CBF150 YBN marka arka dişli sorunu

Herkeze iyi akşamlar zincir bir tur dönene kadar gevşeyip aşırı derecede geriliyo.Yaptığım incelemede dişliyi kumpasla ölçtüğümde orta merkeze olan uzaklıkların farklı olduğunu gördüm.Eski dişliyi tekrar taktım ve sorun çözüldü zincir sabit geriliminde kaldı,başınıza böyle birşey geldiyse bilginiz olsun diye yazdım. :cat:

arka dişliyi tutan vıdaların göbeğe girdiği yerlerde lastik takozlar var. Onlar aşınıncada yapar. Titanlarda var. Cbf lerdede vardır sanırsam :)

plastik takoz yok direk takıp sıkıyosun.Kaplindenmi bahsettin acaba

plastik takoz yok pardon :) yanlış telaffuz ettim sanırsam :) evet plastik takozlar genelde cup motorlarda var. Hani arka dişliyi tutan vidaların cant göbeğine girdiği yerde, vidanın etrafında plastik varya adını bilmiyom. Kaplinmi deniyo? Onlar aşınınca arka dişli ufak çapta yamuk döner. Buda zinciri bi gevşetir bi sıkar dönerken.

kaplin dişlinin takıldığı kapakla cant arasında bulunur 6 parça kalın lastiklerdir.

tşkrler arkadaşım. Benimkide hafif yapıyor. Arka dişlim orjinal. 80 binde. Değiştireceğim zaman hepsini bir değiştireceğim.

cbf 150 de de arka dişlide dişli takozu = kaplin lastiği var. Bilginize :) Tekeri söküp dişliyi direk göbekten çekin, dişli takozlarını göreceksiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:50 ----------

km. 20 binin üzerindeyse kaplin lastiklerinin durumu sorgulanabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar