CBF 150 YARDIM

Herkese merhaba yeni bir cbf 150 aldim. Denerken birsey yoktu 1 hafta gecti viteslerde sorun olmaya basladi. Vites gecisleri guzel ancak vites duserken dusmuyor mesela 4 den 3 e inerken basiyorum bos bisey yok. Isiklara gelirken vites dusemiyorum yani sorun nedir masrafi ne olur tesekurler ..

Yag yeni degil ama yag dan oldugunu dusunmuyorum vitesler sorunsuz yukseliyor duserken problem var

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Yag yeni degil ama yag dan oldugunu dusunmuyorum vitesler sorunsuz yukseliyor duserken problem var

durduğun yerde vites düşmez, yol alırken düşüreceksin yani motor yürür aksamda vites düşüreceksin. sorunun bu galiba.

Dostum ben 9 tane motor degistim bu hesap eski profile aldanma durdugun yerle vs ilgisi yok sanzumanda dislilerde ariza var sanirim

Benim anladığım 2seçeneğin var. Ya yeni temiz yağ koyacaksın bir deneyeceksin. Zaten değişmende gerekiyormuş. Ya da şanzıman kutusunu açacaksın direk. Ben olsam ilk seçenek ile kumar oynardım. Kaybın en fazla 1lt yağ.

Herkese merhaba yeni bir cbf 150 aldim. Denerken birsey yoktu 1 hafta gecti viteslerde sorun olmaya basladi. Vites gecisleri guzel ancak vites duserken dusmuyor mesela 4 den 3 e inerken basiyorum bos bisey yok. Isiklara gelirken vites dusemiyorum yani sorun nedir masrafi ne olur tesekurler ..

Önce debriyaj manetini ve tel ayarını kontrol edin.. Yaşadığınız sorun muhtemelen debriyajla ilgili.. Eğer dış debriyaj ekipmanında sorun yoksa motorun açılması lazım.. Geçmiş olsun..

Vites düşmediği zaman, pedalı çok hafifçe yukarı (üst vitese geçmeyecek kadar) kaldırıp sonrasında vites düşürmeye çalış, bu şekilde alt vitese geçiyorsa vites mili yayında problem var demektir.

Vites düşmediği zaman, pedalı çok hafifçe yukarı (üst vitese geçmeyecek kadar) kaldırıp sonrasında vites düşürmeye çalış, bu şekilde alt vitese geçiyorsa vites mili yayında problem var demektir.

Deneyecem hocam eyw

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:03 ----------

Önce debriyaj manetini ve tel ayarını kontrol edin.. Yaşadığınız sorun muhtemelen debriyajla ilgili.. Eğer dış debriyaj ekipmanında sorun yoksa motorun açılması lazım.. Geçmiş olsun..

Dis debriyaj ayarlarinda sorun yok hocam .. Sadece biraz yukarda kavriyor

benim sıfır motorda da oluyor bazen. debriyaj çekili iken vitesi aşağı basıyorum geçmiyor. o zaman debriyajı hafif bırakıyorum. geçiyor

Vites düşürürken ara gaz verip düşürmeyi deneyin. Daha rahat geçer

Cbf 150 2. Kez sahip oluyorum. Viteslerde kesinlikle problem var. Önceki hic boyle degildi. Debriyaji hafif birakarak dene demis arkadas onu yapiyorum zaten yine gecmiyor. Bazen duzeliyor belki motor isininca duzeliyordur ama sabah ise giderken veya donerken ozellikle 4 den 3 e kimse yok baya bi deniyorum 6-7 kez en son geciyor sanayiye goturecem bakalim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar