CBF 150 ile,4.viteste 120 km.

Yahu uçacakmısınız,anlamadım gitti!
Ne yaparsa yapsın,takmayın kafanıza,güvenle gidebiliyorsanız olay bitmiştir!

Selam arkadaşlar! Gezi yazılarımı takip ettiyseniz scooterci olduğumu görürsünüz. Ama dayanamadım bu konuyla ilgili 46 yaş tecrübesiyle şunları yazmak istiyorum; Bir kere yukarıdaki alıntıya katılıyorum ayrıca yanlışlıklar zincirine dikkat çekmek istiyorum: Bu kadar süratle foto yada video çekmek çok riskli en ufak bir hatada kayarsın düşersin ve Allah muhafaza paramparça olursun gideceğin yere geç olsun sağ salim git birde koskoca Honda'nın bence AR-GE (Araştırma-geliştirme) birimi vardır muhakkak oradaki mühendisler defalarca test yaparak motosikletin parçalarını bir araya getiriyorlardır yani dişli olayı kimbilir kaç denemeden sonra ortaya çıkmıştır. Ben kendi görüşüme göre hangi model motosiklet olursa olsun orijinalini tercih ederim..:)

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar! Gezi yazılarımı takip ettiyseniz scooterci olduğumu görürsünüz. Ama dayanamadım bu konuyla ilgili 46 yaş tecrübesiyle şunları yazmak istiyorum; Bir kere yukarıdaki alıntıya katılıyorum ayrıca yanlışlıklar zincirine dikkat çekmek istiyorum: Bu kadar süratle foto yada video çekmek çok riskli en ufak bir hatada kayarsın düşersin ve Allah muhafaza paramparça olursun gideceğin yere geç olsun sağ salim git birde koskoca Honda'nın bence AR-GE-SA birimi vardır muhakkak oradaki mühendisler defalarca test yaparak motosikletin parçalarını bir araya getiriyorlardır yani dişli olayı kimbilir kaç denemeden sonra ortaya çıkmıştır. Ben kendi görüşüme göre hangi model motosiklet olursa olsun orijinalini tercih ederim..:)

Söylediklerinize aynen katılıyorum. Ayrıca bişey sorabilirmiyim. bi kaç ay önce Kocaeli Bulvarda Onaranmotor servisinin önünde bi Kymco People S 200 kullanıcısı abi, motorunun rengide aynı.. Şöyle bi hikayesini anlatmıştı. (Şimdiye kadar çok motor kazası geçirdim ama, geçenlerde banyoda ayağım kaydı ve düştüm, ölüme hiç o kadar yaklaştığımı hissetmemiştim) Bu abi sizmisiniz ? Aşağı yukarı oda 45-46 yaşlarındaydı.

sen bu dişli olayına kafayı çok takmışsın:) daha motorun kız gibi 4000de önce kendi dişlinle motoru iyice alıştır zorla sonra ön dişliyi bi boy büyüt onlada 2000-3000 yap sonra arka dişliye gec ben şahsen öle yapıyorum bencede söledigin gibi saglam bir yol bulmuşlar video için yokuş aşa her zaman otobanda seyir halinde degilsen böle dişli fln olayları gereksiz motorun neyi istiyosa onu vericen kararı kdr dişli ile oynamak makul bence

Dediklerinden haklısın.. Memnuhn olmayanlarıda duymuştum. Bunlardan da biri benim herhalde. Fakat ön dişliyle değil aslında arka dişliyle başlaman lazım bu olaya. Çünki Ön dişte 1 diş büyütmek = arkada 3 diş küçültmek. Birden ön dişlide 1 diş büyültürsen oran ağır gelebilir.. Bana şahsen arkada 2 diş bile ağır geldi. 41 diş bulamazsam orjinal 42 yi takıcam tekrar.

Son düzenleme:
Söylediklerinize aynen katılıyorum. Ayrıca bişey sorabilirmiyim. bi kaç ay önce Kocaeli Bulvarda Onaranmotor servisinin önünde bi Kymco People S 200 kullanıcısı abi, motorunun rengide aynı.. Şöyle bi hikayesini anlatmıştı. (Şimdiye kadar çok motor kazası geçirdim ama, geçenlerde banyoda ayağım kaydı ve düştüm, ölüme hiç o kadar yaklaştığımı hissetmemiştim) Bu abi sizmisiniz ? Aşağı yukarı oda 45-46 yaşlarındaydı.

Kiminle konuştuğunu bilmiyorum ama Allah'a şükür banyoda hiç düşmedim.:)Yani o arkadaş ben değilim.Ayrıca bütün Kymco People S 200 lerin rengi aynı. Ruhsatta mavi(Lacivert) diye geçiyor. Birazcık vitesli motor tecrübem olsaydı banko peşin paraya CBF 150 alacaktım o yüzden eski alışkanlık olsa gerek arasıra bu motorla ilgili konuları gözden geçiririm. Ayrıca Karamürsel'de çok sevdiğim bir yerdir arasıra biraderlerle balığa geliriz sahil boyu çok hoşumuza gider.

Son düzenleme:
arkadaşlar bu videoyu deneme amacı ile,havaalanı yolunda çekmiştim.
devir kesiciyi felen iptal etmiş değilim,sadece arka 42 olan dişliyi 38 olarak değiştirdim,ve bu videoda hiç bir şekilde oynama yoktur ve ibresi dijital km saati ile aynıdır,düz yolda her zaman 120 km 4. viteste görüyor,ama biraz zorluyoruz motoru,devirsiz zaten hiç bir araç bu şekilde hızlanmaz,kamera aparatını daha uzun yolda denemedim, ilk denemede cbf 150 ile 5.viteste 140 km videosunuda atıcam.:cat:

arkadaşlar bu videoyu deneme amacı ile,havaalanı yolunda çekmiştim.
devir kesiciyi felen iptal etmiş değilim,sadece arka 42 olan dişliyi 38 olarak değiştirdim,ve bu videoda hiç bir şekilde oynama yoktur ve ibresi dijital km saati ile aynıdır,düz yolda her zaman 120 km 4. viteste görüyor,ama biraz zorluyoruz motoru,devirsiz zaten hiç bir araç bu şekilde hızlanmaz,kamera aparatını daha uzun yolda denemedim, ilk denemede cbf 150 ile 5.viteste 140 km videosunuda atıcam.:cat:

ben arka dişliyi 40 diş yaptım.. Ama beklediğim performansı alamadım.. Motor 4. viteste 105-110 gidiyor ama 5. viteste hızlanmıyor. Sizce neden olabilir bu. 4000 km deyim. Ve ben tek olduğum halde artçılı orjinal dişli ile kullanılan cbf 150 ile kalkışımız vs aynı oldu. Beklediğim performansı alamadım. Sizce neden olmadı ? Yani 5. viteste motor devrini tamamlayabilse düzde 130 km/h yapabilmem lazım. ama olmuyor tek olan. Maksimum hızım aynı. Tek değişen bu hıza artık 5. viteste değil. 4. viteste ulaşabiliyorum. 5. viteste hızlanmaya devam etmiyor. Hız sabit kalıyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir ?

Son düzenleme:
Arka dişli küçültügünde aslında motora binen yük artıyor.Açılmış bir motorda(rodaj tamamlanmış)eger standartların üzerinde(örn:cbf 150 test verisi 11 BG...Siz bunu 12-13 bg-veya modifiye) çıkabilecek kadar iyi acmamışsanız,küçülteceginiz arka dişli oranıyla son viteste orj dişliden daha yüksek bir hıza ulaşmanız teknik olarak mümkün degil.Bir küçük(4.vites)vitesde yüksek hıza ulaşabilmemizin nedeni de motora düşen yükün son vites ile aynı oldugu,,,geçebilirizde bu da devirlene bildigi için motor ekstra atalet ,yol egimi rüzgar gibi faktörler sebebi ile dir....Söylenildigi üzere imalat aşamasında mühendisler de bu konuda bizden daha iyi çalışmalar hatta hesaplamalarla bile işin içinden kolayca çıkabiliyorlar.Yoksa bu şu anlama gelir;dişliyi degiştir,şanzumana bir vites daha ekle motor-araç daha hızlı gitsin.:queen::queen:Min yakıt tasarrufu.Belki çok daha hafif çok daha kaliteli malzemelerle daha yüksek hızlara daha az yakıt harcanımı hedeflerine ulaşıla bilir amam maliyetler üreticileri kurtarmaz tüketici kitlesine hitab edemezler.....diye düşünüyorum.Ki dişli degişimini her motorumda denedim.Sonuç orj ine dönüş ile sonuçlandı.Hesaplamalar motor verisi gücün montaj yapılacak aracı kaç km hıza cıkarabilecegi ve onun gölgesinde de dişli oranları.1 bg 1 sn de yanılmıyorsam 75 kg lık bir yükile 1 m lik bir iş yapıyor.10 bg lik bir araç güç ünitesine yaklaşık 750 kg lık bir efor sarfettiriyor.Bu güçten asfalta,rulmanlara ,rüzgara,türbülansa,kendi ağırlıgımıza harcanan güçleri düşersek zaten geriye ne kalıyor.Çok fazla birşey beklememek lazım.Kolay gelsin

ben arka dişliyi 40 diş yaptım.. Ama beklediğim performansı alamadım.. Motor 4. viteste 105-110 gidiyor ama 5. viteste hızlanmıyor. Sizce neden olabilir bu. 4000 km deyim. Ve ben tek olduğum halde artçılı orjinal dişli ile kullanılan cbf 150 ile kalkışımız vs aynı oldu. Beklediğim performansı alamadım. Sizce neden olmadı ? Yani 5. viteste motor devrini tamamlayabilse düzde 130 km/h yapabilmem lazım. ama olmuyor tek olan. Maksimum hızım aynı. Tek değişen bu hıza artık 5. viteste değil. 4. viteste ulaşabiliyorum. 5. viteste hızlanmaya devam etmiyor. Hız sabit kalıyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir ?

ethemm76 dostum bende de benzer bi sorun var yakın zamanlarda moto sibop ayarına girdimi??bu hızı etkiliyor bilhassa böyle küçük hacimli motorlarda eğer girmediyse baktırmanı tavsiye ederim hava filtresi zincirin bakımıda etken bunlar çoğu zaman gözardı ediliyor.benim motorumda(apache)ilk zamanlar düz yolda 140 km yi zorlanmadan görüyordu en son sibop ayarı ve o dişliyi tak bunu çıkar şimdi 110-120 anca görüyor ve bilinen apachedeki vibrasyon bende biraz daha arttı acayipde ses yapıyo chopper gibi ve sendeki 5.vitesde hızın değişmemesi olayı bende de var gittiğim servisden memnun değilim işinin ehli bir yer bulduğumda iyi bir bakım yaptırıcam :farao:

ethemm76 dostum bende de benzer bi sorun var yakın zamanlarda moto sibop ayarına girdimi??bu hızı etkiliyor bilhassa böyle küçük hacimli motorlarda eğer girmediyse baktırmanı tavsiye ederim hava filtresi zincirin bakımıda etken bunlar çoğu zaman gözardı ediliyor.benim motorumda(apache)ilk zamanlar düz yolda 140 km yi zorlanmadan görüyordu en son sibop ayarı ve o dişliyi tak bunu çıkar şimdi 110-120 anca görüyor ve bilinen apachedeki vibrasyon bende biraz daha arttı acayipde ses yapıyo chopper gibi ve sendeki 5.vitesde hızın değişmemesi olayı bende de var gittiğim servisden memnun değilim işinin ehli bir yer bulduğumda iyi bir bakım yaptırıcam :farao:

4000 bakımında yani 1 hafta kadar önce sibop ayarı yapıldı, hava filtresi temizlendi, ama motor arka dişlide 2 diş küçültmeyi dahi kabul etmiyor. Daha yolculu şöyle tali yoldan dik bayırları olan bi istikamette yolculuk yapmadım. Sanırım sıkıntılı olacak. Şu anda orj. dişli ile arkada yolculu cbf le, benim bu dişli ile tek kişi iken bile kalkışımız aynı.. Anca ben 80-90 km/h dan sonra fark atabiliyorum. Bu dişli işi beni pek sarmadı.. Ya orjinal dişliyi takıcam, yada bulabilirsem 41 diş (orjinal arka dişliden 1 diş küçük) takıcam.

Son düzenleme:
Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Ok.. Normal ama 38 diş takıpta 4. viteste 120 leri falan nasıl bulduruyorlar ya.. O video da 4. viteste 120 çıkabilen motor ok.. Ama ben de 40 dişli ile 4. te 110 km/h a çıkabilmeliyim. anca 105-110 km/h yapıyor 4. viteste. 5 te ise hiç hızlanmıyor. peki ben bunu 40 dişli ile bile yapamazken ark..lar 38 lik dişli ile bunu nasıl başarabiliyorlar.. Onların motorlarının benim motorumdan daha fazla beygir gücü ve tork üretmesi gerekiyor bu videoyu oluşturabilmeleri için veya çok felaket uzun bi bayırda çekilmiş olmalı. Yani ben benim motora 38 diş taksam ne olur diye düşünüyorum da 4. viteste bile gaz yemiyebilir.. Neden böyle.. Motorlarımız arasında ne fark var.. ? Motror tam açılmadan mı taktım acaba 4000 km deyim. ? Bilen ark... lar neredesiniz ? 38 lik takıp kullanlardan.. pişman olmayanlardan yorum bekliyorum =?

malesef her motor bir değil rodaj farkı olabilir yada yanlış bir ayar:silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende CBF150 ile arka dişli 38'lik 135 görmüştüm , 135 ile gittiğimde GPS 123-125 km/h gösteriyordu ...

yazdıklarınızdan bi cbf 150 kullanıcısı olmadığınızı anladım :) dişli modifikasyonu yapılmamış hiç bir cbf 150 1. viteste 40 km/h a mümkün değil çıkmaz. Devir kesici var. Devir kesiciyi iptal de etseniz bu hızı yakalayamaz ve zaten bu videoda 1. viteste devir kesiciye 40 km/ h ta girmiş.Yani devir kesici iptal edilmemiş.

Vay be 1 nci vitesde 40 a gelmıs benım mobılettın duz yolda 50 gıdıor :):)

şimdi ben motor alacam ya ybr 125 yada cbf 150 dusunuyorum sizce ne yapmalıyım abiler ? yoksa cbr125 daa mı ii bide uzun yol dusunuyorum ne dersınız cevabınızı beklıyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar