Cbf 150 yakıt tüketimi testi

Şehir içinde daha az yaktığını farkettim daha düşük devirlerde kullandığım içindir herhalde km başına 11 kuruş yakıyor şehir içinde. Sürekli 2 kişi biniyoruz eşimle.

Şehir içinde 3,2 Lt. Uzun yolda biraz daha az yaktırıyordum. Sizin ölçümünüze göre uzun yolda 2,95 Lt. Tüketiminiz normal.

Dünyanın hiç bir yerinde kuruş hesabı yoktur! 100 KM de yaktığı Litre değeri vardır.
Bunu öğrenin artık....

Geçen hafta 40 tl lik benzinle şehir içinde 380 km yaptım 400 km geçer diye düşünüyordum ama bakımdan sonra zannederler bu km yi bulur

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ybr alsaydın japon

Bajaj st 125 ile %60 şehir içi %40 şehir dışı 2.2 lt yaktım

Düşük devir gidilirse çoğu düşük cc az yakar acelem olmadığında 5-6 devir arası giderim benzin göstergesindeki çubuklar çok daha geç eksiliyo gazlarsam düşük devire göre daha çabuk eksiliyo

kuruş hesabı yapılır niye yapılmasın hayatı kolaylaştırın :)
Yapılmaz.
Diyelim benzin litre fiyatı 4 tl. senin motorun da 100 km de 5 litre benzin yakıyor diyelim. yani 100 km de 5 litre yani 20 tl yakar. kuruş hesabı yaparsak 20 kuruş. tamam buraya kadar ok. fakat benzin fiyatı sabit değil. kaldı ki benzinciden benzinciye bile fiyat değişir. 1 ay sonra zam gelir benzin olur 4.3 tl. bu sefere 100 km de 5 litre yakan motor 21.5 tl eder. yani kuruş hesabı bu sefer 21.5 kuruş km de yakar.
sence bu mantıklı bir hesap mı? her benzin aldığında tek tek hesap mı yapcaksın?
ha bunu sen anlayamıyorsna o zaman zözüm yok sen kuruş hesabı yap!

hayatı kolaylaştırın dedim :) senaryo yazmaya gerek yok. Herkes bilir litre hesabı yapılmazsa sayıların nasıl değişebileceğini.

insanlar aracını kullanmamın kendi cebine maliyetini hesaplıyor hepsi bu.

Dünyanın hiç bir yerinde kuruş hesabı yoktur! 100 KM de yaktığı Litre değeri vardır.
Bunu öğrenin artık....

Daha da güzeli var... Mesafeyi metrik sistem ile değil de zaman olarak veren tek insan topluluğuyuz. "Abi 20 dk. lık yolun var".

Benim motor 53 dakikada 810 kuruş yakıyor. Hadi gel de çık işin içinden.

Hayatı böyle kolaylaştırıyoruz işte.

kuruş hesabı yapılır niye yapılmasın hayatı kolaylaştırın :)

Hiçbir anlamı olmadığı için yapılmaz. Kuruş hesabını matematiği zayıf olanlar yapar. Gerçi sıvıların kiloyla ölçüldüğü memlekette garip karşılanmamalı bunlar...

Videonun başladığı yerden bir sonraki duraktan 133 umuttepe otobüsü bekleye bekleye yıllarım geçiyor motorunuzun değerini bilin para biriktirdiğim için her geçen cbfye dikkatle bakıyorum :D

Bunu öğrenin artık....

Daha da güzeli var... Mesafeyi metrik sistem ile değil de zaman olarak veren tek insan topluluğuyuz. "Abi 20 dk. lık yolun var".

Benim motor 53 dakikada 810 kuruş yakıyor. Hadi gel de çık işin içinden.

Hayatı böyle kolaylaştırıyoruz işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar