CBF 150 neden fazla yağ tüketiyor ?

Malın kalitesi veya özellikleri pazarlama sınıflarını ortaya çıkarır.Mallar kalite kalite ayrılır,sınıf sınıf.Bazı mallarda fiyat önemli olmazken bazılarında üretim maliyetleri rekabet edeceği ortama göre karakter kazanır.Rekabet kızıştıkça tüketici mağduriyetide artar.1000 adet parçanın içinden 200 adet hatalı olanı üretimde kullanmanız ile kullanmamanız malınızın kalitesini belirler.Devir çevrecilik devri.Yağ yakan motor hatalıdır.Çalışma şartlarına göre uygun malzeme uygun ölçülerde kullanılmıyorsa hatadır..Çünki garanti kapsamı süresinde hem üretici firmayı hemde kullanıcıyı mağdur eder.Madem metaloji bu kadar önemsiz neden üretimde teknoloji kullanılıyor.Yoksa kullanılmıyormu????????

Bazı CBF'ler yağ yakıyormuş, doğrudur herhalde.

İki bakım arasında motorun yağ seviyesi, yağ çubuğundaki minimum çizgisinin altına inmiyorsa bana hava hoş. Bakımları zamanında yaptıkça CBF yağ yüzünden yolda kalmaz. 32 bine geldi benim motor, hiçbir sıkıntısı yok hala.

yağ yaksın ne olacak ilave edersiniz olur biter... böyle takıntılı olmayın.. bide güzel yönünden bakın yağ değişimi yapmadan sürekli takviye ile gidersiniz...

Bu yağ yakan motorların yağ miktarlarını nasıl ölçtüklerini sorsak ne hikayeler çıkar. Ben bir zamanlar forumda birisinin çalışan motorda ölçmeye çalıştığını okumuştum eğer yanlış hatırlamıyorsam. Siz yağa iyice dibe süzülmesi için zaman tanıyın bakalım ne çıkacak ? Bir de şunu soracağım, kaç cc eksildiğinde yağ yakıyor diyebilirsiniz onu hiç düşünmüş olan var mı ? Üçüncü kez yazıyorum, esas olan yağ çubuğudur. Orada min altına inmemişseniz sorun yoktur.

Bu yağ yakan motorların yağ miktarlarını nasıl ölçtüklerini sorsak ne hikayeler çıkar. Ben bir zamanlar forumda birisinin çalışan motorda ölçmeye çalıştığını okumuştum eğer yanlış hatırlamıyorsam. Siz yağa iyice dibe süzülmesi için zaman tanıyın bakalım ne çıkacak ? Bir de şunu soracağım, kaç cc eksildiğinde yağ yakıyor diyebilirsiniz onu hiç düşünmüş olan var mı ? Üçüncü kez yazıyorum, esas olan yağ çubuğudur. Orada min altına inmemişseniz sorun yoktur.
en son victorist arkadaşımızın cbf 150 sini yağını boşalttığımızda 45 dakika süzülmesini bekledik.. sonra... ufak marşa sıklamalar ile içinde kalan varsa boşalması için bir 10 -15 dakika daha bekledik.... damlamadan eser yoktu ama 350 gramda yağ yoktu .... neyse honda markadır çok sattı yağ yakmaz.... honda kötü marka olsa bu kadar satarmı hiç...

en çok satma ile marka kalitesi belirlenecek ise en kaliteli motor mondial olur türkiyede çok güzel bir rakam sattı.. hatta uanlış hatırlamıyorsam 2007 ve 2008 de en çok satan motor oldu..o zaman en güzel en sağlam motor mondial... :p :p :p

Ramço 350 gram eksik çıktı, yağ seviyesi minimumun altında mıydı peki?

Yağ miktarı minimum yağ seviyesinin altına düşmedikçe motor yağsız kalmaz. Ciddi bir arızası olmadıkça da hiçbir CBF 2000km'den evvel o seviyenin altına düşmez. 32 bin kilometredir bir defa motoruma yağ eklemedim, çünkü minimum seviyeye gelmedi hiç.

Ramço 350 gram eksik çıktı, yağ seviyesi minimumun altında mıydı peki?

Yağ miktarı minimum yağ seviyesinin altına düşmedikçe motor yağsız kalmaz. Ciddi bir arızası olmadıkça da hiçbir CBF 2000km'den evvel o seviyenin altına düşmez. 32 bin kilometredir bir defa motoruma yağ eklemedim, çünkü minimum seviyeye gelmedi hiç.

yok minimum un altına düşmedi..zaten düşerse eğer motor kilitler... bu yağı bin küsür kilometrede yakmış..üstelik kullanan arkadaş 80 denyukarıda çıkmayan motorunu hiç sıkıştırmayan bir arkadaş dı... maltepede ki iftarda idaaya girmiştik... ybr sinin 3000 km de yağ yakmadığına kendi şahid olmuştu... ybr den cbf e geçtiğine çok pişman... 6 ayda 6 kere yolda kaldı ama yağ yakma haricindeki problemleri çözüldü....

yok minimum un altına düşmedi..zaten düşerse eğer motor kilitler... bu yağı bin küsür kilometrede yakmış..üstelik kullanan arkadaş 80 denyukarıda çıkmayan motorunu hiç sıkıştırmayan bir arkadaş dı... maltepede ki iftarda idaaya girmiştik... ybr sinin 3000 km de yağ yakmadığına kendi şahid olmuştu... ybr den cbf e geçtiğine çok pişman... 6 ayda 6 kere yolda kaldı ama yağ yakma haricindeki problemleri çözüldü....

Şanssız bir arkadaşmış. 4 senede bir defa yolda kaldım, onda da lastik patladıydı :pr: YBR'nin yağ yakma ve dayanıklılık konularında CBF'ten daha iyi olduğuna katılıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar