CBF Yağ yakmaya çözüm nedir?

Selâm aleyküm arkadaşlar. Benim CBF güzel yağ yakıyor. Neredeyse 500 km'de yarım litre. Bu iş için kesin çözüm nedir? Biraz para harcamaya bişey demem. Cbfden vazgeçmek istemiyorum. Tanıdığınız bildiğiniz var mı teknik olarak bu işi halledebilen?

500'de yarım litre mi? benzin yerine yağ yakıyor galiba senin motor hocam.

ben üç yıldır kullanıyorum, hiç eksiltme yapmadı..

çok yüksek devirli kullanırsan deli gibi yakıyor.. o yüzden 7 bin devir geçmediğin zamannerdeyse yakmıyor.

düşük devirde kullanıp o kadar yakıyorsa motor bloğunda veya segmanlarda en kötü sorun vardır.

500 km'de yarım litre yağ yakmak nedir sağlıklı bir motosiklette bu imkansız, yağı benzin deposuna doldursan gene yarım litre yakamaz, ayçiçek yağı mı kullanıyorsun. Benim CBF'i arada kontrol ediyorum eksilme fark edemedim şu ana kadar. Motorun kaç binde acaba?

500 km'de yarım litre yağ yakmak nedir sağlıklı bir motosiklette bu imkansız, yağı benzin deposuna doldursan gene yarım litre yakamaz, ayçiçek yağı mı kullanıyorsun. Benim CBF'i arada kontrol ediyorum eksilme fark edemedim şu ana kadar. Motorun kaç binde acaba?

trollük mü yapıyor acaba diyerekten şüphe duymaya başladım.

16binde hocam. Yağ biraz kalitesiz doğru. Ama bu kadar yakması yine de normal değil. Ama deviri çok yüksek tutuyorum genelde
trollük mü yapıyor acaba diyerekten şüphe duymaya başladım.
Hocam işim gücüm yok sabahın köründe trol başlık mı açıcam :)

500 km de yarım litre yağ yakan motorun egzozundan masmavi duman atar , cbf 150 kullanıcıları tecrübeli motorculardır ölçümde hata olacağınıda zannetmiyorum ama gerçekten çok fazla ? o kadar yağ yakan motorun bujiside yağlanır ateşleme problemleri yaşamıyormusun , arkadaşlar 7000 devri geçme yazmışlar , birkaç defa kullanma imkanım oldu , cbf150 7000 nin altında hiç gitmiyormuş gibi gelir alışık olmayan adama :) bu kadar fazla tüketim yuksek devirlede alakalı olamaz , tahmini yorumum segman kırmış olabilir veya supap gaydlarinda aşırı boşluk olabilir , karter havalandırması sıkıntılı olabilir..

Motosikleti
Hero X Pulse 200
20w50 veya 10w60 yağ tercih edebilirsiniz.

Kesin ve net olarak yazıyorum; CBF150 yağ yakmıyor. Bu klişeyi bırakalım artık. Problem yanlış yağ kullanımı.

Ben CBF150' yi sıkıştırarak ve sürekli yüksek devirde kullanırdım. CBR250R' dan ona geçince ister istemez bunu yapıyordum. Buna rağmen yağ yakma sorunu yaşamadım. Ne zaman ki denemek için yanlış yağ kullandım, o zaman 1000km' de 400gr' a kadar çıkan yağ tüketimi ile karşılaştım. Ve yağı tekrar değiştirerek orjinal önerilen yağ ile devam ettiğimde sorun derhal, sihirli bir değnek dokunmuşçasına düzeldi.

Sorun sadece kullandığınız yağın viskozitesi değil. Yanıldığınız kısım burada başlıyor.

Kullanıcısı olarak ve daha fazla uzatıp kafa şişirmemek adına kesin çözümü yazıyorum;

MOTUL 5100 10W-40 veya 15W-50 yarı sentetik kullanın. Sorununuz çözülecektir :cat:

Yağ değişimine kadar en fazla 100 gr kadar eksiltecektir. Eğer ki bu yağı kullanmaya devam ettiğiniz ve 2.000km' de bir değiştirdiğiniz halde hala sorun yaşıyorsanız motorda ciddi bir mekanik arıza söz konusudur. Belirttiğim yağı kullandıktan sonra burada sonucu yazarsanız diğer kullanıcılar için de bir kaynak oluşturur. Sonucu bekliyoruz :wiinkk:

Son düzenleme:
Kesin ve net olarak yazıyorum; CBF150 yağ yakmıyor. Bu klişeyi bırakalım artık. Problem yanlış yağ kullanımı.

Ben CBF150' yi sıkıştırarak ve sürekli yüksek devirde kullanırdım. CBR250R' dan ona geçince ister istemez bunu yapıyordum. Buna rağmen yağ yakma sorunu yaşamadım. Ne zaman ki denemek için yanlış yağ kullandım, o zaman 1000km' de 400gr' a kadar çıkan yağ tüketimi ile karşılaştım. Ve yağı tekrar değiştirerek orjinal önerilen yağ ile devam ettiğimde sorun derhal, sihirli bir değnek dokunmuşçasına düzeldi.

Sorun sadece kullandığınız yağın viskozitesi değil. Yanıldığınız kısım burada başlıyor.

Kullanıcısı olarak ve daha fazla uzatıp kafa şişirmemek adına kesin çözümü yazıyorum;

MOTUL 5100 10W-40 veya 15W-50 yarı sentetik kullanın. Sorununuz çözülecektir :cat:

Yağ değişimine kadar en fazla 100 gr kadar eksiltecektir. Eğer ki bu yağı kullanmaya devam ettiğiniz ve 2.000km' de bir değiştirdiğiniz halde hala sorun yaşıyorsanız motorda ciddi bir mekanik arıza söz konusudur. Belirttiğim yağı kullandıktan sonra burada sonucu yazarsanız diğer kullanıcılar için de bir kaynak oluşturur. Sonucu bekliyoruz :wiinkk:

hocam ben tam sentetik kullanıyorum, bir sorun teşkil etmiyor. her seferinde ölçüm yapıyorum ve herhangi bir eksilmeye rastlamadım..

hocam ben tam sentetik kullanıyorum, bir sorun teşkil etmiyor. her seferinde ölçüm yapıyorum ve herhangi bir eksilmeye rastlamadım..

Reis,okunmuş yağ kullaniyor olabilirsin.veya fabrikasyon okunuyor olabilir.

Neyse şaka bir yana,elf moto4 15W-50 yari sentetik cbf150 nin ilacidir.kansere,basura,damar tikanikligina şifadir.

Reis,okunmuş yağ kullaniyor olabilirsin.veya fabrikasyon okunuyor olabilir.

Neyse şaka bir yana,elf moto4 15W-50 yari sentetik cbf150 nin ilacidir.kansere,basura,damar tikanikligina şifadir.

muhahaha. yazdığın ürünü not aldım. bir dahaki sefere kullanacağım.

Yani kısacası cbf150 olan adam yarı sentetik yağ kullanınca derdi tasası kalmaz. Bunu not alın. Sonra yolda kalmayın :queen:

valvoline , yağ yakan arabalar için bir yağ üretmiş , kesinlikle segmanlardan sızmıyor yağ :D

belki motosiklet içinde yapmışlardır.

tanıtan firma yetkilisi arabanıza bunu alın satarken koyun , yağ yakıyorsa bu yağ varken duman atmaz dedi :S kanımız dondu

valvoline , yağ yakan arabalar için bir yağ üretmiş , kesinlikle segmanlardan sızmıyor yağ :D

belki motosiklet içinde yapmışlardır.

tanıtan firma yetkilisi arabanıza bunu alın satarken koyun , yağ yakıyorsa bu yağ varken duman atmaz dedi :S kanımız dondu

Valvoline 4T 10 40 olani var,almayi dusunuyorum.

40 gayme

Eyi diyollar..

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:11 ----------

muhahaha. yazdığın ürünü not aldım. bir dahaki sefere kullanacağım.

Kabizliga bile eyi geliyormuş.

Son düzenleme:
Motosikleti
TGB X-MOTION 250
10-40 castrol ile cbf150 4000km de 400ml yağ yakıyordu kullandığım dönemde 2007-2010-2012 model sıfır sayılabilecek düşük km de motorlardı.

yakmasın istiyorsan 10-60 elf ama soğuk havalarda ısınana kadar biraz yoruyordu motoru.

senin motorda bir problem var ama o kesin.

cbf e kalıcı yağ yakma olayını engellemek için mühendis bir abimiz geliştirme yapmış

http://savasbariskorucan.blogspot.com/p/honda-cbf-150-yag-yakma-problemi.html

inceleyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar