Castrol yağları

http://www.motosuperstore.net/CASTROL-POWER-1-4T-10W-40-MOTOSIKLET-YAGI1LT,PR-589.html

arkadaşlar gt 250 r kullanıyorum. sormak istediğim yukarıda linkini verdiğim yağ dört zamanlı motosikler için diyo acaba ben motorumda kullanabilir miyim gt 250 R' da. ya da önerebileceğiz bi link varsa sevinirim.

ikinci bi sorum motorun yağ tıpasını açtığımda yağ çubuğunun olmadığını gördüm. acaba motorun yağ seviyesini nasıl anlayabilirm. (Gt 250 r kullanıcılarının bileceğini düşünüyorum)

Herkese iyi geceler....

gt 250r kullanmıyorum fakat motorun bloğunda yağı gözlemleyebileceğin bir gösterge yokmu acaba

gt 250r kullanmıyorum fakat motorun bloğunda yağı gözlemleyebileceğin bir gösterge yokmu acaba

yağ haznesinin kapağını açtım baktım yağ çubuğu yok. ancak parmağımı içeri soktum elim yağlandı ancak yeterli mi bilmiyorum içindeki yağ oranı.

evet dogru yagı bulmuşsun.GT250R da yag cubugu yok yandaki küçük gösterge penceresinden bakacaksın.motoru dik konuma getirip öyle bak iki çizginin arasında ise sorun yok.garantin devam ediyorsa mutlaka yetkil servisde periyodik bakımları yaptırıp servis belgesini kaşelet.kolay gelsin.

gösterge penceresi dediğin motorun arka kısmında plastik yağ kutusu mu acaba ? ben onu fren ile alakalı yağ zannettim. Kusura bakmayın motor bilgim yok dencek kadar az. örnek resim koymak istediğim gösterge peneceserisini ancak resim yükleyemedim.

plastik yag kutusu arka frenin hidrolik yagı.motor blogunun sag alt yanın da gazoz kapagı kadar bir cam gösterge var .oradan bakıcaksın.

Gt250R için en uygun yağ 20w-40 yada 20w-50 castrol sıcaklar geliyor dikkatini çekeyim.

tamam teşekkürler arkadaşlar. o bahsi geçen pencereye henüz bakamadım işlerden dolayı. peki sormak istediğim ön ve arka hidrolik yağı farklı mıdır? bir de hidroliklere yağ takvisini nasıl yapıyoruz? motor yağını değiştirirken eski yağın üzerine takviye yapsam bi sıkıntı olur mu acaba?

Arkadaşlar yağ penceresine baktığımda yağ seviyesi iki çizgi arasında üst çizgi hizasında sanırım yağ oranı yeterli.

şu şekilde
-----------------------

-----------------------

hidrolikler için motor yağımı kullanılıyor acaba?

teknik olarak en doğurus, yağ penceresindeki iki çizginin tam ortasında olmasıdır... bu durum motor soğukken, sıcakken ve motor çalışırken farklı olur.

en doğrusu, sıcak bir günde iseniz motoru durdurup 1 - 2 saat sonra yağ seviyesini kontrol etmektir.

soğuk motora yağ dolduruyor iseniz, yağ seviyesi iki çizginin tam ortasına gelecek şekilde doldurulur. motor çalıştırılır. 3 - 5 dk sonra motor kapatılır. sıcak bir günde, 1 - 2 saat sonra seviye kontrolü yapılır. eksik ise takviye yapılır. motor tekrar çalıştırılır. tekrar dinlendirilir. tekrar kontrol edilir :)

senin yağ seviyesi biraz fazla. bu, yüksek devirlerde yağ basıncının artmasına, yer yer yağlamanın zayıflamasına, motor sıcaklığının artmasına vs. sebep olur.

en sağlıklısı şöyle :

-----------------------

-----------------------

kolay gelsin.

Güzel bilgi sağol :cat:
Benim yağ seviyesi tam üst çizgide, biraz azaltayım o zaman.
Motorum 430 km de acaba yağ seviyesinin fazla oluşu supap sesi yapar mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar