CBF 150 ile,4.viteste 120 km.

şte cbf 150, 4.viteste 120 km yaparmı,niye yapmasın bu video sadece 4. vitesin neler yapabileceğini göstermek amacı için çektim,yakındada 5. viteste 140 km videosu gelir. :cat:

videoyu izlemek için TIKLAYINIZ

evet kesiciyimi söktün 5.viteste 110-120 km hız yapabilen bir motor nasıl 4.viteste 120 km hız yapabiliyor motoruna bişeymi yaptın

Birol kardeş sanırım dişli degiştirmişdiniz. Peki başka bir degişiklik var mı.? Ben de ön dişliyi degiştirdim yine de düz yolda 115-120 yapıyor. Benim motorda mı bişi var, yoksa siz motorda başka bir degişilikmi yaptınız..????

honda gönlüm onda video için sağol birol abi cbf i beğenmiyenler izlesinler bol bol:p :p :queen:

valla ben yırttım 5. viteste bile 130u geçmedi bir bityeniği var bu işte ne yaptın birol kardeş bizimle paylaş şu sırrını

arkadaşımızın dilşi değiştirdiğini daha önce forumlarda okumuştum, sanırım 42 orjinal arka dişliyi 38 yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Tabi devamında daha farklı bi değişiklik yaptımı bilemiyorum.Devir kesiciyle ilgisi yok. Bende orjinal 15 olan ön dişliyi 16 yapıcam. Yapan varmı ? performans nasıl oluyor düz yolda kaça kadar çıkabiliyorsunuz 16 ön dişli ile =?

benim cbf bayır aşşa 110 yapıyo ama 120 yapmıyo büyük bi ihtimalle arkadaşın cbf nin arka dişli deyişimi yapılmıstır

ya da km yanlış gösteriyor olabilir. ben ersinle(torento1987) ile bursaya giderken yanyanayken benimki 110 gösteriyordum ersininkine baktığımda 120 görmüştüm. :) taha (woxter) deneyelim bunu senle de. :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
digi_boy26 ;

Abi kabul edin artık , CBF150 heryönden YBR125'den iyi . :) Bende GPS var her araç'ta %10 sapma olur , arabalar da dahil . CBF150 120 ile giderken GPS'yi açtığımda 107-108 km gibi bir hız gördüm . :wiinkk: Bu videoda CBF150'nin YBR'yi 4.viteste geçebileceğini söylüyor .

digi boy kardeşim bunun denemesini bursa yollarında yapmıştır. resimleri sitede mevcut:p

digi_boy26 ;

Abi kabul edin artık , CBF150 heryönden YBR125'den iyi . :) Bende GPS var her araç'ta %10 sapma olur , arabalar da dahil . CBF150 120 ile giderken GPS'yi açtığımda 107-108 km gibi bir hız gördüm . :wiinkk: Bu videoda CBF150'nin YBR'yi 4.viteste geçebileceğini söylüyor .

bak şimdi sataşma gibi olmuş cevabın izzet :) benim söledikelrimden farklı bişey sölememişin sende. 120le giderken 107-108 yani 12km eksik görmüşsün :) geçerse geçsin napıyım bişeymi dedik :)

digi boy kardeşim bunun denemesini bursa yollarında yapmıştır. resimleri sitede mevcut:p

yani. :)

bu tarz dişli değişikliğinde oranı fazla tutmak iyi olmayacaktır. mesela ön orjinal 15. 16 yapılabilir motor kaldırır ama 17 yi kaldırmaz. arka orj.. 42, 70 yapılabilir ama 38 sorunlu olabilir. İzlediğim videoda 1. viteste 40 km/h a kadar motorun çıktığını görüyorum. Bu motor da bir dişli modifikasyon var elbette, ya ön 17 dir yada arka 38 lik. Bu motorla çok dik bir bayırda trafik durur ve sizin de durmanız gerekirse, arkanızdada yolcunuz varsa motoru yerinden kaldıramassınız. Ayrıca benim istikametimde kayınpederlere giderken bir bayır var..Tavşantepe bayırı deniliyor. Bu bayırı.. arabalar aşağıdan iyice kaptıramazlarsa çıkamıyorlar. patiye kalkıyorlar. Bayır öyle dik ki, tek kişi iken orginal dişli ile 2. vitese atamyorsunuz. Ben bu bayırdan arkama hanımı alarak haftada 2-3 kere çıkıyorum. Ben Birol arkadaşımızın yaptığı dişli modifikasyonunu kendi motoruma aynı oranda yapsam o bayırı kesinlikle çıkamam çıksam bile motorun anası ağlar. veya durmam gerkirse de motoru mümkü değil yerinden kaldıramam..Kaldırmaya çalışırkende deb..balatalarını bitiririm. 30 bin gitmeye niyeti olan deb. balatası 15-20 binde biter. çok dik ve keskin virajlı bi bayır. Arkadada yolcu. yol itibariyle ve virajın keskinliği bayırın dikliği düşünüldüğünde 5-10 km/h hızdan yukarı çıkamassınız diyelim.işte o bayırı Birol arkdaşımızın yaptığı dişli değişikliği oranı ile çıkamassınız. çünki bu dişli değişikliği sebebiyle 1. viteste 40 km/h a kadar çıkan motor, 5-10 km/h gibi düşük hızlarda çok düşük devir kullanacaktır ve o yokuşu çıkabilmek için yeterli tork değerini üretmeyecektir. Bu modifikasyonu yaptırırken bunlarıda düşünelim lütfen ama bende en kötü öne 16 lık takıp denemek istiyorum. Olmassa 15 lik orjinali tekrar takarım.. Bu modifikasyonun en küçük oranlısı nedir bilen varmı ? Bilen ark..lar yazarlarsa sevinirim. Önü 1 diş büyütmek mi yoksa arkdayı 2 diş küçültmek mi =? hızım 8-10 km artsın motor biraz rahatlasın yeter. bayır aşağı veya rüzgarsız düz bi yolda 15-20 km hız artışı için gerkli oranda dişli değiştirmek bu saydığım olumsuzluklara sebep verecektir.

Son düzenleme:
Motorda değişiklik yapıldığını düşünmüyorum.

Normalde butun vitesli araçlarda son vites ekonomi içindir. Hız için se sondan bir önceki kullanılır.

Bütün araçlar 4. vitesde maximum hızına ulaşabilir.

5. vitesde daha fazla sürat yapabilirsiniz ama bu hızı koruyamazsınız. Zaten hava ve yol koşulları size yardım etmiyorsa fazlada zorlamamak lazım.

Bu araç 5. vitesde zorlayarak 130 yapacaktır ama 120 km hızı sabit tutmak izterseniz 4. vitese düşmeniz gerekmektedir.

Motorda değişiklik yapıldığını düşünmüyorum.

Normalde butun vitesli araçlarda son vites ekonomi içindir. Hız için se sondan bir önceki kullanılır.

Bütün araçlar 4. vitesde maximum hızına ulaşabilir.

5. vitesde daha fazla sürat yapabilirsiniz ama bu hızı koruyamazsınız. Zaten hava ve yol koşulları size yardım etmiyorsa fazlada zorlamamak lazım.

Bu araç 5. vitesde zorlayarak 130 yapacaktır ama 120 km hızı sabit tutmak izterseniz 4. vitese düşmeniz gerekmektedir.

yazdıklarınızdan bi cbf 150 kullanıcısı olmadığınızı anladım :) dişli modifikasyonu yapılmamış hiç bir cbf 150 1. viteste 40 km/h a mümkün değil çıkmaz. Devir kesici var. Devir kesiciyi iptal de etseniz bu hızı yakalayamaz ve zaten bu videoda 1. viteste devir kesiciye 40 km/ h ta girmiş.Yani devir kesici iptal edilmemiş.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar