cbf 250 gösterge !!!

merhaba arkadaşlar benim cbf 250 de göstege sorunu var ben aldığımda
(2. el aldım ) çalışmıyodu zaten baktığımda teli kopuktu dedim galiba teli değişince çalışır ancak yeni tel taktım çalışmadı kontağı açtığımda göstergeler git gel yapıyo çalışıyo devir saati de çalışıyo ama hız göstergesi giderken hızı göstermiyo tık yok servisemi gitmeliyim yoksa kolay bi yolu varmı (sigorta atması vs. vs.) :silent:

Kontağı açınca git-gel yapıyosa ; sensörde bir sorun olabilir...

Sensör : KM telinin yukarıdaki ucu elektronik bir parçaya gidiyor. O parçadan sonra veri elektriğe dönüşüyor. O parçaya bi bakmak lazım.

evet arkadaşlar dediğim gibi benim sadece hız kadranım oynamıyo ama dediğim gibi kontak açılınca herşey normal git gel yapıyolar devir satide normal çalışıyo sadece hız göstergesi oynamıyo sanki kabloların birinde temzssızlık varmış gibi
VİPER_1 in dediği gibi komple telle mekanik bi olay ile hızı iletmiyo teli zaten kısa göster geye 10 cm kala tel bitiyo elektronik bi parçaya giriyo bu parçadanda kablolar sayesinde göstergeye hızı iletiyo yani bi sorun varsada göstergede değil o alttaki parçada olabilir gibi geliyo bana ha belki daha önce bi başkasınında başına gelmiştir bi tekniği vardır diye bu konuyu açtım ama bazı arkadaşların dediği gibi benim göstergeye yüksek meblalar sıkıştığını sanmıyom :)

Hocam sen bütün göstergeyi söyledin..Adamın herşeyi çalışıyor yanlız hızını göstermiyor..Yani ekran filan çalışıyor :cat:

Hiz göstergesi tek satılıyormu bilmiyorum. O yuzden tamamını söyledim.

evet arkadaşlar dediğim gibi benim sadece hız kadranım oynamıyo ama dediğim gibi kontak açılınca herşey normal git gel yapıyolar devir satide normal çalışıyo sadece hız göstergesi oynamıyo sanki kabloların birinde temzssızlık varmış gibi
VİPER_1 in dediği gibi komple telle mekanik bi olay ile hızı iletmiyo teli zaten kısa göster geye 10 cm kala tel bitiyo elektronik bi parçaya giriyo bu parçadanda kablolar sayesinde göstergeye hızı iletiyo yani bi sorun varsada göstergede değil o alttaki parçada olabilir gibi geliyo bana ha belki daha önce bi başkasınında başına gelmiştir bi tekniği vardır diye bu konuyu açtım ama bazı arkadaşların dediği gibi benim göstergeye yüksek meblalar sıkıştığını sanmıyom :)

cbfturkiye.org sitesinde senin sorununa benzer bir sorun okumuşdum o arkadaş sorununu nasıl çözmüştü hatırlamıyorum. Ama senin bahsettiğin telden sonraki mekanik düzenin arızası ile çok benzerlik gösteriyor. Belkide o motoru satınalan sen olabilirsin. Bi bakmanı tavsiye ederim. Linki kopyalayamadım site açılmıyor bi ara sen kontrol edersin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
harbiturk
Göstergede bir bozukluk yok zaten..Ya km telinde problem vardır..Ya da sensörde..Ahım şahım bir masraf çıkarmaz :)

Benim motorun on tekerde sensor var. Kablo ile gostergeye bagli. Eski motorumda o sekildeydi ve o sensor cikmisti. Hiz gostergesi hep sifiri gosteriyordu... Yerine takinca duzeldi... One tekerin gobeginin yaninda siyah bir kutu varsa ona bak. Yerinden cikmis olabilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
normaldir normaldir,Bu ülkede herşey normaldir.Siz bi plastik parçasına 320 YTL verdiniz mi.Ben verdim.Megane I sağ kapısındaki siyah plastik çerçeve tam 320 YTL.

arkadaşlar sevise gittim sorunun büyük ihtimalle sensör de olduğunu söylediler bide sensörün fiyatını sorayım dedim işte o andan sonra 1 saat kendime gelemedim çünki sorduğum parça tam 367 ytl ya parçayı bilen bilir parça bi çakmağın anca yarısı kadar altın olsa satsam yarı parasını eder yuhh dedim yanii :pr:

Geçmiş olsun arkadaşım:pale:
Bunun yan sanayisi yada uydurması falan yokmu iş görebilecek.Gerçekten yazık o paraya ya:cyclopsan

yok arkadaşlar kesinlikle gidip o para ya o parçayı almam motoru almışım zaten 3500 ytl ye bakıcam araştıracam sensör tamiri yapan bi yer bulacam eminimki aynı parçanın daha ucuzunuda bulabilirim (fiyat 367 olunca bulmamak imkansız) en kötü ihtimal gösterge hızımı görmeden kullanacam zaten kaçla gittiğimi biliyom (6.vites 7500 devir 110 gibi devir satine göre anlıyorum :wiinkk:)bakalım eğer tamir olursa sizleride bilgilendirecem gidip hiç bi motor kullanıcısının o parayı vermesini istemem ahh ahh dedilerdi bana amaa:pr: bu kadarınıda kim tahmin ederdi.

yok arkadaşlar kesinlikle gidip o para ya o parçayı almam motoru almışım zaten 3500 ytl ye bakıcam araştıracam sensör tamiri yapan bi yer bulacam eminimki aynı parçanın daha ucuzunuda bulabilirim (fiyat 367 olunca bulmamak imkansız) en kötü ihtimal gösterge hızımı görmeden kullanacam zaten kaçla gittiğimi biliyom (6.vites 7500 devir 110 gibi devir satine göre anlıyorum :wiinkk:)bakalım eğer tamir olursa sizleride bilgilendirecem gidip hiç bi motor kullanıcısının o parayı vermesini istemem ahh ahh dedilerdi bana amaa:pr: bu kadarınıda kim tahmin ederdi.
abi ya motoru alıyorsun bir parçası bozoldu gidiyorsun motorun yarı fiyatı bu nedir ya bukadar pahalı olurmu insanın hersey kursağında kalıyor cin malı motorun deposunu birde koltuğu sordum 550 ytl fiyat cektiler bu motorun sıfırı 2000 ytl demek ki para depo ile sele yapıyor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar