bu tarz dişli değişikliğinde oranı fazla tutmak iyi olmayacaktır. mesela ön orjinal 15. 16 yapılabilir motor kaldırır ama 17 yi kaldırmaz. arka orj.. 42, 70 yapılabilir ama 38 sorunlu olabilir. İzlediğim videoda 1. viteste 40 km/h a kadar motorun çıktığını görüyorum. Bu motor da bir dişli modifikasyon var elbette, ya ön 17 dir yada arka 38 lik. Bu motorla çok dik bir bayırda trafik durur ve sizin de durmanız gerekirse, arkanızdada yolcunuz varsa motoru yerinden kaldıramassınız. Ayrıca benim istikametimde kayınpederlere giderken bir bayır var..Tavşantepe bayırı deniliyor. Bu bayırı.. arabalar aşağıdan iyice kaptıramazlarsa çıkamıyorlar. patiye kalkıyorlar. Bayır öyle dik ki, tek kişi iken orginal dişli ile 2. vitese atamyorsunuz. Ben bu bayırdan arkama hanımı alarak haftada 2-3 kere çıkıyorum. Ben Birol arkadaşımızın yaptığı dişli modifikasyonunu kendi motoruma aynı oranda yapsam o bayırı kesinlikle çıkamam çıksam bile motorun anası ağlar. veya durmam gerkirse de motoru mümkü değil yerinden kaldıramam..Kaldırmaya çalışırkende deb..balatalarını bitiririm. 30 bin gitmeye niyeti olan deb. balatası 15-20 binde biter. çok dik ve keskin virajlı bi bayır. Arkadada yolcu. yol itibariyle ve virajın keskinliği bayırın dikliği düşünüldüğünde 5-10 km/h hızdan yukarı çıkamassınız diyelim.işte o bayırı Birol arkdaşımızın yaptığı dişli değişikliği oranı ile çıkamassınız. çünki bu dişli değişikliği sebebiyle 1. viteste 40 km/h a kadar çıkan motor, 5-10 km/h gibi düşük hızlarda çok düşük devir kullanacaktır ve o yokuşu çıkabilmek için yeterli tork değerini üretmeyecektir. Bu modifikasyonu yaptırırken bunlarıda düşünelim lütfen ama bende en kötü öne 16 lık takıp denemek istiyorum. Olmassa 15 lik orjinali tekrar takarım.. Bu modifikasyonun en küçük oranlısı nedir bilen varmı ? Bilen ark..lar yazarlarsa sevinirim. Önü 1 diş büyütmek mi yoksa arkdayı 2 diş küçültmek mi =? hızım 8-10 km artsın motor biraz rahatlasın yeter. bayır aşağı veya rüzgarsız düz bi yolda 15-20 km hız artışı için gerkli oranda dişli değiştirmek bu saydığım olumsuzluklara sebep verecektir.