Dostum, ben cbf 150yi sadece Honda eğitiminde sürdüm 3. Vitese çıktığımı dahi hatırlamıyorum pek kıyaslayamayacağım. Fakat cbf bana çok rahat ve ilginç bir şekilde sıfır titreşimli gelmişti.
Kısa sürede olsa bir kaç Harley, bir kaç ktm Yamaha Honda Aprilia sürdüm. Cbf eğitim alanında hız yapamadığımdan ötürü mü bilmiyorum cbf sanki çalışmıyor o kadar titreşimsiz .
Superlightta ise ben sesi daha tok olduğu için alt devirlerde sürüyorum titreşim hissedilmeyecek kadar az, fakat devir yükseldi mi alet horon tepiyor. Uzun yolda 90 100 dersen hissetmiyorsun bir tarafları, 80 90 biraz daha rahat. Bu arada sesi tok dediğime bakma tek silindire göre tok yoksa 5000-6000 yukarısı pancar motoru.
Şuana kadar çok şükür bana bir kaç kere arka park ışığı gidip gelmesi dışında hiç sorun çıkarmadı. Sıfır aldım 5500 km kadar geldik.
Görünüşe çok yorum yapamayacağım kişisel bir şey. Fakat herkes sana gelip soru sormayacak herkesin dikkatini çekmeyecek yukarıda saydığın motosikletlerin hiçbirisi superlight ile kıyaslanamaz. Ha, genelde çok beğenilecek o ayrı ama kimse vay be bu neymiş demeyecek. Midnightstar sporster shadow bunlar gerçek cruiserlar. Senin alacağın motosiklet ise sadece cruiser görünümlü, ne krom ne v motor, ne gür tok sesli, ne torklu, ne de uzun yolda rahat.
Bu kadar yere batırdın da neden cbf almadın dersen. Ailem cruiser motosikletlere daha sıcak baktığı için gönülleri olsun diye özellikle cruiser almıştım. Benim için iki tekerlek ve bir motor bloğu yeterliydi zaten gerisi önemsizdi. ( Tabiki de ailem motosiklete bir kuruş yardım etmediler cruiser almama rağmen

) Sağolsunlar eğitim ekipmana destek çıktılar az çok.
Sonradan sonraya sevmeye başladım diğer motosikletleri denedikçe cruiser ne demek anladım. Her ne kadar gerçek bir cruiser olmasa da ufaktan o tadı vermesi çok hoştu, alt devirde kullanmak, gaza gelmemek, etrafı seyretmek ve en önemlisi de verilen selamlar ve trafikteki az da olsa oluşan saygı, şuan cruiser aşığıyım bir şekilde para birikirse cruiserdan yürüyeceğim.
Uzun bir yazı oldu telefondan yazdım umarım hata olmamıştır aklında kalan bir yer olursa özel mesajdan da cevaplayabilirim. Kal sağlıcakla.