Cbf Me Noooooldu

sevgili kardeşlerim şu anda çökmüş vaziyetteyim lütfen bilen varsa yardım etsin.dün saat 2 sularında motorumu garajdan aldım 5-6 km dolaştım cok iyiydi cok zevkli oldu bizim mahallenini oralarda dolaştım eski mahalemize gittim falan sonra ewe geldim ve motoru yıkadım sonra kuruladım sonra kitapçığa aynen uyarak biraz rolentide çalıştırdım motoru sonra atladım tekrar biraz gezip koyacaktım neyse 1 . v.teeste giderken normaldi sonra 2 ye taktım normal gazda giderken bişi farkettim motorum fazla gaz verdiğinde yemiyo hatta çekişten düşüyo stop ediyo neyse durdurdum bu sefer zor çalıştı 1 vitesete az gazla gidiyo fazla gaz veremiyom arada bi egzzozdan pat paz diye ses çıkıyo rolentiye aldım normalde gaz verince mootorum oyle bi bagırırdı ki ama dun gaz verince motor dan ses cıkmıyo brın bırın yapıyo sonecekmiş gibioluyo bende tırstım fazla zorlamadım 1. viteste 1 km otedekı garaja doru yoneldım zaten 100 metre kala motor artık iflas etti çalışmamamaya ve gitmemeye başladı neyse garaja koydum üzgün bir şekilde ordan ayrıldım sınavlarım dlayısıyla sevise falan da gidemem bu aralar bari bi motorcu arkadaşlarıma sorayım dedim.
not:bu konuda benim fikirlerim:
1-) benim benzin deposuna su kaçırmış olbilirim o yüzden yapıo olabilir ama bu zayıf ihtimal zaten depo full doluydu birde içine su kaçması imkansız çünkü oluk gibi bir kısmı ve deliği var dışarıdan gelen bir sıvı bu oluk boyunca dolar ve delikten dışarı doru atılır hade su kaçmış olsa bile 12,5 litre benzine giren en fazla 0.5 litr suyun fazla bi etkisi olmaz diye tahmin ediyom
2-)buji ıslandığı için olabilir dediler bu olabilirmi acap?

depo ya su kaçmış olabilir yarım litreye gerek yok bir kaç damla bile arıza verir buji ıslansa hiç çalışmaması lazım, benzin pompası arızalanmış olabilir 1 vites te az gazla gider gaz verince bayılıp stop etmesi bana benzin pompası arızalı olabilir gibi geldi

depo ya su kaçmış olabilir yarım litreye gerek yok bir kaç damla bile arıza verir buji ıslansa hiç çalışmaması lazım, benzin pompası arızalanmış olabilir 1 vites te az gazla gider gaz verince bayılıp stop etmesi bana benzin pompası arızalı olabilir gibi geldi

60 km'deki motor da benzin pompasının arıza yapmasına ben pek olanak vermiyorum bence ya depoya su kaçtı yada bujiye yada benzin motorun deposunda çok fazla kaldıysa ondan da yapar en kötü ihtimalle sorun bujiden değilse sana depoyu boşaltmak düşecek ve yeni benzin alıcan denicen :rendeer:

Depoya su kaçacağını sanmıyorum. Bence sorun ateşlemede. Motorun patlatmasıda bunu doğrular nitelikte. Ateşleme sistemlerini komple kurulayın. Ayrıca hava filtresininde ıslanıp ıslanmadığını kontrol edin. Eğer benzine su karışmasından hala şüpheleniyorsanız. Karbüratörün altındaki şamandıra haznesini söküp içine bakın. Su damlaları aşağıda rahatlıkla görünecektir. Buna göre yapacaklarınız kesinleşmiş olur.

Görüşmek üzere.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
buji ıslanmış olsa motor hiç çalışmaz çalısıncada kurur zaten depoya su nasıl kaçıyo ? deponun kapağınımı açıp yıkadın motoru. benzinde su olursa aynı dediğin arza olur yeni benzin alıp karbüratörü temizlersen sorun kalmaz.

Ne tesadüf aynı sorun şu an bende var... Motor serviste 3 gündür... ve bir açıklama getiremediler... sorun belli olunca sana da bildiririm

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Benzin pompası varmı cbf 150 de...?....

buji ıslanmış olsa motor hiç çalışmaz çalısıncada kurur zaten depoya su nasıl kaçıyo ? deponun kapağınımı açıp yıkadın motoru. benzinde su olursa aynı dediğin arza olur yeni benzin alıp karbüratörü temizlersen sorun kalmaz.

Sakın karbüratörü falan sökme...Sadece kablon ıslanmış...Kablonu sök evde kaloriferin üstüne veya daha ılık da olabilir, 1 gün beklesin nasılsa herzaman binmiyosun....Kablolar ipek oldukları için suyu ya buji başından ya da bobin veya beyin başından emer...

Korkmana gerek yok...Kabloyu sök 1- 2 gün evde dursun sonra taktığında hiç birşey olmamış gibi binebilirsin....

Patlamalar eksozda biriken benzinin yanması sonucu oluşuyor....Yani piston sıkıştırdığında kablonuz ıslaksa ateşlemeyecektir...Benzin karışımını eksoz çıkışından atıcaktır...Her on sıkıştırmada 1 kere ateşlerse çıkan sıcak hava eksozda biriken benzinin patlamasını sağlayacaktır....

Sorun sadece ateşlemende..,Korkma...

Neticeyi de yaz ki aynı şey başına gelen arkadaşlara örnek teşkil etsin...

selamlar
benim çalınan motorumda aynısı başıma geldi.
bende yıkamacıda tazikli sudan yıkattım ve yaklaşık 1 km ilerledim
ve motordediğin gibi pat patladı ve stop etti.neyse 2.vitesten yokuş aşağı yittim pat pat yokuş bitene kadar devirde çalıştı yokuş bitince sustu
sana tavsiyem şu
1.zamanım yok diyosun servis için ama servise gerek yok eğer motor 2 gün boyunca sana lazım değilse bir şekilde idare edebilirsen kalsın kaldığı yerde 2 gün sonra yani cumartesi marşı vur bence düzelmiş olacaktır.
hiç korkma bende aynısı yaşadığım için bunları tavsiye edebildim umarım işe yarar
ama sakın marş vurma buji kende kendine suyu atsın
saygılar

bnde dee cbx warr bu kesınlıkle hawa fıltresı ya su kactı yada tıkandıı motoru yıkadın ana denk geldııı

Motosikleti
Forza250-cygnusL
bnde dee cbx warr bu kesınlıkle hawa fıltresı ya su kactı yada tıkandıı motoru yıkadın ana denk geldııı

Tek sorun ateşlemede....Filtre tıkalı olsa hiç çalışmazdı....Suyu filtreden aldıysa hayatta çalıştıramassın...Bujiyi söküp boşa patlatmadan...Ama arkadaş giderken oldu diyor....

Kablo kuruyunca sorun hallolur....

kardeşim depoya benzinin kaçması çoook zor ama sen genede karbüratörün altındaki tahliye vidasını bi çıkar akan benzini kontrol et bakalım su varmı yoksa elektrik aksama su kaçmış demektir ki bu daha mantıklı kabloları kontrol et caklardan birinin ağzı yukarı doğru bakıyosa kısa devreye yol açar kurula düzelt kardeşim.yola devam.

çin malı motorlar, yapıyor böyle aksilikler...:p
arkadaşların tavsiyelerini dene. işe yarayacaktır.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
kardeşim depoya benzinin kaçması çoook zor ama sen genede karbüratörün altındaki tahliye vidasını bi çıkar akan benzini kontrol et bakalım su varmı yoksa elektrik aksama su kaçmış demektir ki bu daha mantıklı kabloları kontrol et caklardan birinin ağzı yukarı doğru bakıyosa kısa devreye yol açar kurula düzelt kardeşim.yola devam.
:queen: :queen: :queen:

Kusura bakma çok güldüm....Nasıl oluyo o olay anlamadım....Jak lar sudan kısa devre yapmazlar....Bu da ek bilgi...

gecen güzel bir gezi sonucunda ben de bir arkadasımla birlikde motoru yıkatmaya cektik akşam ustuydu... Motor cok pisti.. Tanzikli su ile yıkattık bir güzel bende zonghsen arkadasda da kanunı cheta vardı.. Benımkınde oyle bir ploblem olmadı.. Arkadasın motorda da yıkandıktan sonra aynı problem meydana geldi.. Calıstırdık eksozdan ateş falan cıkmaya Basladı.Zar zor calıstırmayı başardık. Sonra stop etti. Ve aku biter gibi oldu bizde ayaktan calıstırmayı denedik baya bi ugrastıkdan sonra motor tekrar calıstı.. sonra rolantideyken biraz daha gaz vererek stop etmiyecek sekilde 10-15 dk civarında beklettik motoru calısır vaziyette... sonra motor kendine geldi bujiden yapıyo bence bekletmende fayda var...

buji'den bencede patlamayı sürekli olarak ateşleme iyi olmadığı için yetersiz olduğu için bujiden yapar bu gün akşam bas marş'a çalışacak o motor bi daha da yıkama süngerle ıslat kuru bezle sil:rendeer:

sağolun sevgili kardeşlerim

önerilerinizin hepsini dikkate alacağım bugün sabah bu mesaajlardan habersizdim bizim orda bi tamirci var otomobil tamircisi gittim dedimki hayırlı işler usta sana bi soru sorcam benzine su karışırsa nolur dedim valla inanmıcaksınız ama adam bana dediki motor benzini yakamaz pat pat yapar dedi:pale:
bu durumda bu usta bana benzini boşalt yeni benzin kat dedi tabi ben durumu anlattım ona sonradan adam bildi yani problemmimi bende büyük ihtimalle o dur problem diyorum
şu anda bugün deneyecem bakalım olmuşmu eger problem devam ederse bugün honda servisi arayacam bakalım ne dicekler
bu arada ya eger sorun benzinde ise 12 litre kadar benzin içinde 1 litre su nasıl ayrıştırılır acaba benzinim ziyan oloması ya bu karışımı nasıl ayırabiliriz acaba?

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
çok benzer bir olay benim başıma gelmişti(bayya oluyor ama motoru satmadan önce :) )
sorun ateşleme beynindeydi, iflas etmişti ve değiştirilince sorun çözüldü
belki senin beyin de sorun çıkarıyordur

Motosikleti
Forza250-cygnusL
önerilerinizin hepsini dikkate alacağım bugün sabah bu mesaajlardan habersizdim bizim orda bi tamirci var otomobil tamircisi gittim dedimki hayırlı işler usta sana bi soru sorcam benzine su karışırsa nolur dedim valla inanmıcaksınız ama adam bana dediki motor benzini yakamaz pat pat yapar dedi:pale:
bu durumda bu usta bana benzini boşalt yeni benzin kat dedi tabi ben durumu anlattım ona sonradan adam bildi yani problemmimi bende büyük ihtimalle o dur problem diyorum
şu anda bugün deneyecem bakalım olmuşmu eger problem devam ederse bugün honda servisi arayacam bakalım ne dicekler
bu arada ya eger sorun benzinde ise 12 litre kadar benzin içinde 1 litre su nasıl ayrıştırılır acaba benzinim ziyan oloması ya bu karışımı nasıl ayırabiliriz acaba?

Ne benzine su karışması neden bahsediyon...Hiç bir zaman depo kapağından o kadar su girmez...Boşa panikleme...Git bas marşına...Çalışacaktır...Sıkma canını...Kurumuştur artık o...

Depo hiç bir zaman boşaltılmaz...Ama gerekirse altta kör tapası vardır....Onu gevşetirsen ilk olarak ne kadar su varsa akacaktır...Ama dediğim gibi sanmıyorum....

Sen bas marşına....Çalışacaktır....

Millet ne varsa yazmış ya :D
Aynı sorun bende var demiştim ya... Benzini boşalttım , yerine yeni ve daha temiz bir benzin koydum , ayrıca karburatörü temizlettirdim , düzeldi... ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar