cbf 600 stop etme sorunu

herkese iyi akşamlar,
bu ay içerisinde cbf 250 motosikletimi satıp cbf 600 aldım.2 haftadır kullanıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım ancak dün motosikleti park ederken elim debriyaja basılı durumda iken motosiklet stop etti.bugun de yolda giderken 2. vitese attıktan biraz sonra motosiklet stop etti.1. viteste iken de sanki bir sorun vardı ama sonra bir defa denedim marş almadı kapatıp açtıktan sonra sorunsuz çalıştı.bunun sebebi ne olabilir acaba,yardımcı olabilirseniz sevinirim.tekrardan iyi akşamlar herkese...

marş basmama sorunu yaşamışın sanırım yanlış anlaşılmadıysa akünün sarj durumunu bir kontrol et ve konjektörün sarjını ölçtür muhtemelen motor yüksek jarja girdiği sürece aküyü şarj etmek isterken motorun elektrık tesısatı üzerinde akım düşüyor ve motor içindeki ateşlemeyi düşürüyor,eğerki motor aküsüz çalışıyorsa şunu dene ilk önce aküyü çıkar çalıştır bir bin aynı sorunu verıcekmı stop etme olayını.hee arıza burdan değilse yakıt ve hava olayına bakarsın

marş basmama sorunu yaşamışın sanırım yanlış anlaşılmadıysa akünün sarj durumunu bir kontrol et ve konjektörün sarjını ölçtür muhtemelen motor yüksek jarja girdiği sürece aküyü şarj etmek isterken motorun elektrık tesısatı üzerinde akım düşüyor ve motor içindeki ateşlemeyi düşürüyor,eğerki motor aküsüz çalışıyorsa şunu dene ilk önce aküyü çıkar çalıştır bir bin aynı sorunu verıcekmı stop etme olayını.hee arıza burdan değilse yakıt ve hava olayına bakarsın

sagolun,bir ustaya gitmem gerekecek sanırım.iyi günler...

cbf 600 kaç model ? ben de cbf 600 almak istiyorum , sakıncası yoksa ne kadara aldığınızı öğrenebilir miyim?

Diğer forumlara yazdım,buraya da yazayım,stop anahtarını kontakt sprey ile temizleyin.:)

ergun bey ılgınız ıcın tesekkur ederım.dediğinizi deneyecem.bugun yine calıstırdım durdugu yerde gaz verdim sorun yoktu,bir süre sonra gazdan elimi cekince stop etmeye basladı,iki üç kere denedim.gazdan çekince nerdeyse her seferinde stop etti.sorun başka mıdır acaba?yoksa dediginiz gibi kırmızı tusla mı alakalıdır,simdiden sagolun kolay gelsin.
motosikleti soran arkadas için 2006 model 26 bin de 10.800 e aldım.iyi günler...

Görmeden tahmin zor,aklıma gelenleri yazayım.Motor ısındıktan sonrada gazı bırakınca stop ediyormu?jikle kullanıyormusunuz ilk çalıştırmada?ısındığında rölanti devri kaç?gaz verili çalışırken tekleme varmı?

ergun bey ılgınız ıcın tesekkur ederım.dediğinizi deneyecem.bugun yine calıstırdım durdugu yerde gaz verdim sorun yoktu,bir süre sonra gazdan elimi cekince stop etmeye basladı,iki üç kere denedim.gazdan çekince nerdeyse her seferinde stop etti.sorun başka mıdır acaba?yoksa dediginiz gibi kırmızı tusla mı alakalıdır,simdiden sagolun kolay gelsin.
motosikleti soran arkadas için 2006 model 26 bin de 10.800 e aldım.iyi günler...

teşekkürler ,iyi fiyata almışsınız, umarım en kısa sürede sorunu çözersiniz.

Görmeden tahmin zor,aklıma gelenleri yazayım.Motor ısındıktan sonrada gazı bırakınca stop ediyormu?jikle kullanıyormusunuz ilk çalıştırmada?ısındığında rölanti devri kaç?gaz verili çalışırken tekleme varmı?

ilk calistirirken jigleyi aciyorum,daha sonra kapatip normal gaz veriyorum.motor isininca da yapiyor gibi,cunku okuldan eve 10 dakikalik mesafe var belki cok bi sure degil ama.bir de ilk yaptiktan sonra calistirdigimda egzozdan patlama benzeri ses gelmisti,daha sonraki stop etmelerde bu ses gelmedi.rolanti devrine dikkat etmedim ama gaz verdikce devir yulseliyor,onda bi sorun yok gibi.

Yan ayak switch problemine benziyor. Boştayken stop ediyor mu ? Sadece vitesteyken ve debriyaj maneti sıkılıyken stop ediyorsa yan ayak anahtarını kontrol edin. Çok basit bişeydir ama adamı yolda bırakır.

Son düzenleme:
Yan ayak switch problemine benziyor. Boştayken stop ediyor mu ? Sadece vitesteyken ve debriyaj maneti sıkılıyken stop ediyorsa yan ayak anahtarını kontrol edin. Çok basit bişeydir ama adamı yolda bırakır.

boştayken de yapıyor aynı sorunu.o yüzden yan ayakla ilgili degil sanırım.

Sigorta yuvalarını,aküden sigorta tablosuna giden ana + (kalın kırmızı kablo)kablonun bağlantılarına ve bahsettiğim stop anahtarına bakın.Bir elektrik arızanız var gibi.Muhtemelen oksitlenmeden kaynaklanan.

Sigorta yuvalarını,aküden sigorta tablosuna giden ana + (kalın kırmızı kablo)kablonun bağlantılarına ve bahsettiğim stop anahtarına bakın.Bir elektrik arızanız var gibi.Muhtemelen oksitlenmeden kaynaklanan.

sagolun ergun bey,bahsettiginiz sorunlara bakacagım.

Rica ederim.Sanaldan ancak bu kadar yardımcı olabilirim.Sonucu yazarsanız sevinirim.Kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar