Arkadaşlar En sonunda bugün Kocaeli' den İstanbul' a gittim ve Sirkeci' den 40 diş arka dişli aldım 20 ytl ye. Orjinali 42 dişti. Yarın burada bi ustaya değiştirticem. denemelerimden sonra deneyimlerimi paylaşırım.
bu gün 40 lık arka dişliyi taktırdım. Umduğumdan çok daha güzel oldu

Şöyle.. Kalkışların ben baya bi zor olacağından endişe ediyordum ama hiç te öyle olmadı. 40 km yol yaptım ve denedim. tam umduğum gibi 8-10 km/h gibi bi hız kazandırdı.. 63/65 km/h gibi 2. viteste kesiciye girdi. Motor çok rahatladı. 65-70 e düştüğün zaman 4. vites istiyo. cbf te yapılabilecek en ideal dişli modifi oranı bu arkadaşlar.. önde bir dişli büyütmek veya arkaya 38 lik takmanın ağır gelebileceğini düşünerek 38 lik taktırmamıştım. Tam düşündüğüm gibi oldu. 38 lik gerçekten ağır gelir. 40 lık tavsiye ederim. amaç hızlı gitmek değil elbette. 90-100 km/h ile giderken daha düşük devir kullanabilmek. ve bu 40 arka dişli bu işi görüyor.. yol koşulları uygun olduğunda lastik hava basınçlarınız düşük değilse gaza yüklendiğinizde son hızdada 8-10 km/h bi artış olduğunu gördüm. Düz yolda rüzgara karşı 115 km/h a çıkabildim. Bunu orj .. dişliyle daha önce yapamamıştım. 4. viteste 110 a çıkıyor. 40 lık dişliyi tavsiye ederim ark..lar..