rampa diyemeyiz o yola çok az egim var.
Başlıkta düz yolda yazmışsın ama şimdi az eğim var diyosun.O az eğimleri ben biliyorum.Ben de cbf150 ile 105'i geçemezdim düz yolda.Ancak o az eğimde 115'i görüyodum.Hele bide rüzgar arkandan esiyosa tamam.Az eğim denilen şey çok şeyi değiştiriyo.Rüzgarın da yardımıyla 20 km fark attırır adama.
Bi arkadaş sormuş kim diyo 120-130'u geçemez diyen.Onu diyen bendim.Ayrıca sadece ben değil bir çok kullanan kişi diyo bunu.Ben de cbf250 satın alıp umduğum hızı bulamayıp satanlardan biriyim.Herkesin aldandığı gibi cbf150'den sonra iki kat beygir gücüyle daha fazla hız yapmasını bekliyordum.Ancak olmuyomuş.Bizzat kullanarak otobana çıkarak test ettim.Tabi kişiden kişiye göre 10 km hız farkı olabilir.Ancak en fazla 10 km fark eder.20 beygir bir motorun yapacağı en fazla 120-130'dur.Ondan sonraki hızlar işte böyle hafif rampalarla ve arkadan esen rüzgara kalmış.Birde bu hafif rampaları tersten tırmanmak var.Ben o hafif rampayı tırmanırken zaman zaman 115'e bile düşmüştüm.
Ben iddia ediyorum ki cihan o yoldan bi U dönüşü yapıp tersten gitmeye başlasaydı 120'yi bile geçemezdi.Esas hız ölçümü bu şekilde yapılır.Düz bir yol bulunur.Rüzgarsız hava seçilir.Gaza basılıp son hız gösterilir ve video kesintiye uğramadan kayıda devam edilip tersten aynı hız gösterilir.Rampa aşşağıya yapılan hız gerçek son hızı göstermez.Gerçek koşullarda bu motorun son hızı 120-130'dur.
Cihan gerçek düz rüzgarsız yoldaki U dönüşü yaparak çekeceğin videoyu sabırsızlıkla bekliyoruz.