CBF 150 KONTAK ARIZASI

Arkadaşlar merhaba Cbf150 kullanıcısıyım bir hafta motorun marşına basılmadı bir hafta sonra kontağı açtığımda hiç bir şey çalışmıyordu. Aküden şüphelendim ölçtüm sağlamdı sigortalar sağlamdı geriye kontakt kaldı iki kırmızı kabloyu birbirine deydirip motoru çalıştırdım daha önce kontak arızalanan oldu mu herhangi bir şekilde onarım oluyor mu?

kontağa giden soketlere bakmak lazım eğer içerden pinler vs gittiyse tamir olmaz

Arkadaşlar merhaba Cbf150 kullanıcısıyım bir hafta motorun marşına basılmadı bir hafta sonra kontağı açtığımda hiç bir şey çalışmıyordu. Aküden şüphelendim ölçtüm sağlamdı sigortalar sağlamdı geriye kontakt kaldı iki kırmızı kabloyu birbirine deydirip motoru çalıştırdım daha önce kontak arızalanan oldu mu herhangi bir şekilde onarım oluyor mu?

Temazsızlık varsa tamir edersin fakat kısa süre sonra eski haline gelebilir. Wd40 sık biraz içine belki oksit yaptıysa açılır baktın olmuyor değiştirmek en sağlamı çünki riske atılmayacak bir parça. Hızla giderken motorun stop ederse ciddi sorun olur (tecrübe ettim). 4-5 ay önce orjinalini 100tlye alıp kendim takmıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar