GPS takip sistemi daha iyi bir opsiyon olabilirmiş gibi geliyor, bu sistemler gerçekten kolay kolay bloke edilmeyen sağlıklı sistemler mi, kullanıyor musunuz? En önemlisi de sıfır bir motosikletin beynini bozar mı?
Selamlar Hocam, Esengül'den aldım. 30'a.
Konuyla kismen alakali olacak,
Cb250R
Uzun vadede(10 sene sonra)
Mt25 den daha,diri,daha az sorunsuz,motor blogunun daha sağlam(sakin devir bandi)olacagini duşunuyorum,
Gerekce olarakta,
Hondanin ve yamahanin,eski nesil motorlarini ornek gosterebilirim.
Katılıyorum.
Honda dayanıklılık, Yamaha performans odaklı diyebiliriz.
Bu Cbr250 lerin krank problemlerin yüksek bir kısmı kullanıcı kaynaklıydı hocam. Tek silindir motorla r25 kovalamaya kalkıp redline da gezersen krank da kitler kol da çıkar. Bu yeni CB250r larda daha farklı bir ecu mapping ve limitleme söz konusu ki krank konusunda da iyileştirmeler olduğunu okumuştum.
R25 ve cbr250 kullanıcıları zaten motorlarının içinden geciyorlar. O zaman bu durumda mt25 ve r25 için cbr250 den daha sorunsuz bloğa sahip denilebilir. Çünkü r25 sahipleri de hep kesici, teker vs sürüyorlar ama dayanıyor makineler.
Cb250r mi? mt25 mi? Sorusu için şimdilik bir şey söylemek zor. Çünkü piyasadaki en eski cb250r daha 2 yaşında.
Hocam bugün suzuki yetkili servisi de olan arkadaşımın yanına gittim. Bir baktım cbr250 topluyor tesadüf ya. Enine boyuna sordum. Çıkan krank ile yenisi arasında farklar olduğunu söyledi. Bu krank olayının 2014e kadar olan serilerde kronik olduğunu fazla sıkıştırınca patladığını söyledi. Tamam hondaya gerçekten yakışmıyor bu durum ama çözüme kavuşturulmuş gibi duruyor ki 90 bin km yapan crf 250lerde bile böyle bir problem yok keza yazılım tarafı cb250r ile benzer.
Sözün özü siz bu konuda haklısınız zaman gösterecek. Fakat ben de diyorum ki honda gibi bir firma bunun farkına varıp yeni modellerde önlemini almıştır.
Kaldı ki mt25 ile cb250rı karşılaştırmak ne kadar doğru bilemiyorum ikisi çok farklı motorlar.
Hem 2020 0 cb250rı 28e aldım. Yamaha bayileri mt25 için 36dan aşağı düşmediler. Aradaki 8 bin farka bana göre değmezdi. 8 bin günümüzde iyi para
Sevgiler