cbf 150 piston un geri kaçırması

merhaba arkadaşlar.mtorum cbf 150 2009 model 60.000 km de. geçen akşam eve giderken motorum stop etti.bir iki deneme yaptım çalışmadı.sonra çalışır gibi oldu ama oldukça zayıf bir ses geldi.sanki yanma odasına gitmesi gereken benzinin 10 da 1 i gitmiş gibi.ses o derece de zayıftı.bende risk almamak için bi daha çalıştırmadım.ertesi gün benzinin geçtiği tüm yolları söktüm temizledim.depo,benzin hortumu,karbürator ü çıkarıp temizledim.temizlemeden önce bir iki marş daha basmıştım yine çalışmadı.karbüratörü çıkarınca farkettim ki benzin manifolta kadar gidiyor sıkıntı yok.çünkü oralarda ıslaklık vardı.elimle kontrol ettim.sıkıntı siboplarda olabilir diye belki motor üst kapağı söktüm.subaplarda da sıkıntı yoktu.her yerini detaylı bir şekilde kontrol ettim.sonra motoru senteye alayım dedim.senteye alırken bişey dikkatimi çekti.volanı çevirirken pistonu bıraktığımda ileriye değil de geriye doğru kaçtığını gördüm.daha önce hiç böyle olmamıştı.sanki onu tutan hiç bişey yokmuş gibi tam üst notaya gelirken bırakıyorum hoopp geriye kaçıyor.aklıma ilk gelen segmanların selası okunmuş olabilir.:D diğer aklıma getirmek istemediğim arızalar ise silindir in çatlama ihtimali yada piston kolunun kırılmış olabileceği.ama bu ihtimaller biraz zayıf.işe gideceğimden ötürü motoru garaja çekip yarım yamalak bıraktım.yarın devam edicem artık.sizce arızanın sebebi segmanlar olabilirmi yada bilmediğim sizlerin bildiği başka bir ihtimal varmıdır.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

sıkıştırma zamanında bu dediğiniz mümkün olabilir ama egzoz zamanında sanmıyorum.motorum son zamanlarda yağ yakması artmıştı. biraz da o yüzden bu kadar eminim.bugün piston ve silindiri söktüm.silindir gayet sağlıklı içinde tek bir çizik bile yok.piston da ise kurum bağlamış ve segmanları kontrol ettiğimde hiç segman kalmamış gibi nerdeyse :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar