CBF150 bu dağa çıkar mı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bugün çevre yolunda can sıkıntısından vakit öldürme modunda gezinmekteydim :

ph606.jpg

Birden karşıdaki tepe gözüme ilişti :

ph607.jpg

Acaba bu cbf150 ile o tepeye tırmanabilir miyim diye şeytan dürttü.Olm altındaki cross motor değil dellenme dediysem de kafaya koymuştum bir kere.Kim bilir o tepeden şehrin manzarası nasıldı?Bakalım şu bayrak tepeden ne kadar küçük görünecekti :

ph608.jpg

İleride tepenin olduğu yöne doğru giden bir yol gördüm.Acaba bu yol o tepeye çıkar mıydı?Çıkmazsa da geri döner başka bir yol bulurum dedim.Daldım yola :

ph609.jpg

ph610.jpg

Yol taşlık , toprak , berbat bir yol.Buraya enduro denilen motorlarla bile girilmez.O 200 kilodan fazla ağırlığı olan motorlar adamın canını çıkarır bu yollarda.Hele bide devrilirlerse , 220 kiloyu insan nasıl kaldırabilir.Oysa cbf150 130 kilocuk bi motor.Hem yumuşak amortisörleriyle yoldaki bozuklukları hiç hissettirmeden , adama böbrek taşı döktürmeden gidiyo.Neyse yol ilerledikçe tepeye daha da yaklaştığımı farkettim , ancak yolda git gide bozuluyodu :

ph611.jpg

Yol iyice berbatlaşmaya başladı.Belli ki uzun süredir buradan traktör geçmemiş.Çünkü otlar boyun kadar olmuş , yolu kaplamış :

ph612.jpg

Neyse ki tepeye iyice yaklaştım :

ph613.jpg

Ve sonunda şehir ayaklarımın altındaydı :

ph615.jpg

Tam tepeye çıkan bir yol bulmak imkansızdı.Bundan sonrası ancak yürüyerek 15 dakikada tepeye varılabilirdi.Ancak bu kadar sık bir ormanda yılan , ayı , her türlü tehlike olabilirdi.Bende tepenin biraz aşşağısında manzaranın keyfini çıkardım :

ph616.jpg

ph617.jpg

Dönüşte daha yeşil tepeler ilgimi çekti ancak bırakalım da oralara tırmanma işini de cross motorlar yapsın.Tamam cbf150 her yola geliyo da bu kadar abartmamak lazım.

ph618.jpg

Dönüş yolu da oldukça tehlikeliydi.Yoldaki toz toprak arka tekerin kitlenmesine sebep oluyo.Böyle durumlarda önce hafiften arka freni sıkıp birazda ön freni sıkmak lazım.Dengeli bir şekilde fren yapıldığında tekerleklerin kitlenip motorun yoldan çıkmasının önüne geçilebilir.Sadece arka fren kesinlikle yeterli değil.

ph619.jpg

ph620.jpg

cbf bu her türlü arazi şertlarını aşabilir yani sınır tanımaz.:cherry::cherry::cherry:

s5001553.jpg

s5001554.jpg

s5001555.jpg

s5001556.jpg

s5001557.jpg

s5001558.jpg

Son düzenleme:
çıkarmı ne kelime recep abi,
içimdeki motosiklet sevgisini ben bu dağ yollarında seviyorum,
çamura girip, ayagımın içine giren melhe gibi çamura batmayı seviyorum,
dağ yoluna girip, bilmedigin yolda gitmek, bir insana aşık olmaya benzer,
vakitsiz yola çıkıp hele birde dağ, dere tepeye gitmeye başlayınca altındaki motosikleti kros sanıp gaza gelirsin,
işte o zaman anlarsın motosikletin nerede ne zaman işe yaradıgını,

şahsen ben bazen uzun yol yaptıgım zaman oturup düşünüyorum,
ne işin varda 1000 km yola çıkıyorsun, elin altında 20 km berisinde görülesi o kadar mekan, o kadar yerler hiç geçmedigim yerler var diyorum,
yaşım 27 on yedi sene aynı mekanda yaşadım, ancak daha ayak basmadıgım yerler mekanlar var,
işte biz insan oğlu altımızda yüksek cc olmasını uzun yola çıkıp elini geriye doğru tam gaz basmak isteriz,
oysaki düşünmüyoruz ki ayağımızın altında dünyanın en güzel yerleri oldugunu.

gülüyorum şimdiki aklım ile, ne işim var benim çamurun işinde bin motosikletine çık yola, git gidebildigin kadar diye.
ancak şu birgerçek ki, ne kadar gülsemde, ne kadar düşünsemde şu an kullandıgım cbf 250 mi yine böyle bir yolda belki bir daha yapmamak niyetine, belki de her hafta yine yapmak niyetine böyle bir sözüm olsun istiyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ah be birol niye sattın o güzelim cbf150'yi de cbf250 aldın.Eğer cbf250 ile böyle yollara girsen böbrek taşın kalmaz valla.Gel sende benim gibi tekrar cbf150'ye dön :queen::queen::queen:

şimdilik cbf 250 iyidir recep abi..

ama cbf 150 en kral makinadır sınıfında,olaya birde kuzenlerin tarafından bakarsan,günübirlik ankara,bolu,edirne yaptığımız için uzun yolda dağdaki yollarda çamurlu sularda,aldığımız performansı alamıyoruz,biz kuzenle artık nasipse fazer peşine düştük...

Forumdan Uzaklaştırıldı
şimdilik cbf 250 iyidir recep abi..

ama cbf 150 en kral makinadır sınıfında,olaya birde kuzenlerin tarafından bakarsan,günübirlik ankara,bolu,edirne yaptığımız için uzun yolda dağdaki yollarda çamurlu sularda,aldığımız performansı alamıyoruz,biz kuzenle artık nasipse fazer peşine düştük...

Hadi bakalım hayırlısı.Fazerde yakışır kuzenlere.Şu cbf250'yi alırken kesmez bu seni.Yakında büyütürsün derlerdi de yok canım bu bana yeter de artar diyodum.1 hafta sonra sattım.600 cc şart artık bize.Ancak bende ibreler şu an dl650'den yana.Ya da bmw 650 de olabilir belki.Bakalım kısmet artık.

Motosikleti
Dl650vstorm
dsc05728mediumcy1.jpg

recep 150 ye dönüş yaptın bakıyorum gezilerin başladı ::155:: yav akıllı olun ağalar:bounce: bundan daha sağlam ,daha ekonomik, her türlü yol şartlarını zorlayan, daha yakışıkıklı motormu var :cat: cbf150 iyidir .
bak kuzenlere 250 ye geçtiler, dağ bayır dere tepe kanal çamur yalan oldu :p
dsc05668mediumtx8.jpg

oğuz basma damarımıza, çıkmıyoruz zaten dağa bayıra, çıkarsak tam çıkarız valla, bizim için ha cbf 150 ha cbf 250 fark yok bizde.

yeterki cbf gaza gelmesin,mecnun gibi ferhat gibi dağları çölleri aşar bu makina.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
recep 150 ye dönüş yaptın bakıyorum gezilerin başladı ::155:: yav akıllı olun ağalar:bounce: bundan daha sağlam ,daha ekonomik, her türlü yol şartlarını zorlayan, daha yakışıkıklı motormu var :cat: cbf150 iyidir .
bak kuzenlere 250 ye geçtiler, dağ bayır dere tepe kanal çamur yalan oldu :p

Valla sorma ozzy.Ne motor aldıysam yalan oldu.Önce cbf250 aldım , sonra satıp cbf150 aldım.Sonra gt250r aldım onu da satıp tekrar cbf150 aldım.Bi daha da zor satarım bu cbf150'yi.Boşver uzun yola çıkınca gideceğimiz yere 15 dk geç gidelim.Kuzenlerin dağ bayır yalan olur tabi.Ben cbf250 ile bi kere asfalt dışına çıktım.Ciğerlerim dökülüyodu nerdeyse.Adamlar asfalt için üretmiş o motoru.Amortisörler çok sert.Tabi sert oluşu asfaltta daha iyi yol tutuşu sağlıyo , ancak cbf150'nin yol tutuşundan da hiç şikayetim yok.CBF150 efsane motor dl650'nin küçük kardeşi.Bundan sonra dl650 dışında hiç bir motor kesmez beni.

Bu resme baktikca icim ciiiiiiiizzzzz ediyor :pale:

bence orası cbf 150 için düz yol sayılır truva 100 cup ile çıktığım yerler hemde 2 kişi

çıktıgımız yerlerden foto cekebıldım anca yolda cekme ımkanım olmadı vıdeo var ama onuda eklemk zahmetlı:)

o dağların arasında bir göl

buda gecenın bı yarısında apar topar yaylaya cıktık ve sabahında bı resım:)

Bİ TANE CBF 150 OLSA DAHA NERELERE ÇIKARIM AMA İŞTE BUNLA İDARE EDİYORUMM;)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
bence orası cbf 150 için düz yol sayılır truva 100 cup ile çıktığım yerler hemde 2 kişi

çıktıgımız yerlerden foto cekebıldım anca yolda cekme ımkanım olmadı vıdeo var ama onuda eklemk zahmetlı:)

o dağların arasında bir göl

buda gecenın bı yarısında apar topar yaylaya cıktık ve sabahında bı resım:)

Bİ TANE CBF 150 OLSA DAHA NERELERE ÇIKARIM AMA İŞTE BUNLA İDARE EDİYORUMM;)

Burası neresi yaw.Harbiden çok güzelmiş sizin memlekette.Valla en kısa sürede al bi tane cbf150.Cross motora gerek yok.CBF150 her yere götürür seni.Hem cbf150'nin lastikler dublex.Patlasa da yolda bırakmaz.

nasıl imrendim anlatamam abi yaa bende kros var ama sehrin içinden bi türlü çıkamıyorum bazen şeytan cık git dağ taş gez diyo ama ee tek başınada nereye gitcen çevremdeki arkdaslarda motora fazla meraklı deıl hal böyle olunca ben izin günümde bile şehirde kalıyorum. :(

KaPTaNH@

Bu pazar ilk önce virajımızı yapalım abi ondan sonrada şöyle bir dağ yolu bulup biraz macera yaşalayım ne dersin:cat:

hey aslanım presto be ... ben nereye o oraya.. gerçi debriyajı yaktı en sonunda

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:52 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:51 AM ----------

nasıl imrendim anlatamam abi yaa bende kros var ama sehrin içinden bi türlü çıkamıyorum bazen şeytan cık git dağ taş gez diyo ama ee tek başınada nereye gitcen çevremdeki arkdaslarda motora fazla meraklı deıl hal böyle olunca ben izin günümde bile şehirde kalıyorum. :(

takıl bize hayatını yaşa nerde dağ taş bayır doğa orda biz.
aslında bu tarz yollar için senin motor gibi bir 200 lük lazım da asfaltta o lastiklerle yapamam gibi geliyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:53 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:52 AM ----------

KaPTaNH@

Bu pazar ilk önce virajımızı yapalım abi ondan sonrada şöyle bir dağ yolu bulup biraz macera yaşalayım ne dersin:cat:

bana uyar kardeşim kim nereye istiyorsa oraya gideriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar