Ben alinti yapmadan ROTS ve UMUTUS'un sozlerini destekleme taraftariyim. Motosiklet cesaretten daha fazlasini isteyen bir konu. Tecrube de cok onemli. Ve bu konuda, bizler gibi yuzunu bile gormedigin insanlar yerine bu konuda deneyimli olan kisilere (profesyonel ve ciddi egitmenler oncelikle) danismanda da fayda var.
Senin ilgini ceken siniflar guclu, hizli ve atak motorlari barindiriyor. "Chopper ariyorum" desen, belki ben de "al gitsin, dusuk CC ile vakit kaybetme" derdim, fakat once 250cc Chopper ile baslayip (2sene) 900cc Chopper ile devam eden (5sene), ve su anda tam sana gore, FZ-6 Fazer sahibi olan birisi olarak arada daglar kadar fark oldugunu soylemek durumundayim. Daha once Chopper-Cruiser'da ogrendigim hicbirsey Fazer'a ugramiyor. Atakligi, surati, hafifligi, dengesi, yol tutusu, viraj alisi, herseyi farkli. Sanki motora binmeyi yeniden ogreniyorum ve heran bir adrenalin sokuna girip tehlikeli bir hareket yapmamak icin kendimi frenliyorum. Dusun, o kadar sene tecrubeme ragmen "acaba arada baska bir sinif motora da binmeli miydim" diye kendime soruyorum.
Tamam, belki benimki de kendime gore bir sinif atlamaydi, ve tamam, bunun uzerinden geldim, ama yine de hic tecrubeli olmadan 600cc ve uzeri bir motorla baslaman icin erken olur kanaatindeyim. Ya da eger 125 veya 250cc seni hic tatmin etmeyecekse cok guzel Naked sinif motorlar var, Yamaha MT-03 mesela veya Kawasaki ER-5, Suzuki Bandit.