CBF 150 ile,4.viteste 120 km.

2 aydır kullanıyorum.. 3200 km deyim..mondial 150 hs scooterdan geçiş yaptım.. şiddetle tavsiye ederim..

3850 ytl ye plaka ruhsat vs alabilirsin.. Aksesuarlar haric. Ama motor koruma demiri, yan ayak vs gibi ufak tefek aksesuarlarını eşantiyon verebiliyorlar bi çok yerde.. taksit olayları falan var.. bende 2300 ytl peşin veriştim, gerisini cardfinansa taksit yaptırmıştım..

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
digi_boy26 ;

Abi kabul edin artık , CBF150 heryönden YBR125'den iyi . :) Bende GPS var her araç'ta %10 sapma olur , arabalar da dahil . CBF150 120 ile giderken GPS'yi açtığımda 107-108 km gibi bir hız gördüm . :wiinkk: Bu videoda CBF150'nin YBR'yi 4.viteste geçebileceğini söylüyor .

izzet bunu sen yazmasaydın bana belki inanmazlar arkadaşım cbf 150 yeni almış ona artçı oldum beraber moto gp ye gidiyoruz benim cebimde gps var ona çaktırmadan açtım açtım çünkü cbf 150 nin ibresinden şüpheliydim yada bize yaptığımız hızı belli etmiyordu gps i açtım ibre 110-115 civarı gps 98-99 gösteriyodu yanılmadığımı anladım ama arkadaş üzülmesin diyede söylemedim olay budur birgünde o benim popcornla bende onun cbf le gidiyoruz benim popcorn düzde 80 i geçmez oda rüzgar yoksa anca 80 işte ama ben cbf le 80 le giderken arkadaş beni benim popcornla:mrgreen: solladı
izzet o sapma telle aktarılan km saatlerde oluyor dostum

Arkadaşlar Bende 5. Viteste 120 Gördüm Benim Motor BETTER 125-6 Dahada Zorlasam Dahada Basardı Vallahi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
satoyama ;

Dostum sen ağzın ile söyledin işte %10'luk sapma var,ben inkar etmiyorum..:wiinkk:

motorun km sinde sapma olum olmadıgını daha yeni alınmış güvenilir kalitede bir motorla yan yana giderek görebilirsiniz ben gördüm ertesi hafta sattım motorumu:) insanın morali epeyce bozuluyo 10km düşük görünce

Motosikleti
motorun km sinde sapma olum olmadıgını daha yeni alınmış güvenilir kalitede bir motorla yan yana giderek görebilirsiniz ben gördüm ertesi hafta sattım motorumu:) insanın morali epeyce bozuluyo 10km düşük görünce

olayı biraz daha açarmısın hangi motoru neye baz alarak test ettin? neden sattın sende benim gibiymişsin aynısıda benim başıma geldi 2006 sıfır arn aldım km si 10km fazla gösteriyordu memlekete götürdüm pedere verdim gitti:mrgreen: ama bir innova görürsen yada km si digital çalışan bi alet onunla test edevbilirsin ama cbr125e dikkat ettim doğru gösteriyordu

en sonunda 40 lık arka dişliyi taktırdım. Umduğumdan çok daha güzel oldu :) Şöyle.. Kalkışların ben baya bi zor olacağından endişe ediyordum ama hiçte öyle olmadı. 40 km yol yaptım ve denedim. tam umduğum gibi 8-10 km/h gibi bi hız kazandırdı.. 63/65 km/h gibi 2. viteste kesiciye girdi. Motor çok rahatladı. 65-70 e düştüğün zaman 4. vites istiyo. cbf te yapılabilecek en ideal dişli modifi oranı bu arkadaşlar.. önde bir dişli büyütmek veya arkaya 38 lik takmanın ağır gelebileceğini düşünerek 38 lik taktırmamıştım. Tam düşündüğüm gibi oldu. 38 lik gerçekten ağır gelir. tavsiye ederim. amaç hızlı gitmek değil elbette. 90-100 km/h ile giderken daha düşük devir kullanabilmek ve bu 40 arka dişli bu işi görüyor.. yol koşulları uygun olduğunda lastik hava basınçlarınız düşük değilse gaza yüklendiğinizde son hızdada 8-10 km/h bi artış olduğunu gördüm. Düz yolda rüzgara karşı 115 km/h a çıkabildim. Bunu orj .. dişliyle daha önce yapamamıştım. 4. viteste 110 a çıkıyor. korktuğum gibi ivmelenmede ve çekişte düşüş hissetmedim. belki bu 38 dişlide hissedilebilir. zaten 38 dişli ile yakalanan vites ve hız oranları, yani 1. vites 40 4. vites 120 km/h değerler-i 250 cc bi motor performansıyla aynıdır. Bizim motorlar 150 cc olduğundan 150 cc bi motora 250 cc şanzımanı takarsanız ne olur. Sizce olurmu. 150 cc motor o şansımanla o kütleyi istenilen gibi taşımaz. Ama 40 lık arka dişliyi tavsiye ederim ark..lar..

Son düzenleme:
izlediğim en güzel hız videosu diyebilirim. kameraya sabitledğin çok iyi olmuş. 4. viteste 120... mükemmel.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
satoyama ;

yaw zaten cbfler telli halatlı km saati değilmi ?

şte cbf 150, 4.viteste 120 km yaparmı,niye yapmasın bu video sadece 4. vitesin neler yapabileceğini göstermek amacı için çektim,yakındada 5. viteste 140 km videosu gelir. :cat:

videoyu izlemek için TIKLAYINIZ

abi bn 4 ile 120 de ksiciye girdim 5 ile 130 6 ilede 140 da kaldım tabiki cbr 125r farkı :D şimdiye kadar bi ck cbf 150 ile kapıştım hiç biri yaklaşamadı ama sonçta cbf150 de honda adı yeter

Yahu uçacakmısınız,anlamadım gitti!
Ne yaparsa yapsın,takmayın kafanıza,güvenle gidebiliyorsanız olay bitmiştir!

ya kardeşler.. bilenler, eskiler.. ben 4000 km deyim.. 300-400 km önce 42 arka dişliyi 40 yaptım.. ama maksimum hızda bi değişiklik olmadı, 5-10 km/h artış oldu ama hafif bayır istiyor ve karşıdan rüzgar esmemeli. 4. viteste 105-110 arasına çıkıyor maksimum. 5. viteste hızlanmıyor. ben orjinal dişli ile 5. viteste düzde bu hızlara zaten çıkabiliyordum. Ayrıca çok dik ve virajlı bayırlarda 1 e düşmem gerekiyor yolcu varken ve dur kalk olayları bu bayırlarda yolculu ileken zorlaştı. Geçenlerde orjinal dişli ile iki kişi.. ben benim 40 dişli ile (tek kişi) 45-50 km bir yolculuk yaptık. O motor da 2500 km de. kalkışı ivmelenmesi aşağı yukarı iki kişi oldukları halde çok seriydi ve kalkışta benimle kapışabilecek kadar ataktı. Eski cbf kullanıcılarından dişli modifi yapmış arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum. ilerki km lerde motor daha iyi açılınca mı performanslı olmaya başlıyacak ? veya neden böyle oldu sizce ? İstanbul' a yolum düşerse 41 arka diş arıyıcam. Bulamazsam orjinal 42 yi takıcam.. Yorumlarınızı bekliyorum..

Son düzenleme:
Motosikleti
ya kardeşler.. bilenler, eskiler.. ben 4000 km deyim.. 300-400 km önce 42 arka dişliyi 40 yaptım.. ama maksimum hızda bi değişiklik olmadı, 5-10 km/h artış oldu ama hafif bayır istiyor ve karşıdan rüzgar esmemeli. 4. viteste 105-110 arasına çıkıyor maksimum. 5. viteste hızlanmıyor. ben orjinal dişli ile 5. viteste düzde bu hızlara zaten çıkabiliyordum. Ayrıca çok dik ve virajlı bayırlarda 1 e düşmem gerekiyor yolcu varken ve dur kalk olayları bu bayırlarda yolculu ileken zorlaştı. Geçenlerde orjinal dişli ile iki kişi.. ben benim 40 dişli ile (tek kişi) 45-50 km bir yolculuk yaptık. O motor da 2500 km de. kalkışı ivmelenmesi aşağı yukarı iki kişi oldukları halde çok seriydi ve kalkışta benimle kapışabilecek kadar ataktı. Eski cbf kullanıcılarından dişli modifi yapmış arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum. ilerki km lerde motor daha iyi açılınca mı performanslı olmaya başlıyacak ? veya neden böyle oldu sizce ? İstanbul' a yolum düşerse 41 arka diş arıyıcam. Bulamazsam orjinal 42 yi takıcam.. Yorumlarınızı bekliyorum..

yaşadığın durum çok normal benimde bahsettiğim durum buydu:cat: orjinalini tak derim

abi bn 4 ile 120 de ksiciye girdim 5 ile 130 6 ilede 140 da kaldım tabiki cbr 125r farkı :D şimdiye kadar bi ck cbf 150 ile kapıştım hiç biri yaklaşamadı ama sonçta cbf150 de honda adı yeter

hiç tvs 150 ile kapıştın mı?bu dişli fln takanları 0-100 de yerim dikiz aynasından el sallarım ama işte dişli taktıgı için uzun yolda farkediyo tek rakibim cbr125 ondada 6 vites var:)

yaşadığın durum çok normal benimde bahsettiğim durum buydu:cat: orjinalini tak derim

Ok.. Normal ama 38 diş takıpta 4. viteste 120 leri falan nasıl bulduruyorlar ya.. O video da 4. viteste 120 çıkabilen motor ok.. Ama ben de 40 dişli ile 4. te 110 km/h a çıkabilmeliyim. anca 105-110 km/h yapıyor 4. viteste. 5 te ise hiç hızlanmıyor. peki ben bunu 40 dişli ile bile yapamazken ark..lar 38 lik dişli ile bunu nasıl başarabiliyorlar.. Onların motorlarının benim motorumdan daha fazla beygir gücü ve tork üretmesi gerekiyor bu videoyu oluşturabilmeleri için veya çok felaket uzun bi bayırda çekilmiş olmalı. Yani ben benim motora 38 diş taksam ne olur diye düşünüyorum da 4. viteste bile gaz yemiyebilir.. Neden böyle.. Motorlarımız arasında ne fark var.. ? Motror tam açılmadan mı taktım acaba 4000 km deyim. ? Bilen ark... lar neredesiniz ? 38 lik takıp kullanlardan.. pişman olmayanlardan yorum bekliyorum =?

Ok.. Normal ama 38 diş takıpta 4. viteste 120 leri falan nasıl bulduruyorlar ya.. O video da 4. viteste 120 çıkabilen motor ok.. Ama ben de 40 dişli ile 4. te 110 km/h a çıkabilmeliyim. anca 105-110 km/h yapıyor 4. viteste. 5 te ise hiç hızlanmıyor. peki ben bunu 40 dişli ile bile yapamazken ark..lar 38 lik dişli ile bunu nasıl başarabiliyorlar.. Onların motorlarının benim motorumdan daha fazla beygir gücü ve tork üretmesi gerekiyor bu videoyu oluşturabilmeleri için veya çok felaket uzun bi bayırda çekilmiş olmalı. Yani ben benim motora 38 diş taksam ne olur diye düşünüyorum da 4. viteste bile gaz yemiyebilir.. Neden böyle.. Motorlarımız arasında ne fark var.. ? Motror tam açılmadan mı taktım acaba 4000 km deyim. ? Bilen ark... lar neredesiniz ? 38 lik takıp kullanlardan.. pişman olmayanlardan yorum bekliyorum =?

sen bu dişli olayına kafayı çok takmışsın:) daha motorun kız gibi 4000de önce kendi dişlinle motoru iyice alıştır zorla sonra ön dişliyi bi boy büyüt onlada 2000-3000 yap sonra arka dişliye gec ben şahsen öle yapıyorum bencede söledigin gibi saglam bir yol bulmuşlar video için yokuş aşa her zaman otobanda seyir halinde degilsen böle dişli fln olayları gereksiz motorun neyi istiyosa onu vericen kararı kdr dişli ile oynamak makul bence

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar