çaylağa ardım lazım

evet arkadaşlar aslında ben önyargılarımdan dolayı motosiklete karşı negatif düşünceler besleyen birisiydim ama son zamanlarda bi yakınlık hissetmeye başladım tbi bu her tarz motor için değil öellikle görüntü olarak beni etkilemesi gerekiyo makinaların.performans konusunda yeni araştırmaya başlaığım ve çevremde spor motor kullancısı çok olmadığı için pek bilgim yok ancak ben araştırmalarım sonucu kendime fiyat performans ve görünüşün ortak kesişim noktası olarak Bumoto-calibre 250rr buldum. ilk olarak aklımdaki sorulardan en önemlisi olan ben bu makinayı kullanabilicekmiyim sorusu var 18 yaşındayım ve daha önce scooter harici hiç kullanmadım aklımdaki düşünce ehliyet kursuna başladktan sonra bu motoru alıp direksyon sınavlarına kendi motorumla hazırlanmak ve gitmek.
daha sonra bu motoru çok araştırdım motor sahipleri çok memnun olduklarını söyleselerde bayi ve fuarlarda inceleyen arkadaşlar diğer arkadaşları benim motorum dedkleri için samimiyetsiz buluyor tabi ben kullananlara daha yakınım çünkü çin malı ve dışının iyi olmaması motoru dandik yapmaz sonuç olarak 7binlira gibi iyi bi rakam ama beni korkutan 250cclik bi motoru kullanamama korkusu.
özet: Bumoto-calibre 250 başlangıç için nasıl bi motor ve motor hakkındaki görüşleriniz ??:silent:

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:10 ----------

aynı sorular honda cbr 125 içinde geçerli ama alıp bir sene sonra sıkılmak istemiyorum hız tutkunu değilim ama beni yarı yolda birakmayacak ayvalık-urla yolunu gidebilecek ve güçlü bi motor istiyorum o yüzden ilk terciğim calibre 250 ama tabi kullanamadıktan sonra anlamı yok o yüzden objektif olursanız sevinirim arkadaşlar.
Teşkkürler şimdiden.

Kullanırsın motorun tipine bakıp oo bu fazla gelir demene gerek yok 250 cc başlangıç olabilecek düzeyde bir motordur boyunda çok kısa degilse ayagın yere rahatlıkla deyiyorsa kendini iyi kontrol ederek hız yapmayarak motoru ve kendini öğrenirsin.Bumoto başlıgında sayfalarca yazı var orayıda araştır sahipleri orda eksileri artıları herşey yazıyor.Ancak uyarı düzgün ekipmansız ve ehliyetsiz kesinlikle bu işe kalkışma motoru alıcaksan ehliyeti aldıktan sonra al ögrenme işini olan birilerinden yardım iste veya 2 3 saat ders al ehliyetsiz kazanın cezası ve faturası sana agır olur.

öncelikle ehliyetsiz bir kazaya felan bulaşırsan bunun altından kalkmak çok zor olur sonrası da calibre dediğin makina 250 cc ama son hızı yüksek(ibre sağlamsa 174 de resmini gördüm) bir makina...
ivmelenmesi için de harika diyor kullanıcıları ve sen buna ne kadar engel olabilirsin bunu tartışalım şimdi

anamm adam 250likle baslamıs. vay arkadaş. neyse inşallah akıllısındır da kardesım, 160la kamyonları sollamazsın. inşalaah.

boyum 1.85 ehliyet olmadan alamiycam zaten anlasilan. yok kardes ne 160i ben 100filan yaparim bayaa alistiktan sonra oda 250cc hatrina. ekipman ve ehliyet zaten benimde takintim full ekipmansiz hic binmem. birde dedigim gibi pek anlamiyorum su ivmelenme olayi ne diger konulara filan baya baktim aklimda kalanlara cevap bulamadigim icin baslik actim tesekkurler yardimlariniz icin

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:03 ----------

öncelikle ehliyetsiz bir kazaya felan bulaşırsan bunun altından kalkmak çok zor olur sonrası da calibre dediğin makina 250 cc ama son hızı yüksek(ibre sağlamsa 174 de resmini gördüm) bir makina...
ivmelenmesi için de harika diyor kullanıcıları ve sen buna ne kadar engel olabilirsin bunu tartışalım şimdi

su ivmelenme olayini tartissak iyi olur bencede

Motorunu alan her genç o ibrenin sonunu bir kere görür en azından :D sadece sen kendini pişene kadar gördürmemeye uğraş calibre güzel bir motor hayırlısı olsun.

valla 250lik motoru alırsın altına, cıkarsın yola dedıgın gıbı 100 yapmaya. motor 100e cıkar. elin hafif asagı kaydımı motor zaten dırek 110 120 rahat gorur. hıssedersın zaten motor der ver gazı bana :) o gazı vermedıgın zamanda da, o motora bınmenın bı kıymetı yok bence. neyse inşallah ilk zamanlarda 100km gibi hızlarda kalırsın ne diyim radarlara dikkat et :) ekipmanlarını eksiksiz al ve kalitelisinden al. ben 1000lira ayırırdım ekipmana o motora bınmek ıstıyosam ki fakir adamım :) 150yle bı kaza yaptıgını dusunursen, dusunemıcek hale gelırsın ekipmansızsan. göznü fazla korkutmıyım gerek yok gerekenı yap yeter :) hayırlı olsun sımdıden. aldıgında fotografları yenı bı konu'yla sergılersın ınsallah burda :)

http://m.youtube.com/#/watch?v=Hvunr0meJt0&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DHvunr0meJt0&gl=TR
buna ne diyorsunuz peki, yani biraz fala abartıyor gibi o ufak şeyleri biliyoruz zaten ayrıca bunun eğitimleri var ama siz ne diyorsunuz??

O testte abimiz olması gereken en ideal şeyi sölemiş en güvenlisi odur ancak sen diyorsan ben egitim alırım kendimi bilen adamım dikkatliyim bisiklete gibi 2 tekerlekli şeylere karşı ögrenme ve sürme konusunda yetenegim var 1000liklede başlayıp ayakta kalabilirsin.Mesele etrafı iyi gözlemleyip nerde ne yapacagını bilebilmek.

http://m.youtube.com/#/watch?v=Hvunr0meJt0&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DHvunr0meJt0&gl=TR
buna ne diyorsunuz peki, yani biraz fala abartıyor gibi o ufak şeyleri biliyoruz zaten ayrıca bunun eğitimleri var ama siz ne diyorsunuz??

Canım O 250cc Ninjaya ve Cbr ye de aynı şeyi diyor Başlangıç motoru olarak Kullanılı bilinir diyor, AEA O videoda en güvenli şeklini vermiş
Hani Bazıları direk 600 Lüğe geçiyor ya Hiç yokdan Bari Scooterla Trafikde nerede duracağınızı öğrenin babında
Bumota Kullanıcıları Memnunlar Sadece devir kesici yokmuş motorda geri kalan herşeyi iyi diyorlar Özellikle yakıt olarak çok çok az yaktığı söylediler Öyleki 125,150 likler kadar söyleniyor
Devir Kesicide sonradan Takılıyormu onu bilmiyorum ama 100,200 Tl gibi bir rakamla Yapmam mümkünse Bence Alınması mümkün bir Araç.

Yani tabi biliyorum kendimi nerde durucagimi nereye gidicegimi filan ama 125lik alip sonra 250 sonra 600luk yok efendim o motordan bu motora gecicek maddi durumumda yok öğrenciyim ve babam desteklemiyo o yüzden bikerede iyisini almak istiyorum

Alman gereken 250lik kardeşim ötesi yok 250lik bir motor türkiye yollarında seni heryere getirir götürür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar