CB250R İçin Yağ Tavsiyesi

Merhaba, yağ değişimi geldi fakat şu an şehir dışındayım önceki bakımda usta Castrol kullandığını gördüm ama hangisini kullandığını bilmiyorum. Yağ değişiminde sizce hangi marka yağı kullanayım? Gerçekten performanslı ve motorla güzel çalışmasını istiyorum. Önerebileceğiniz bir yağ var mı acaba?
Ekstra olarak biraz araştırdım ve Castrol Power 1 4T 10W-40 veya Motul 7100 10w40 önermişler. Castrol'den devam mı etsem acaba?

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Merhaba, yağ değişimi geldi fakat şu an şehir dışındayım önceki bakımda usta Castrol kullandığını gördüm ama hangisini kullandığını bilmiyorum. Yağ değişiminde sizce hangi marka yağı kullanayım? Gerçekten performanslı ve motorla güzel çalışmasını istiyorum. Önerebileceğiniz bir yağ var mı acaba?
Ekstra olarak biraz araştırdım ve Castrol Power 1 4T 10W-40 veya Motul 7100 10w40 önermişler. Castrol'den devam mı etsem acaba?
Motul 7100 bildiğim kadarıyla tam sentetik yağ.
Castrom Power 1 4T olan yarı sentetik diye görmüştüm castrol web sitesinde.

Benim motoru ilk aldığımda Motul 7100 konmuştu, sonraki bakımda Castrol Power1 kondu, yarı sentetik ama benim motor o kadar yüksek devir çevirmiyor zaten diye tam sentetiğe gerek yok demiştim, zaten 8bin devire bile çok çıkmıyorum, çoğu zaman 4-7bin devir arası sürüyorum diye çok önemsemedim.

Sizin motorun kullanma klavuzunda yazar ne tür ya gerekiyor diye, o standartları karşılayan herhangi bir yağ olur, yeter ki sahte olmasın.

Kitapçıkta aslında net belirtilmiyor, yapay zekalara da sordum onların hepsi tam sentetik yağ öneriyor. Sanırsam Castrol Power 1 4T'de tam sentetik. Motul'da şöyle bir kelek var kendi resmi sitesinde 1 LT olanların stoğu bitmiş. Hepsiburada'da ise ürün sahte yorumları oldukça fazla. Nasıl bulacağım bilemedim.

Bu motor kitapciga gore 10w-30 yari sentetik kullanir. Yetkili servislerin cogu 10w40 kullaniyor ama hepsi yari sentetik kullaniyor.

Suan tam hatirlamadigim ve arastirmaya usendigim birtakim onemli sebeplerden dolayi yari sentetik kullanmanizi tavsiye ederim.

Kafam baya karıştı. Yarı sentetik diyorsanız öyle yapayım o halde. Putoline Sport 4R serisi yarı sentetik mi peki? Yarın yağı alıp değiştirmem gerekiyor bakımı çok az geçti.

Putoline n tech pro r+ 10w30 veya motul 7100 10w30. Bunlar şahsımın önerileridir fakat viskozitenin 10w30 olması şarttır, koymak istediğiniz yağın kalitesi size kalmış bişey.

Ve evet honda servisleri de 10w40 koyarak hata yapıyolar, kendi kullanım ve servis kılavuzlarına zıt hareket ediyolar.

Motosikleti
Kafam baya karıştı. Yarı sentetik diyorsanız öyle yapayım o halde. Putoline Sport 4R serisi yarı sentetik mi peki? Yarın yağı alıp değiştirmem gerekiyor bakımı çok az geçti.
Yukarıda yazdım ya, castrom power 1 4t 10-40 yağ Türkiyede yalnızca yarı sentetik versiyonu satılıyor. castrol türkiye sitesinde yazıyor yarı sentetik olduğu. Yurtdışında castrol'un tam sentetik versiyonları da var ama bizdekiler yarı sentetik.

Yukarıda yazdım ya, castrom power 1 4t 10-40 yağ Türkiyede yalnızca yarı sentetik versiyonu satılıyor. castrol türkiye sitesinde yazıyor yarı sentetik olduğu. Yurtdışında castrol'un tam sentetik versiyonları da var ama bizdekiler yarı sentetik.
Evet evet öyleymiş. Aldım yağı. Şimdi ilk defa yağı değiştireceğim. Bir türlü tıpayı çıkaramadım delirdim yeminle ya.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

motorun her şeyini yaptım yağ falan on numara oldu bir deneyeyim dedim ve bariyere girdim. motorun resmen perti çıktı maalesef. elim kirli diye de eldiven falan da takmamıştım. ortalık perişan oldu :(. sol grenaj, sol sürücü üçgeni ve sol koruma takozu mahvoldu.

Son düzenleme:
CB250R tek silindir, sıvı soğutmalı ve yüksek devir çevirebilen bir motor olduğu için yağ seçerken şu kriterleri dikkate almak gerekir:

1. Viskozite:
    Türkiye şartlarında en yaygın tercih 10W-30 veya 10W-40.
    • 10W-30: Honda'nın fabrika önerisidir, özellikle soğuk çalıştırmada ve yakıt ekonomisinde iyidir.
    • 10W-40: Daha sıcak iklimlerde ve yoğun kullanımda (uzun yol, yüksek devir) tercih edilebilir. Motoru biraz daha korur.
  2. API ve JASO Sınıflandırması:
    • API SG veya üzeri
    • JASO MA veya MA2 (debriyaj balatalarıyla uyumlu, kaydırma yapmaz)
  3. Marka Önerileri (kullanıcı deneyimlerine göre):
    • Motul 7100 10W-40 (sentetik, yüksek koruma, sessiz çalışma)
    • Motul 5100 10W-30 (yarı sentetik, fabrika viskozitesi, fiyat/performans)
    • Liqui Moly Street 10W-40 (pürüzsüz vites geçişleri)
    • Castrol Power1 Racing 10W-40 (yüksek sıcaklıkta stabil)
    • Yamalube 10W-40 (OEM kalitesinde yağ)
  4. Değişim Aralığı:
    • Honda, normal kullanımda 6.000 km veya yılda bir değişim önerir.
    • Ağır kullanımda (yüksek devir, sık stop-start) 3.000-4.000 km arası değiştirmek motor ömrü için daha iyi olur.

Eğer tamamen fabrika önerisine sadık kalmak istiyorsan 10W-30 JASO MA2 bir yağ al.
      Motoru sıcak havada ve performanslı kullanıyorsan 10W-40 sentetik daha güvenli olur.

CB250R tek silindir, sıvı soğutmalı ve yüksek devir çevirebilen bir motor olduğu için yağ seçerken şu kriterleri dikkate almak gerekir:

1. Viskozite:
    Türkiye şartlarında en yaygın tercih 10W-30 veya 10W-40.
    • 10W-30: Honda'nın fabrika önerisidir, özellikle soğuk çalıştırmada ve yakıt ekonomisinde iyidir.
    • 10W-40: Daha sıcak iklimlerde ve yoğun kullanımda (uzun yol, yüksek devir) tercih edilebilir. Motoru biraz daha korur.
  2. API ve JASO Sınıflandırması:
    • API SG veya üzeri
    • JASO MA veya MA2 (debriyaj balatalarıyla uyumlu, kaydırma yapmaz)
  3. Marka Önerileri (kullanıcı deneyimlerine göre):
    • Motul 7100 10W-40 (sentetik, yüksek koruma, sessiz çalışma)
    • Motul 5100 10W-30 (yarı sentetik, fabrika viskozitesi, fiyat/performans)
    • Liqui Moly Street 10W-40 (pürüzsüz vites geçişleri)
    • Castrol Power1 Racing 10W-40 (yüksek sıcaklıkta stabil)
    • Yamalube 10W-40 (OEM kalitesinde yağ)
  4. Değişim Aralığı:
    • Honda, normal kullanımda 6.000 km veya yılda bir değişim önerir.
    • Ağır kullanımda (yüksek devir, sık stop-start) 3.000-4.000 km arası değiştirmek motor ömrü için daha iyi olur.

Eğer tamamen fabrika önerisine sadık kalmak istiyorsan 10W-30 JASO MA2 bir yağ al.
      Motoru sıcak havada ve performanslı kullanıyorsan 10W-40 sentetik daha güvenli olur.
Teşekkür ederim. Bakımını yaptım da şimdi parça almam lazım sanırsam askjdskad bir de kendime yeni bir sol serçe parmak kötü şeyler oldu :D Bir toparlanalım bunları düzelteceğiz umarım. Bir de 6 bin km'de bir mi değiştirelim yağı? Bana 3 bin km'de bir diyorlar.

Normal kullanımda 6 bin idealdir. Ama kısa ve sert sürüşler yapıyorsan daha erken yapman daha sağlıklı ama maliyetli olacaktır.
Bana Yamaha 10bin km diyor ama ben 3 4 bin km de yağımı değiştiririm.

Motosikleti
Evet evet öyleymiş. Aldım yağı. Şimdi ilk defa yağı değiştireceğim. Bir türlü tıpayı çıkaramadım delirdim yeminle ya.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

motorun her şeyini yaptım yağ falan on numara oldu bir deneyeyim dedim ve bariyere girdim. motorun resmen perti çıktı maalesef. elim kirli diye de eldiven falan da takmamıştım. ortalık perişan oldu :(. sol grenaj, sol sürücü üçgeni ve sol koruma takozu mahvoldu.
Geçmiş olsun. kötü olmuş.
Sigorta var mıydı bari?

Geçmiş olsun. kötü olmuş.
Sigorta var mıydı bari?
Kaskosu vardı evet. Ayarlanacak umarım. İnsanın bir parmağı bile kıymetli onu anlıyorsun. Serçe parmak deyip geçmemek şazım öyle bir soyuldu ve yarıldı ki kullanamıyorum şu an iyileşene kadar şu an baya canım yanıyor. Bakalım yarına kadar hafifler :( Düşeceğimi 2 saniye önce anladım ve dedim tamam düşüyorum ve o an sadece motora daha az hasar vermeye odaklandım nedense :( teşekkür ederim geçmiş olsun dileğiniz için.

Sağ olun teşekkür ederim herkese. Yetkili servisi aradım bugün sipariş versem Çarşamba günü gelecekmiş fakat bugün gidemedim. Toparlayacağız yeniden, Allah'tan ciddi bir şey yok. Haftaya düzelmiş olur her şey :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar