Cbf 500 Fan Calısmıyor...

Arkadaslar CBF 500 alalı 2 gün oldu..hararet ile ilgili bir problemim var. Motoru calıstırıp normal seyrinde 1-2 km yol gittikten sonra hareret gostergesi en dipten " H " ye dogru yukselip tepede kalıyo hiç dusmuyo..sigortaları kontrol ettim saglam. Hararet gostergesi max cıktıgında bile fan dönmüyo. Radyator suyunda eksilme yok.

Acil yardımlarınızı bekliyorum kendim yapabilecegim bisey mi?
Yoksa servisemi gotrumeliyim..

radyotorun suyana bak derım hanı hararet okadar yuksegı gosterdıgınde ılla su kaynatacaktır onun ıcın dıyorum eyer gosterge en yuksekte we su ılık ıse kaynatmıyosa ya gostergen arzalıdır yada gosterge müşürun arzalıdır buda okadar onemlı bı sorun deyıldır .sadeye deyıstırırsın

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motorun yeniymiş.... Tek arıza fan müşürü.... Tabi fan motoru yanık değilse....

Ama 1-2 km de hararet nasıl H ye çıkar anlamadım?.... İşallah devirdaiminde arıza yoktur.... Acil bir şekilde servisine göstermelisin.....:cat:

Genelde bu arızanın nedenı termostat tır.

Radyatördeki ısıyı tespit edeip fanı açar veya kapar. Termostat görev yapmadığında fan çalışmaz.

Ama bunu değiştirmeden önce fanı ve sigortalarını kontrol etmelisin.

En kolay yolu fana direk elektrik vermektir.

GKN

sigortası ve suyu normalse, fna müşürünüz ağrızalanmış yada fişleri çıkmış olabilir olabilir ve sakın motoru H ye ye kadar çıkıtğında kullanmayın.. allah korusun yüksek maliyetli masraflara yol aça bilir, hemen bi servise gidin..

gösterge H ye kadar çıkıyorsa suyun devir daiminde problem var bence, H tehlike sınırı, ve oraya geldiğinde fanın çalışmamasıda ayrı bir problem.mutlaka güvendiğin bir servise götür:bounce:

arkadaşım geçmiş olsun motorunu alali henüz 2gün oldugunu söylemişiniz,bu sebeple öncelikle eski sahibine danişin ve bu problemi varmıydı cbf500 ün öğrenin daha sonrada servise görürmekte fayda var çünkü motorda hararet,büyük masraflara yol açabilir....kolay gelsin

Termostat bence takılı kalmış yada hararet göstergesi arızalı.Motoru kullanma servis gelip baksın:cat:

ARKADASLAR SORUN CÖZÜLDÜ. Hepinize ilginiz ve paylasımınız icin cok tesekkur ederim. Sorunun cozumune gelince..
Motoru aldıgım arkadas radyator sıvısını hic kontrol etmemiş ve SANS faktorunun ben motoru aldıktan sonra devreye girmesiyle radyator sıvısı bitmis. Fakat takviye suyu full dolu. Ümraniye D&B Honda Servisine gittim. Sabah erken saatte gitmeme ragmen arkadaslar kahvaltılarını bile yarım bırakıp ilgilendiler. Arkadasların test ve tespitleri sonucunda radyator sıvısının tamamen bittigi tespit edildi ve sorunum cok uygun bir maliyetle cozuldu. Derin bir "ohh" cekerek icim rahat bir sekilde Honda D&B motordan ayrıldım.Tekrar çok tesekkurler D&B Honda servisini siddetle tavsiye ediyorum herkese.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar