Selamlar, Jawa 500 Adv baktığım dönemde özellikle yabancılarda motor bağlantılarından kırıldığına yönelik çokça foto ve yazı okumuştum. Ayrıca hala A2 limitinde motosiklet almak benim düşünceme göre mantıklı değil. Sebebini kendimce söyledim. Aynı blokla NX'e, CB'ye, CBR'a aynı motoru koymak mantıklı gelmiyor. Bunu yapan da direk CP2'den yaptı, o da zaten tek başına 70 beygir üstü çıkaran bloğu kullandı... 47 beygir ile ne bekliyorsunuz ki ? Para ve heves tuzağından başka birşey değil. Basamak motoru kavramına inanmıyorum abi. 250cc ile eğitirsin kendini, bazı yeteneklerini geliştirirsin, sürüş sistemin oturur sonra alırsın bir güçlü motor, ömür boyu kullanırsın.
Önce bunu al, sonra bunu al, arada bir tane şundan koy, en son litrelik makina satalım... Markaların olayı bu, heves ettirip kafa karıştırmak. Burada şunu derseniz anlarım, şehiriçinde ısınmasın, az yaksın, hafif kalsın diye yapıyor mantığını kabul ederim ama öyle bir niyetle kaçımız hareket ediyoruz ki.. "4.5 litre mi yakıyor, al ulan 6 yaksın" diyip gaza abanmıyor muyuz arada? Hafiflik günlük kullanımın ne kadarında önemli ? Hele ki alçak, naked bir motosiklette... Kandırmayalım kendimizi. Sırf uygun diye alınacak motosiklet değil.
Hani baya baya ucuzlar, o zaman evet 250 cc yerine alınabilir, yine A2 limitinde olduğu için diye değil.
Bu arada yüksek kilometre belirleyici midir ?

Saygılar.
Hayır doğrudan Hornet 500 kullanmadım, 650F Hornet'i Beykozda Honda Safety'de test etmiştim, o muhteşemdi ama dört silindir olunca ilerisi için potansiyel maliyetleri gözümü korkutuyordu ve tarzım da değildi açıkçası. Jawa'nın 500 adv.sini denemiştim Blue motorda. O dönemde "CB500 motoru bu yaa" denilerek pazarlanıyordu hatta. Test için görüştüğümde gün verdiler telefonda, 30 dakika ile 1 saat arasında yoğunluğa göre deneyebilirsiniz demişlerdi. Topkapı'da buldum kolayca bayiyi, içeri girdikten sonra kel bir adam karşıladı motoru anlattı vs evrak işi tamamlandıktan sonra verdiler anahtarı, o şekilde gezmiştim trafikte. Bol bol dur-kalklı trafikte bi ara cadde gibi yerde ortalık rahatlayınca bastım ama tat vermemişti açıkçası. Ergonomisi güzel olsa da motorunu pek beğenmemiştim, hem güçlü gelmemişti hem de ileride koruma demiri takmak istediğimde doğrudan motor bloğuna montajlamam gerektiği için çok hoşlanmamıştım da.