CBF 150 paça ıslanması sorunu :)

Arkadaşlar malum havalar yağmurlu, CBF 150de pantolon paçalarının ıslanmaması için bi çözüm önerebilir misiniz? Koruma demirlerinin oraya bi siper veya bu iş için satılan özel malzemeler var mı?

Şimdiden teşekkürler :rendeer:

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kuryecilerin kullandığı bacak örtülerinden al diyeceğim kayhan.
Hem yagmur çamur geçirmiyor hemde fiyatı uygun.
Ama onlarda rüzgarda havalaniyor :)

motosiklete baglanan deri yelekler var.. bacagı sudan karuyor .. bakmanı tavsiye ederim

benimde yaptığım bir uygulama var alacağın malzemeler plastik beyaz resim dosyası 3-5 lira dır en fazla koruma demirin varsa 10 tanede plastik kelepçeyle delikler açıp demire sabitliceksin sonra motorun hava alması için önde bir delik açacaksın tamamdır

onu bende çok düşündüm ama motor bloğuna gelen havayı azaltacağı için vazgeçtim, yandan fermuarlı lbc pantolon kesin çözümü ;)

cbf forumnda bnm bi uygulamam var bi bk istersen

Bi link verebilir misin ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:18 ----------

Kuryecilerin kullandığı bacak örtülerinden al diyeceğim kayhan.
Hem yagmur çamur geçirmiyor hemde fiyatı uygun.
Ama onlarda rüzgarda havalaniyor :)

Sinan abi rüzgarda havalanıyor derken çok rahatsız eder mi? Rüzgar olamdan motosiklet olmaz zaten :) Soğuktan da koruması açısından mantıklı geliyor aslında.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:21 ----------

Bisiklet için kullandığım bir ürün.Paçayı içine sokuyorsunuz.
http://www.motobakkal.com/?urun-detay_3009_Bot_brandasi.html
Bot brandasından ziyade tozluk gibi uzun.Bu sayede dizlere kadar korur.

Çok güzelmiş ama tak çıkar zor olacak her gün. O yüzden koruma demirine çok sırıtmayacak bişeyler yapmayı düşünüyorum. Motorun görüntüsü bozulmadan işimi görecek bişey. Bunlar da ıslanıp kirlenecek bi de o dert var.

Koruma demirine yapılmış güzel bi uygulama varsa resimlerini rica ediyorum ustalardan :)

Bunun yapınca ıslanma olmuyor mu??

Pacalari hatta dizin bi kismini koruyor kurye motoruna binmistim bi kere cok guzel bi olay ruzgarida kesiyor tek kotu yani hizi dusuruyor biraz.

Gerci cok sagnaksa her halukarda islaniyorsun ama en azindan camur olmuyor ust bas eger delik acilmazsa hava isininca motor hava alamiyor delik sart.

benimde yaptığım bir uygulama var alacağın malzemeler plastik beyaz resim dosyası 3-5 lira dır en fazla koruma demirin varsa 10 tanede plastik kelepçeyle delikler açıp demire sabitliceksin sonra motorun hava alması için önde bir delik açacaksın tamamdır

En etkili çözüm budur bence.

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
kayhanım motorun koruma demırıne birşey germek kısa vadede birşey yapmayabilir ama farkına varmasanda gereğinden fazla ısınmaya sebep olabilir onun için paça ıslanmasına son vermek için bacagına bir yağmurluk ayagınada balıkçı çizmesi gerisi hikaye dizörtüsü kullanma sert deri malzeme depoyu zımpara ediyor boyası mahfoluyor deponun vede arkadasların dediği gibi rüzgarda yalpa yapıyor insanı rahatsız etiyor etek gibi sallanıyor :)

byrun arkadaslar benimde yaptıgım uygulama
http://www.motosiklet.net/forum/2161155-post17380.html

arkadasların bazıları ısınma problemi olur demiş;

yazın sıkışık trafikte cok mu hava alıyor motor dur kalkta 40 derece sıcak altında. bunun mevsimi kısın yağmurlu havalar. durum boyle olunca havada soguk olyor ve yanlardan brandanın sagından solundan gelen soguk hava emin olun yazın olan durumdan daha fazla sogutacaktır motoru. o yuzden ben tak cıkar sistemi lastikli yaptırdım yagmruda takıyorum diğer havalarda cıkartıyorum. montajı 2 dk ya alıyor ya almıyor. bugunku yağmurda faydasınıda gordum. kışın yağmurlu havalarda kesinlikle tawsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar