Neden bizden olmayana bize benzemeyene öteki muamelesi yaparız...neden bizim gibi olmasını isteriz...Merak ediyorum kürtler neden bu topraklar da üçüncü sınıf muamele görür...
_ Abi ben birçok ülkeden birçok kişi hatta o ülkelerde yaşayan birçok farklı ırk tanıdım ve öteki muamelesinin ne demek olduğunu çok iyi anladım.
Dünya üzeride bizim kadar içten, kardeşçe sahiplenen, resmen kendinden ayrı görmenin ne demek olduğunu bilmeyen başka hiçbir ülke
YOK. En medeni, demokratik... olduğunu düşündüğün ülkeyi 10dk araştırman yeterli olacaktır
Bu toplum yüyıllardır arapça selamun aleykum derken neden gocunmadı da kürtceden hep irreti ve rahatsız oldu...
_ Arapça konuşunca kendini
daha müslüman hissedenlerin sorunu abi bu dediğin.
Benim için oldum olası, "Selamun Aleykum" ne ise, "God bless U Dudeeee?" da aynı hissi yaratır. Dünyaca kullanılan iyi niyet dilekleri

O dilde karşılığını verebileceğim kalıp cümleyi ezberlemişsem söylerim, bilmiyorsamda mal mal bakarım :sunny:
Doğal olarak, bilmediğim bir ülke hele ki bi ırkın dili konuşulunca, ne dediğini bile anlamadığım için rahatsız olmak içgüdüsel bişey, en doğal hakkım
Bu Ingilizce, Almanca, Arapça... konuşan biri ise ve 5dk sonra şakır şakır Türkçe konuşmaya başlar ise toplu kullanım alanlarında, bu duruma şahsen ayrıca UYUZ oluyorum
Kürtleri terörün kucağına iten gücler zihniyet neden masum...kafanızdaki bu algıyı değiştirmek belki zor ama bir evin 8 kürt çocuğundan 6 sının suç istatistiğini oluşturması 50 yıllık devlet politikasının ürünüdür...
devlet kürtlerin fakir ve suçlu doğmasını emretmiş buna zemin hazırlamıştır...bu terörün bitirilmeme nedenide yine devlet menfaatleri gereğidir..dönen dolapların farkedilmesi dileğiyle...
_ Bugün ve bugüne kadar neden masum ise ondan masum abi. İçinde bulunduğumuz koşulların
tamamı devlet politikasının ürünü zaten.
Zemin hazırlamış olabilir, doğrudur, çıkıp en az 5 çocuk yapın denilmişse, bunun egesi, trakyası... ... yokmu abi :silent: Neden bunlarda 8 çocuk yapıp sorumluluğunu taşıyamayınca yunan, bulgar dağlarına salmıyor...
Çocuk özlemiyle yanıp tutuşup, fakir olduğu için, bakamıyacağı için hiç çocuk yapmadan ölen çiftler...:silent: Biz hazırlanan zeminden çokmu kaçabiliyoruz sence? Hepsi devlet menfaatleri bu doğru, ama malesef ki
durumun içinde olsakta, Türkiye Cumhuriyeti Devleti haricindeki devletlerin menfaatleri.
Durumun zaten farkındayız, senden ricam ayrımcılık yapmadan,
tüm olumsuzluklara rağmen şu ülke topraklarında çocuğunun karnını doyurabildiği için mutlu olan
herkesi bu içtenliğinle düşünmen