CB 500 hk.

Motosikleti
PCX125
Herkese merhaba cb 500 hornet almak istiyordum ve ayrıca nakitte de inanılmaz kampanyaları var ama piyasası olmadığını düşündüğüm için satma konusunda büyük tereddütteyim.Sizce piyasası olur mu ve neden bu kadar güzel bir motor ülkemizde talep görmedi? (a2 ehliyet için 400-600 cc japon motor önerilerinize açığım)

Motosikleti
Honda CBR500R
A2 ehliyet uyumlu Japon CB500, CBR500R, Ninja 500, Ninja 400, Z500, Z400 bir de Yamaha'nın R3'ü ve MT3'ü var bildiğim kadarıyla. Alıp 3-5 ay sonra satmayacaksan ikinci elini düşünme, keyifle bin bence.

Kriz yüzünden nakit sıkıntısı var. Bayii ler nakit gelene komik paralara motor veriyorlar hatta. sen yeter ki almak iste 12 ay taksik avantajı + 50 bin kadar indirimlerle motoru veriyorlar. pazarlığına göre daha da düşebilir. en iyi taksit avantajı hondada şu an. sen ilkin modelini belirle.
Tarzın, bütçen, ehliyet seviyen, tecrüben, sürüş dinamiğin, kullanım amacını belirle ondan sonra seçeneklerine bak.

Parayı ağaçtan toplamıyorsanız almadan satmayı düşünün arkadaşlar. Faiz oranları, döviz, emtia fiyatları hepsi ortada. Ülkemiz şartlarında alışveriş yapmayı ne yazık ki herkes ya öğrenmek ya da parasını eritmek durumunda. Mevcut durumda bırakın satmayı, almalı mıyım diye iki kez düşünmelisiniz. Eğer bağlayacağınız paraya ihtiyacınız olmayacaksa, sermayenizle ilgili gelecekte spesifik planlarınız yoksa; yani tek amaç motora binmekse ve yolda olmaksa başka, düşünmeseniz de olur. Öbür türlü hem binerim hem yatırım olsun diyorsanız yanlış yoldasınız.

Krizle alakası yok cb500 satılmayan bir motor herkes biliyor. O paralara 2. El düşük km R25 veya biraz ekleyip sıfırı bile daha iyi çünkü piyasası çok olduğu için al sat yapmanız çok kolay olacaktır. Sıfır cb parası illa verecekseniz de yine 2. El ninja 400 öneririm. A2 diye bunları öneriyorum a ehliyette çok daha fazla seçenek mevcut.

Motosikleti
Yamaha XT660R
Honda'nın 500 bloğu çok sıkıcı. Bırakın A ehliyet alana kadar idare etmeyi İki aya hacmine göre ne kadar güçsüz ruhsuz bir motosiklet bu demeye başlarsınız. Honda'nın zaten küçük hacimleri hala 2010 teknolojisinde. Makyajla ekran değişip(o da her motorunda kullandığı ekran) devam. Tek iyi yönü sıfır problem yaşarsınız.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
A2 ehliyet olayı aşırı saçma. Özellikle sırf ehliyet A2 diye ona uygun motor almak daha da saçma. Düşük cc sürüp sonra yükseltmek daha iyi, değişimden sonra sadece ağırlık yönetimine alışmak lazım, e o da gayet normal. Zaten yükseltilecekse hiç böyle motorlarla vakit kaybetmemek lazım.

Bu arada güzel de değil, motor bağlantı vidası komple bloktan kırılıyordu, titreşimi konusunda destanlar yazılmıştı. Bence dizayn ve karakter karmaşası yaşayan bir blok. Yerinde olsam sahip olduğum motorla devam eder, A ehliyet alır sonrasında ona göre menülerden motor seçerdim, limitsizce.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Bu arada güzel de değil, motor bağlantı vidası komple bloktan kırılıyordu, titreşimi konusunda destanlar yazılmıştı. Bence dizayn ve karakter karmaşası yaşayan bir blok. Yerinde olsam sahip olduğum motorla devam eder, A ehliyet alır sonrasında ona göre menülerden motor seçerdim, limitsizce.
40.000km CB500F kullanmış biri olarak bu yazılanları ilk defa duydum. Acayip titreşimsiz, gayet yeterli gücü olan bir bloktur. (CB500F güç / ağırlık oranı NC ile neredeyse aynı mesela - sadece NC lehine %3'lük fark var...) 2013'ten beri üretilen bu blok bence Honda'nın en başarılı ve en dayanıklı bloklarından biridir. Bugün sarı siteye bakarsanız 2014 model 300.000km'de (270.000km'de rektifiye görmüş) bir örneğini görebilirsiniz mesela (Kilometresinden kurye motoru olduğu belli; yani o işe 300.000km dayanabilen bir bloğa saygı duymak lazım bence...)

A2 ehliyet olayı aşırı saçma. Özellikle sırf ehliyet A2 diye ona uygun motor almak daha da saçma. Düşük cc sürüp sonra yükseltmek daha iyi, değişimden sonra sadece ağırlık yönetimine alışmak lazım, e o da gayet normal. Zaten yükseltilecekse hiç böyle motorlarla vakit kaybetmemek lazım.

daha önce hornet kullandınız mı?

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
40.000km CB500F kullanmış biri olarak bu yazılanları ilk defa duydum. Acayip titreşimsiz, gayet yeterli gücü olan bir bloktur. (CB500F güç / ağırlık oranı NC ile neredeyse aynı mesela - sadece NC lehine %3'lük fark var...) 2013'ten beri üretilen bu blok bence Honda'nın en başarılı ve en dayanıklı bloklarından biridir. Bugün sarı siteye bakarsanız 2014 model 300.000km'de (270.000km'de rektifiye görmüş) bir örneğini görebilirsiniz mesela (Kilometresinden kurye motoru olduğu belli; yani o işe 300.000km dayanabilen bir bloğa saygı duymak lazım bence...)
Selamlar, Jawa 500 Adv baktığım dönemde özellikle yabancılarda motor bağlantılarından kırıldığına yönelik çokça foto ve yazı okumuştum. Ayrıca hala A2 limitinde motosiklet almak benim düşünceme göre mantıklı değil. Sebebini kendimce söyledim. Aynı blokla NX'e, CB'ye, CBR'a aynı motoru koymak mantıklı gelmiyor. Bunu yapan da direk CP2'den yaptı, o da zaten tek başına 70 beygir üstü çıkaran bloğu kullandı... 47 beygir ile ne bekliyorsunuz ki ? Para ve heves tuzağından başka birşey değil. Basamak motoru kavramına inanmıyorum abi. 250cc ile eğitirsin kendini, bazı yeteneklerini geliştirirsin, sürüş sistemin oturur sonra alırsın bir güçlü motor, ömür boyu kullanırsın.

Önce bunu al, sonra bunu al, arada bir tane şundan koy, en son litrelik makina satalım... Markaların olayı bu, heves ettirip kafa karıştırmak. Burada şunu derseniz anlarım, şehiriçinde ısınmasın, az yaksın, hafif kalsın diye yapıyor mantığını kabul ederim ama öyle bir niyetle kaçımız hareket ediyoruz ki.. "4.5 litre mi yakıyor, al ulan 6 yaksın" diyip gaza abanmıyor muyuz arada? Hafiflik günlük kullanımın ne kadarında önemli ? Hele ki alçak, naked bir motosiklette... Kandırmayalım kendimizi. Sırf uygun diye alınacak motosiklet değil.
Hani baya baya ucuzlar, o zaman evet 250 cc yerine alınabilir, yine A2 limitinde olduğu için diye değil.

Bu arada yüksek kilometre belirleyici midir ? 🙃 Saygılar.
daha önce hornet kullandınız mı?
Hayır doğrudan Hornet 500 kullanmadım, 650F Hornet'i Beykozda Honda Safety'de test etmiştim, o muhteşemdi ama dört silindir olunca ilerisi için potansiyel maliyetleri gözümü korkutuyordu ve tarzım da değildi açıkçası. Jawa'nın 500 adv.sini denemiştim Blue motorda. O dönemde "CB500 motoru bu yaa" denilerek pazarlanıyordu hatta. Test için görüştüğümde gün verdiler telefonda, 30 dakika ile 1 saat arasında yoğunluğa göre deneyebilirsiniz demişlerdi. Topkapı'da buldum kolayca bayiyi, içeri girdikten sonra kel bir adam karşıladı motoru anlattı vs evrak işi tamamlandıktan sonra verdiler anahtarı, o şekilde gezmiştim trafikte. Bol bol dur-kalklı trafikte bi ara cadde gibi yerde ortalık rahatlayınca bastım ama tat vermemişti açıkçası. Ergonomisi güzel olsa da motorunu pek beğenmemiştim, hem güçlü gelmemişti hem de ileride koruma demiri takmak istediğimde doğrudan motor bloğuna montajlamam gerektiği için çok hoşlanmamıştım da.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
"X bloğunun klonu" sözüne çok da itibar etmemek lazım. Sözüm ona Moto Morini ya da Cf Moto 650 Tk/Nk/ Mt de benim rahmetli Er6F'in çift silindir 650 cc bloğunun klonuydu. Bu bloğun olumsuz özelliklerini almalarına rağmen performans ve yakıt tüketimi avantajları gibi iyi yönlerini almamışlardı. Honda'nın da 500 cc çift silindir bloğunun klonunun da bir Honda olmayacağını kabul etmek gerek.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...47 beygir ile ne bekliyorsunuz ki ? Para ve heves tuzağından başka birşey değil. Basamak motoru kavramına inanmıyorum abi. 250cc ile eğitirsin kendini, bazı yeteneklerini geliştirirsin, sürüş sistemin oturur sonra alırsın bir güçlü motor, ömür boyu kullanırsın...
Tam öyle değil aslında; mesela benim CB500F'i sattığım sene Türkiye'de CB500X olsaydı onu alır şimdi de halen kullanıyor olurdum büyük ihtimal. (Çünkü esasında / objektif bakınca, şahsi kullanım şeklimde daha fazlasına ihtiyacım yok...)

DL650 güzel motosiklet ama en nihayetinde insanı heyecanlandıran bir güç/ağırlık oranına sahip değil, temelde konforuyla öne çıkıyor. İdamesi de 500'lük Honda'lardan hallice pahalı; her 12.000'de 4 buji değiştir (kitabına uyacaksan, bence israf - ayrı konu) (Honda 500'lerde 24.000'de 2 tane), hava filtresi değiştirmek için karenaj sök depo kaldır (Honda 500'lerde sele sök direkt önünde, filtre fiyatı da çok uygun), 100 km'de 1L fazla yakar vs. vs. Yani müthiş konforu ve yüksek tork ve devir aralığı ile sunduğu esneklik çok güzel tabi ama esasen o da bir ara motor. Onu da bir süre kullandıktan sonra da kaşınmaya başlıyor insan; bu işin sonu yok açıkçası.

Bütçesi ancak buna yeten ve daha fazlasına pratik anlamda ihtiyaç duymayanlar için on numara tercihtir Honda 500 serisi.

Ekleme: Aşırı da kıvraktır bu arada naked versiyonu. Az peg sürtmedim. Benim gibi 190'lık adam bile uzun yol yapabiliyordu CB500F'te. (3'lü çanta setim falan vardı...) Artık Türkiye'ye gelmiyor, km'si ve yılı yükseldi diye hazır para ediyorken satmıştım. (40.000km kullanıp alış maliyetimin sadece 1.000$ altına vermiştim; işletme gideri hariç bedavaya kullanmışım yani...)

Son düzenleme:
Selamlar, Jawa 500 Adv baktığım dönemde özellikle yabancılarda motor bağlantılarından kırıldığına yönelik çokça foto ve yazı okumuştum. Ayrıca hala A2 limitinde motosiklet almak benim düşünceme göre mantıklı değil. Sebebini kendimce söyledim. Aynı blokla NX'e, CB'ye, CBR'a aynı motoru koymak mantıklı gelmiyor. Bunu yapan da direk CP2'den yaptı, o da zaten tek başına 70 beygir üstü çıkaran bloğu kullandı... 47 beygir ile ne bekliyorsunuz ki ? Para ve heves tuzağından başka birşey değil. Basamak motoru kavramına inanmıyorum abi. 250cc ile eğitirsin kendini, bazı yeteneklerini geliştirirsin, sürüş sistemin oturur sonra alırsın bir güçlü motor, ömür boyu kullanırsın.

Önce bunu al, sonra bunu al, arada bir tane şundan koy, en son litrelik makina satalım... Markaların olayı bu, heves ettirip kafa karıştırmak. Burada şunu derseniz anlarım, şehiriçinde ısınmasın, az yaksın, hafif kalsın diye yapıyor mantığını kabul ederim ama öyle bir niyetle kaçımız hareket ediyoruz ki.. "4.5 litre mi yakıyor, al ulan 6 yaksın" diyip gaza abanmıyor muyuz arada? Hafiflik günlük kullanımın ne kadarında önemli ? Hele ki alçak, naked bir motosiklette... Kandırmayalım kendimizi. Sırf uygun diye alınacak motosiklet değil.
Hani baya baya ucuzlar, o zaman evet 250 cc yerine alınabilir, yine A2 limitinde olduğu için diye değil.

Bu arada yüksek kilometre belirleyici midir ? 🙃 Saygılar.

Hayır doğrudan Hornet 500 kullanmadım, 650F Hornet'i Beykozda Honda Safety'de test etmiştim, o muhteşemdi ama dört silindir olunca ilerisi için potansiyel maliyetleri gözümü korkutuyordu ve tarzım da değildi açıkçası. Jawa'nın 500 adv.sini denemiştim Blue motorda. O dönemde "CB500 motoru bu yaa" denilerek pazarlanıyordu hatta. Test için görüştüğümde gün verdiler telefonda, 30 dakika ile 1 saat arasında yoğunluğa göre deneyebilirsiniz demişlerdi. Topkapı'da buldum kolayca bayiyi, içeri girdikten sonra kel bir adam karşıladı motoru anlattı vs evrak işi tamamlandıktan sonra verdiler anahtarı, o şekilde gezmiştim trafikte. Bol bol dur-kalklı trafikte bi ara cadde gibi yerde ortalık rahatlayınca bastım ama tat vermemişti açıkçası. Ergonomisi güzel olsa da motorunu pek beğenmemiştim, hem güçlü gelmemişti hem de ileride koruma demiri takmak istediğimde doğrudan motor bloğuna montajlamam gerektiği için çok hoşlanmamıştım da.
sadece 1 saatlik sürüşle motorun kırıldığından, titrediğinden bahsedip motoru kötülemek bana göre yanlış bir yönlendirme olur.
siz belki daha önce 300km/s hız yapan 1000 lik motosikletler kullanmış olabilirsiniz, bu yüzden de 47 beygir size çok güçsüz gelebilir, fakat hiç de öyle güçsüz bir motor değil. çoğu spor araç 6 saniyenin altında 100 km/s hıza ulaşamazken hornet 500, 6 saniyenin altında bu hıza ulaşabiliyor. ayrıca şehir içi kullanım için çok ideal bir motosiklet, ancak uzun yola pek tavsiye etmem.
şu an çok uygun fiyata satıldığından bahsediliyor. e satarken de mecburen uyguna satmanız gerekecek, aslında herhangi bir zarar durumu olmaz ileride. sadece satmak istediğinizde normalden biraz uzun sürebilir satması. her zaman dediğim gibi, bu tarz ulaşım için alınmayan motosikletler keyif için alınır. öyle pat diye satılmak için değil ölüm kalım meselesi olmadıkça.
beğendiğiniz, keyif alacağınız motoru alıp, tadını çıkarın. ben bunu satar mıyım satamaz mıyım diye düşünüp hiç tarzınız olmayan, kullanırken rahat edemeyeceğiniz motosikletleri almayın.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu honda 500'e laf etmeyin. A2 sınırında ama bunlar Avrupada başlangıç motoru diye satılıyor. Oralarda eğitimler ve ehliyet olayları bizdekine göre çok daha zor diye direkt o motordan başlayabiliyor insanlar, bizdeki gibi aman onu alma 125likle başla ölürsün denmiyor.
Cyan çok mutlu mesut kullanmıştı onu, sonradan DL650 aldı ama gücü yetmeyecekse de DL650 de bir zaman sonra yetmiyor, yani insan tecrübe kazandıkça 100 beygir üzeri bir motor için kaşınmaya başlıyor eninde sonunda onun çaresi yok.
Ama uygun kullanınca bu honda motorla ölümsüz onu kabul edelim. Forumdaki meşhur honda trolumuz hondanın sağlamlığı konusunda haksız değildi, ona honda övüyor diye değil trolluk yapıyor diye kızıyorduk, hakkını da verelim, honda sorunsuz, hele bu 500cc motorları sorunsuz.
Ülkeye gelmeyen cb500x mesela ölümsüz sağlam makinaydı, başlangıç ve dl650 gibi çok yüksek makinalara boyu yetmeyenler için ideal, instagramda dünya gezilerini takip ettiğim yaşlı bir çift var, adam bendekinin aynısı 2015 model dl650 XT kullanıyor, kadın cb500x, 70 yaşına yaklaşmış teyze o motorla Afrika gezdi, Türkiyede bizim gezmediğimiz yerleri geçti, Avrupa'yı karış karış gezdiler nordkap'a bile gitti, motora hiç bir şey de olmadı.
Aynı motoru Avrupada yaşayan arkadaşım başlangıç motoru diye aldı, alpleri, balkanları gezdi, Türkiyeye geldi Türkiyede gezmediği zor rota kalmadı, 2 yılda 45bin km yol yaptı, motor yabancı plaka olunca tekrar Avrupa'da bıraktı, bir ara satarım diyor, benim dl650'yi görünce bu bana çok yüksek demişti, yani herkes vstrom kullanabilecek değil, onun işini fazlasıyla görüyordu, çamurlu dağ yollarında motoru devire devire gezdi motora hiç de bir şey olmadı, çamurlandı yalnızca. Yurtdışında nispeten ucuz fiyata alınca da acımayı vurdu kırbacı. Gezilerini yakından takip ettim, denk gelip beraber süremedik ama bizim tommy gibi bir gün içinde 800 hatta bin km yollar yaptığı oldu. kötü bir motor olsa bu yolları yapamazdı. Bir de uzun yol yapıp da 3lü çanta seti falan sevmiyor, arka çanta bile almamıştı, arka seleye bir sırt çantası bağlayıp düşüyor yollara.
cb500 serisi bizim dl650'ler gibi efsane motor ama işte Türkiyede fiyatlar saçma sapan olunca bu motor pahalı gibi kalıyor, onu alana kadar 250cc'den sonra 650'lik bir şey alırım deniyor onu diyenler de haklı ama bu bizim ekonomik şartlarımız böyle diye, yoksa buna ucuz motor başlangıç için alayım sonra seversem 100 beygir güçlü bir şeye geçerim diyenler alıyor, ucuzluğuna göre koftesi fazla yani motorun.

-Agrasif değil- oturaklı,
-Egzoz sesi tatminkar, (500cc çift silindir sınıfına göre iyi diyebilirim)
-Daha kaslı olabilirdi herkes 250cc zannediyor.
-Frenleri çok iyi, önler çift disk nissin başarılı.
-Hornet lastikleri kaliteli
-Hornet son hızlarda iddialı değil. şehir içi kofor ve yakıt tüketimi odaklı.
-Güvenli hissettiriyor. Patinaj önleyici sistemler, ABS vs iyi çalışıyor.
-titreşim çok az. (var diyenleri çözemedim. yüksek devirlerde olabilir. düşük devirlerde yok.)
-Aksesuarlar yetersiz, bayii aksesuarları abartılı pahalı
-Honda servis kalitesini seviyorum.
indirimde alınabilecek harika bir motor bence, Modları yok ama sürüşüne göre agrasifte gidiyor.

Kişi kendi tercihlerine göre seçim yapmalı en azından test motorunu denemeli yada günlük kiralamalı. Şekli daha gösterişli olsaydı kişilerin bakış açısı da değişirdi diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar