Ne tesadüf aynı sorun şu an bende var... Motor serviste 3 gündür... ve bir açıklama getiremediler... sorun belli olunca sana da bildiririm
çin malı motorlar, yapıyor böyle aksilikler...![]()
arkadaşların tavsiyelerini dene. işe yarayacaktır.
HONDA çin malı mı????:silent: :silent: :silent: :silent: :silent:
Ne sandınnn...:cherry: :cherry:![]()
kusura bakma biraz şüpheciyim sanırım ama mazur gör canım yandı biraz motorumu akşam yine denedim ve hala önce biraz gidiyorum az gazla çık gaz verirssem pat pat yapıo brıııın brıııın yapıo ve sonuyodu zate braz sonra az gazla da söndü.yolumun üzerindeki 3 farklı tamırcıye sordum 3 ü de farklı şey söyledi
şimdi sende benzini boşalt diyoosun peki sana bişi sorcam servis bir açıklama getiremedimi hala
ama sen benzini boşattım diyosun oldu diyosun demekki kendin düzelttin motoru
ne yani servis düzeltemedimi?
ayrıca benim depo kapağı çok hafifi oynuyodu o yüzden su kaçma ihtimalini göze alıyorum
en kısa zamnda servisi mi arasam yoksa depoyu mu boşaltıp denedem karar veremiyorum
of ya tam da final sınavları başlıyo pazartesi günü
bu arada bugun A2 direksiyon sınavından geçtim sayılır en hatasız ben yapmışım öyle söylediler
çok uzun yazdım saygılar...
Arkadaşlar öncelikle 1 haftadır burayımeşgul ettiim için üzgünüm artık sanırım problemim çözüldü
Bugün yukseliş honsdayı ardım problemimi anlattım
bana dediki daha öncede arayan olmuş sırf bu şikeytten
sorun neymiş tahmin edin
HAVA FİLTRESİ TIKALI
çünkü arayanların hepside yıkadıktan sonra problem oldugunu soylemesine rağmen sorun hiçbirinde su ile ilgili çıkmamış
özellikle de zaten motorunu seven birisi motora öyle cok ve tazyikli ssu tutmaz zaten hondanın sudan bozulacagı saçma birşeydi
şimdi gelelim hava filtresi neden tıkalı?
insanlar genelde yıkadıktan sonra motoru silerler doğrumu
daha sonra sildikleri bezi genelde sele altına koyarlar
işte cevap ıslak olan o bez hava filtresine hava girmesini önler
ben hondayı aradıım da direk bunu sordular sele altına bez koydunmu diler koydum dedim bende tamam dedile rsennsorunun bu
valla bi rahatladım bilemezssiniz yarın ilk işim o bezi çıkarıp denmek birde ben aptal gibi o beziyice tıkıştırmıştım ya halbuki sonradan kitapçıktan baktım tam da hava filtresine hava giden yere tıkmışım of yaa zaten depoya su kaçması imkansız contası var oluğuvar dediler
neyse baya uzun yazdım sevgiler sorunum büyük ihtinmalle hallodu sanırım:cat:r:
HONDA çin malı mı????:silent: :silent: :silent: :silent: :silent:
Hayır Honda japon firması , japon malı , ama bazı motorları "Honda güvencesi" altında Çin'de yapılıyor... Bunun sebebi de işçiliğin ucuzluğu... Diğer çin mallarıyla karıştırmayın... Ona bakarsanız cbr125r 'da Hindistanda yapılıyor... Ama güvenirliği ve sağlamlığından taviz vermez bir motor.
Bir parçasında made in honda veya japon yazıyor mu?....Honda çinlilere ve brezilyalı firmalara fason veriyor...Her parçalarını yapıldığı ülkede honda adı altında ama made in brasil veya made in china şeklinde yazar....Hiç bir parçası honda tarafından üretilmiyor bunu unutma....
Aynı bizim tofaş ın kuş serisi gibi....Bir kaç parçası üretilmiyordu eskiden ama artık herşeyi üretiliyor....Tamamen yerli yapım....
Sen şimdi fiat diyip italyandır sağlamdır alayım dermisin?.....
Çin mallarının aynısı..Malzeme aynı işçilik aynı.....Fabrikası bile aynı...Aynı döküm fabrikasında 5 ayrı motor bloğu dökülen fabrikalar var...
"Çin mallarının aynısı..Malzeme aynı işçilik aynı.....Fabrikası bile aynı...Aynı döküm fabrikasında 5 ayrı motor bloğu dökülen fabrikalar var..."
O dediğin firmalar belirli bir motoru üretip birçok markaya satan firmalar... arora marora bilmemne gibi... o firmaların isimleri yok sadece motor üretiyorlar...
Honda çin fabrikasında kesinlikle Honda güvencesi altında ve o dediğin motorların çok daha yüksek kalitesinde üretilirler. İşçilik ve malzeme kesinlikle aynı değil... Ben gidip bazı çin mallarına baktığımda gördüğüm görüntü içler acısı, zincirleri 2 günde gevşiyor , kaynak yerlerinde çapakları temizlememişler adamlar , civataları dökülüyor vs...
Sence cbf 150'de böyle sorunlar yaşanıyor mu?... hayır , o zaman o malı diğer mallarla aynı tutamazsın...