Cbf 150 aldım

Merhaba arkadaşlar Adım Emir, İzmirliyim Türkçe öğretmeniyim sitede yeniyim. 14 mayısta aldım motorumu 2. el motordan pek anlamam burada yazılanları dikkate alarak motoru aldım.
Tabi ne derecede başarı oldum hiç sormayın :) bugün tamirci tanıdığa götürdüm 300 tl lik masraf çıktı balatası yağı keçesi derken :) sonuç olarak motor sağlammış öyle dedi ve rahatladım tamirden gelince fotolarını paylaşıcam sitede yazın 3 aylık tatilim var. İzmirli arkadaşlar geziler için iletişim kurarsa elimden geldiğince katılırım. Herkese iyi günler

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
hayırlı olsun, (bir arkadaşın tabiriyle) tekerin düz bassın, allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Hocam hayırlı uğurlu olsun. 300 TL. ye motor sıfırlanır neredeyse. Sizinki dost işi galiba.:)

valla arkadaşlar motordan çok anlamadığımdan daha doğrusu nerelere çok dikkat edilir bilemediğim böyle oldu sanırım. motor 2009 model 20 bin km'de 3 bin liraya aldım arkadaşlar
300 tl meselesine geliyim şimdi :)

ön firen kolunun değişmesi lazım yamulmuş
amortisör keçeleri değişecek ön arka
fren balataları değişecek ön arka
zincir ve dişliler değişecek
arka stop komple değişecek sağ sinyal kırık bütün satılıyormuş
tam sentetik yağ koyulcak
buji değişecek

bi kaç ıvır zıvır daha var ama tam aklıma gelmiyor motor bakımsız açıkcası binen adam eşek niyetine binmiş gibi birşey :D tüm malzemeler 240 lira falan tuttu

yağ 30 lira arka stop komple 40 lira zincir 60 lira dişliler 25 lira buji 25 lira işte ufak tefeklerle 240 lirayı buldu 60 lirada işçilik vericem
ucuza kaçmak istemedim buji zincir yağ falan kaliteli olsun istedim
sonuçta can taşıyoruz
ekstradan korumalık demiri boyanacak ufak tefek çizikler falan rötuşlanacak
pahalı mı ? dersiniz ilk motorum ve ilk tamirim biraz allaha emanet takılıyorum :D

bu arada iyi dilekleriniz için teşekkürler

Super Moderator
Hoşgeldiniz ve güle güle kullanın, fakat Türkçe öğretmeniyim kısmını ben yanlış okumadım değil mi?

İmlanın, yanlış yazılan kelimelerin, de ve da'ların yeni motor heyecanıyka karışmış olması ve tekrarlanmaması umudum ve dileklerimle...

muhtemelen hocam telefondan yazdı. o yüzden böyle oldu :)

hocam..bana biraz motor pahalı gibi geldi ama sağlık olsun..hiç değilse artık yaptırdınız içiniz rahat binersiniz

Hayırlı uğurlu olsun. Mayıs ayı fiyat tarifelerine göre yüksek katsayıdan motor almışsınız :mrgreen: Allah kaza bela vermesin inşallah. Yazım hataları konusunda ben de arkadaşlara katılmadan edemeyeceğim. Hoca böyle yaparsa... :mrgreen:

İmlaya dikkat etmedim ama dikkat etmeye çalışırım. Frene firen demek kasıtlı yazılan bir şey ama dikkat ederim bundan sonra. Diğer arkadaşlara teşekkürler iyi dilekleri için. Türkçeyi korumak istiyorsak yabancı kökenli sözcükleri olduğu gibi dilimize almamalıyız. Türkçede iki ünsüz asla yan yana gelmez, ama kalıplaşmış olmasından dolayı kullanımı böyle televizyona tivi dememiz gibi konu nereden nereye geldi :)

Garip1701 arkadaşım tamir mi pahalı motorun fiyatı mı ?

Hayirli ugurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. Motorunuz cevre ve kullanici soylemleri dogrultusunda gayet kullanisli. Ufak tefek masraflar da ortadan kalktiginda sorunsuz olacaktir umarim :)

Anlatılanlar kadarıyla ömürlük bir motor almışsınız Bir İzmirli olarak İzmir ve bulunduğu çevrenin tadını çıkarın derim.Ülkemizin her ili güzel ama İzmir ve çevresi bir başka.Motorunuz hayırlı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar