsiniz, sun-fix, iki çeşit, macun ve sıvı kaynak şeklinde satılıyor.
Sun-fix bu problemide tam çözemiyor maalsef, geçmişte yakınım araç kiraladığında karteri bu malzeme ile onarılmıştı ama terlemeler halen mevcuttu.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Kaynakçı bildiğim Erbaşlar Kaynak var, İstanbul Ümraniye'de.
Böyle işlerle uğraşmayı seviyorlar.
Ben kendim gitmedim ama işlerinde iyi olduklarını birkaç yerden duymuştum.
Oraya yaptırılabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar