- Konu Yazar
Arkadaşlar hepinize merhaba, yeni motorsiklet almaya karar verdiğim şu zamanda iki motosiklet üzerine yoğunlastım ve pazartesi günü bayiiden gidip bu iki motosikletten bir tanesini alacağım ancak kafamda netleştiremediğim bir kaç soru var. Öncelikle mt 25'de kesin kararlıydım dün de bayiiye gidip görme şansım oldu motosiklette fiziki olarak büyük değişikler olmuş baya baya m7 07'benzemiş, 2020 öncesi üretimlerde sanki 07-09'dan farklı bir sınıfa ait hissiyatı vardı 2020 üretimiyle tamamen ''ben aynı ailedenim'' demiş. Açıkcası değişen görünümle kafamda iyice netleşmişti taa ki yamahadaki arkadaşların çok ilgisiz olması dolayısıyla bir de Honda'ya uğramak istedim ve gidip cb 250R modeline baktım. Honda'daki arkadaslar gayet ilgliyldi sorduğum tüm soruları gayet olumlu karşılayıp kafamdaki soruları aydınlattılar. Tabii ki sadece ilgiden dolayı gidip cb250'r almak istemiyorum CB'nin de çekici gelen tarfları oldu öncelikle motosikletin dış görünüşü çok tatlı old school tarzı seven birisi olarak bu motosiklet tip olarak oldukça hoşuma gitti ikincisi motosikletin üzerine oturduğumda ayaklarım debriyaj ve fren kolunu muhteşem kavradı-ki beni en çok etkileyen bu odu- mesela mt'de bu kadar güzel kavramıyor ayaklarım debriyaj ve fren kolunu fiyatı da mt'ye göre biraz daha avantajlı. Mt'nin çift silindir olmasıyla özellik olarak cb 250R'dan daha üstün olduğunu biliyorum ancak Honda'ya da güveniyorum ve pişman etmeyecğeini düşünüyorum ve biliyorsunuz ki ciddi paralar veriyor bu modellere ve bunları alabilmek için maaşımızın nerdeyse yarısını 2 yıla 3 yıla bankalara kredi ödemelerine bağlıyourz. Ödeme konusunda her hangi bir sıkıntı yaşamam konusunda elimden çıkarma fikrini düşündüğümde sanırım mt cb'ye göre daha hızlı bir piyasaya ve kar marjına sahip... Arkadaşlar kafamda netleşmeyen bu sorular var yardımcı olursanız sevinirim. Not: Pazartesiye kadar karar verip alacağım motosikleti bayiiden alış ilk sürüş ve görüşlerim hakkında başlığı devam ettirmek istiyorum